Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Hoe compromitteren hackers accounts [2024] 💥

Hoe compromitteren hackers accounts


Kennis is macht. Als u weet hoe accounts worden gecompromitteerd, kunt u uw accounts beter beschermen en uw wachtwoorden veilig houden. Veel mensen praten over hoe hun online accounts worden gehackt. Maar wat is precies het proces? In feite kunnen accounts met zeer eenvoudige methoden worden gehackt. Lees verder.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Je e-mailaccount en wachtwoord opnieuw instellen

U loopt het grootste risico als een aanvaller via een van de onderstaande methoden toegang tot uw e-mailaccounts kan krijgen. Uw e-mailaccount fungeert als uw primaire online account. Het is gekoppeld aan alle andere accounts. Iedereen met toegang tot uw e-mailaccount kan het gebruiken om wachtwoorden opnieuw in te stellen op elke site waarop u zich met het e-mailadres heeft geregistreerd. U moet ervoor zorgen dat uw e-mailaccount veilig is. Het is vooral belangrijk om een uniek wachtwoord aan te maken en dit zorgvuldig te beschermen.

2. Keyloggers

Keyloggers zijn schadelijke software die op de achtergrond wordt uitgevoerd en elke toetsaanslag registreert. Deze programma's worden vaak gebruikt om gevoelige informatie te stelen, zoals creditcardnummers en wachtwoorden voor online bankieren. Deze gegevens worden vervolgens via internet naar een aanvaller gestuurd.

Deze malware kan via exploits worden verspreid. U kunt in gevaar komen als uw Java-versie verouderd is, wat de meeste computers op internet zijn. Dit kan gebeuren via een Java-applet die u op een website ziet. Ze kunnen ook worden vermomd als andere software. U kunt een programma van derden downloaden om online games te spelen.

Deze tool kan kwaadaardig zijn en je gamewachtwoord vastleggen om het via internet naar de aanvaller te sturen. Zorg dat je een goed antivirusprogramma hebt en dat je software altijd up-to-date is.

3. Gewoon proberen om uw beveiligingsvragen te beantwoorden

Het beantwoorden van beveiligingsvragen kan wachtwoorden vaak resetten. Beveiligingsvragen zijn meestal erg zwak. Je krijgt vaak vragen als "Waar zijn je ouders geboren?", "Op welke middelbare school heb je gezeten?" en "Wat is de meisjesnaam van je moeder?"

Deze informatie is vaak gemakkelijk toegankelijk op openbare sociale netwerksites. De meeste mensen zullen je desgevraagd vertellen op welke middelbare school ze hebben gezeten. Deze informatie is vaak gemakkelijk te vinden en aanvallers kunnen wachtwoorden resetten en toegang krijgen.

Gebruik geen beveiligingsvragen die gemakkelijk kunnen worden gevonden of geraden. Websites mogen niet toestaan dat iemand toegang krijgt tot uw account, simpelweg omdat ze de antwoorden hebben op een paar beveiligingsvragen. Sommige wel, maar andere niet.

4. Door gebruik te maken van social engineering

Social engineering is een andere veel voorkomende manier waarop aanvallers toegang kunnen krijgen tot uw accounts. Bij phishing, een bekende vorm van social engineering, doet de aanvaller zich voor als iemand anders en vraagt hij u om uw wachtwoord. Sommige gebruikers geven hun wachtwoorden gemakkelijk weg. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van social engineering.

  • Er komt een e-mail binnen die beweert van uw bank te zijn. Het leidt u naar een nepwebsite van uw bank met een vergelijkbare URL. U wordt gevraagd uw wachtwoord in te voeren.
  • Er verschijnt een bericht op Facebook of een ander sociaal netwerk. Het vraagt je om je wachtwoord in te voeren om jezelf te authenticeren. Dit is duidelijk een poging om je Facebook te hacken.
  • Een website belooft je iets, zoals gratis games op elk platform of World of Warcraft extra's. De website heeft uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot deze nepbeloning.

Deel uw wachtwoord niet met iemand anders dan uw bank.

5. Hergebruik van gelekte wachtwoorden

Veel mensen gebruiken dezelfde wachtwoorden voor verschillende accounts. Sommige mensen gebruiken voor elk account hetzelfde wachtwoord. Dit is extreem gevaarlijk. In de afgelopen decennia is de wachtwoorddatabase van veel websites, waaronder bekende zoals LinkedIn of eHarmony, online gelekt. Websites met gelekte wachtwoorden evenals gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoordlijsten worden gemakkelijk online toegankelijk.

Deze combinaties van e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord kunnen worden gebruikt om accounts te hacken. U loopt een groter risico door een wachtwoord voor een e-mailaccount te gebruiken. Uw e-mailaccount kan worden gebruikt als een resetwachtwoord als een aanvaller er toegang toe heeft.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven