Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Hello vs Twenty-Twenty-One Theme [2024] 💥

Hello vs Twenty-Twenty-One


HELLO vs TWENTY-TWENTY-ONE

Twenty-Twenty-One vs HELLO, we geven een overzicht van de beste eigenschappen van deze twee themes. Zowel Hello als Twenty-Twenty-One zijn erg bekende populaire themes op Wordpress.org voor gratis themes. Geen van beide heeft een pro-versie.



HELLO THEME (Twenty-Twenty-One vs Hello)

Hello Elementor Theme Review


HELLO ELEMENTOR THEME REVIEW

In April 2020 bracht Elementor zijn eigen theme uit, het Hello Elementor theme. Geen slecht idee want veel mensen vroegen zich af welk theme men het beste met Elementor kan gebruiken, dat is nu min of meer duidelijk.


Advertentie

Divi Ad 680px


Aangezien Elementor zoveel mogelijkheden heeft, ontstaat er soms een strijd tussen Elementor en een Wordpress-theme wat ook al diezelfde mogelijkheden biedt. Dat is dubbelop en nergens voor nodig. Men gebruikt dus het liefst een theme als Hello Elementor wat alles aan de pagebuilder overlaat maar op zich een stabiele basis biedt voor de website.

Natuurlijk zijn er ook themes als Astra Pro wat ook volledig op Elementor toegespitst is en het alleen extra uitbreidt. Een dergelijk theme is natuurlijk nog een stuk beter dan Hello, maar men moet een grote kennis van themes en pagebuilders hebben om dit überhaupt te weten.

HELLO RATINGS

Hello Elementor ratings


Hello heeft een 4.5 uit 5 waardering op Wordpress.org. Een aantal mensen verwacht kennelijk iets bijzonders en vind het te basic, althans dat is mijn conclusie. Wel ziet men dat het theme ondanks zijn korte bestaan al op 1.000.000+ websites geïnstalleerd is, wat ongekend is.

HELLO LAADTIJD

We doen 2 testen, de eerste zonder cache plug-in, de tweede test met de beste cache plugin geïnstalleerd die er is, WP-Rocket. Zoals verwacht laadt het theme zeer snel, het is immers een minimalistisch theme.

Zonder WP-Rocket cache plugin

Hello Elementor laadtijd zonder cache plugin


Met WP-Rocket cache plugin

Hello Elementor laadtijd met WP-Rocket plugin


HELLO CHILD-THEME

Het maken van een child-theme is niet zo moeilijk maar men moet toch weten hoe dat moet. Voor degenen die dat niet weten wordt op Github een kant-en-klaar child-theme voor Hello Elementor aangeboden. Uiteindelijk is een child-theme niet veel meer dan een functions.php bestand en een style.css stylesheet. Installeer zowel het theme zelf als het child-theme met dezelfde naam. Activeer het child-theme en u kunt daar deze bestanden aanpassen. Als u uw theme upgrade worden deze bestanden niet overschreven als u ze aangepast had.

ELEMENTOR FREE

Nadat u het theme geïnstalleerd heeft, ziet u dat er echt weinig van een theme is, wat ook de bedoeling is. Er zijn geen sidebars, geen footer en geen header. Er zijn geen theme settings zoals andere themes hebben en ook via de WP-customizer kunt u niets aanpassen. Alles wordt aan Elementor overgelaten met dit theme, maar wees niet bang want Elementor kan alles.

Elementor laat u via secties en kolommen de complete pagina's en posts construeren door middel van zijn templates zoals hieronder te zien is.


Hello Elementor templates


Hello Elementor editor

ELEMENTOR PAGINA DESIGNS

U hoeft niet zelf alles op te gaan bouwen natuurlijk. Elementor biedt demo lay-outs voor pagina's van waaruit u het design kunt starten. Dit is iets wat premium themes ook bieden, maar Elementor kan hetzelfde en meer als de meeste van deze themes.


Hello Elementor demo-bibliotheek

ELEMENTOR PRO

Ondanks dat Elementor Free een fijne pagebuilder is, is het verschil met Elementor Pro enorm. Pas hier krijgt u volledige controle over uw header, footer, krijgt u honderden demo-designs. In de Pro-versie zitten 50+ extra widgets vergeleken met de gratis versie, formulier-bouwers en een zee aan opties voor shops met Woocommerce. Het is een absolute aanrader te upgraden naar Elementor Pro. Via de knop hieronder kunt u mijn review voor Elementor Pro lezen.



Naar Hello





TWENTY TWENTY ONE (Twenty-Twenty-One vs Hello)

Twenty Twenty-One Theme review


TWENTY TWENTY-ONE REVIEW

In dit Twenty Twenty-One theme review bekijken we of dit het het waard is om het in onze websites te gebruiken. Vanaf Wordpress 5.6 is dit het standaard theme voor Wordpress en het is op dit moment op 700.000+ websites actief. Een behoorlijk hoog aantal en dus komen we er niet onder uit om dit theme te reviewen.

TWENTY TWENTY-ONE THEME FEITEN

Dit theme is niet uit het niets ontstaan maar is ontsproten uit het niet al te bekende Seedlet Theme. Als we hieronder de rating bekijken van Twenty Twenty-One, dan zin we dat er ook wat mensen waren die 1 punt uit 5 gaven. Ondanks dat Twenty Twenty-One erg goed in elkaar zit, is een zogenaamd minimalistisch theme waar gewoon niet veel mee kan. Het dient als een foutloze maar simpele basis voor de blockeditor. Het theme heeft een maximale toegankelijkheid en voldoet aan de richtlijnen van WCAG 2.1 level AAA.


Twenty Twenty-One theme review ratings


TWENTY TWENTY-ONE OPBOUW

Twenty Twenty-One biedt slechts 2 locaties voor menu's, het main menu bovenaan en een footermenu. Het biedt geheel volgens de mode anno 2021 een serie zachte pastelkleuren zoals hieronder te zien is op de afbeelding, en het werkt met systeemlettertypen wat prestatievoordelen oplevert, want er hoeven geen extra fonts geladen te worden.


Twenty Twenty-One theme review pastelkleuren


TWENTY TWENTY-ONE FUNCTIES

Twenty Twenty-One heeft de volgende thema-functies: Title tag, automatisch RSS, Thumbnails, Article formats, Custom achtergrond, custom logo, 2 navigatiemenu's en 1 zijbalk, HTML5 elementen, en refresh voor widgets. Als u in de footer links opgeeft naar uw social sites worden hier automatisch de desbetreffende icoontjes aan toegevoegd.


Twenty Twenty-One theme review navigatiemenu's


Twenty Twenty-One theme review social icons


Twenty Twenty-One heeft de volgende blok-functies: Editor styles, brede uitlijning, Standaard Blokstyles, Dark Editor Style, Blok kleurenpaletten, Blok lettertype en groottes, Custom regelhoogte, Responsieve embeds, Blok presets voor kleurverloop, Startinhoud, Linkkleur, en Custom Spacing.


TWENTY TWENTY-ONE FONT-SIZES

Twenty Twenty-One heeft de Gutenberg editor nodig als ondersteuning. De volgende font-sizes zijn in de editor beschikbaar voor het Twenty Twenty-One theme: 16px, 18px, 20px, 24px, 40px, 96px, 144px.


Twenty Twenty-One theme review lettergrootte


TWENTY TWENTY-ONE THEME REVIEW: KLEUREN

In het hoofdstuk "Colors & Dark Mode" van de Customizer vindt u een simpele kleur-kiezer met 10 standaard kleurpaletten. Dark Mode kan aan of uit, uw bezoekers de optie biedende om naar Dark Mode te switchen.


Twenty Twenty-One theme review Colors


TWENTY TWENTY-ONE THEME REVIEW: DARK MODE

Er was in het begin sprake van dat de Dark Mode optie als aparte plug-in beschikbaar zou komen, maar op het laatste moment werd toch besloten Dark Mode in het theme zelf te integreren. De Dark Mode voor Twenty Twenty-One werd ontwikkeld door Mel Choyce-Dwan. Indien u graag Dark Mode wilt gebruiken, check uw site dan of logo's en transparante afbeeldingen nog zichtbaar zijn in deze mode, want daar treden vaak problemen op.


Twenty Twenty-One theme review Dark Mode


TWENTY TWENTY-ONE PAGEBUILDER

Ik ga u langzaam de waarheid zeggen over dit theme en alle andere standaard Wordpress-themes. Ze hebben allemaal de Gutenberg pagebuilder nodig wat gewoon een hele slechte pagebuilder is, die eigenlijk ook nog niet klaar is voor het gebruik, maar Wordpressgebruikers worden als testpersonen ingezet zeg maar. Als u prettig wilt werken, kunt u het beste Elementor Free installeren.

Nu gaan we nog een stap verder, want als u eenmaal met Elementor aan de gang bent, dan is het veel logischer om te werken met Elementor's gratis ondersteunende theme: Hello Elementor. Dit maakt de standaard Wordpress-themes gewoon compleet overbodig. Een andere geweldige optie is om Elementor met als ondersteunend theme Astra Free te nemen, dit vergroot uw mogelijkheden aanzienlijk. Astra is een van de beste themes die er zijn.

Uiteraard is het zo dat als u bereid bent wat geld uit te geven u zowel Elementor Pro als van Astra Pro zou moeten gebruiken. Dit zal uw werk tot een waar genot maken want dan werkt u met het beste spul wat er is.

Twenty-Twenty-One vs Hello conclusie

Dit zijn beide erg goede gratis themes. De Twenty-Twenty-One pro-versie heeft natuurlijk veel meer te bieden aangezien Hello slechts een basis biedt voor de Elementor pagebuilder. Het Hello-theme kan beter niet gebruikt worden als u niet met deze pagebuilder wilt werken. Mijn tip is echter, koop Divi, het best verkochte en gewaarde theme ter wereld of eventueel Astra als u met een razendsnel theme wilt werken.



Advertisement

Divi Ad 680px



Scroll naar boven