Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Grafisch design trends voor 2022 💥

Grafisch Design Trends 2022


Heldere, levendige pop-artkleuren zijn terug in 2022. Ze brengen ook ontwerpen samen die ons allemaal verbinden. Trends veranderen, maar bepaalde thema's, zoals gedurfde kleuren, artistieke typografie en abstracte vormen, blijven relevant. Je vraagt ​​je misschien af: zijn trends belangrijk voor grafische ontwerpers of gewoon rages?


Advertentie

Divi Ad 680px


U kunt populaire trends gebruiken om u te helpen bij het bedenken van ontwerpideeën en het aanscherpen van uw vaardigheden met de nieuwste grafische elementen, of u nu een freelance grafisch ontwerper, creatief directeur of ontwerpdirecteur bent. De huidige en toekomstige visuele trends in mode, reclame en televisie vertellen ons veel over de wereld. Om ontwerpen te maken die memorabel zijn en resoneren met hun publiek, moeten allerlei soorten ontwerpers de vinger aan de pols houden van culturele evenementen.

Grafisch ontwerpers die de huidige trends kunnen en willen volgen, hebben een voordeel ten opzichte van degenen die jaar na jaar hetzelfde blijven. Je werk wordt gemakkelijker herkend door klanten als je in staat bent om nieuwe, trendgerichte ontwerpen te maken. Goed, laten we beginnen.


1. Glassmorphism

Grafisch Design Trends Glassmorphism


Grafisch Design Trends Glassmorphism


Dit design-type is waarschijnlijk bekend bij iedereen die artikelen over designtrends voor dit jaar heeft gelezen. Veel mensen verschuiven hun UI-ontwerp naar de "Glassmorphism"-trend. Glasmorfisme kan worden omschreven als een ontwerpstijl die erg populair is in UI-ontwerp. Achtergrondkaders en knoppen zijn vervaagd, zodat ze op glas lijken, maar sommige vormen, licht, kleur en andere elementen zijn er nog steeds doorheen te zien.

Deze elementen kunnen bij correct gebruik zeer modern en strak zijn. Hierdoor kan de gebruikersinterface opgaan in de achtergrond en krijgt de gebruiker een gevoel van diepte en onderdompeling. Deze ontwerpstijl werd populair in het iOS7-ontwerpsysteem, maar is sinds vorig jaar herontdekt. Glasmorfisme is een geweldig hulpmiddel voor ontwerp. Als het echter te vaak of zonder zorgvuldige overweging wordt gebruikt, kan Glassmorphism UI-ontwerpen verwarrender maken. Het kan de lijnen vervagen, alles transparant en uit de context laten lijken.

Deze techniek mag niet te veel worden gebruikt. Deze ontwerpstijl heeft de neiging om meer gedempte kleuren en gedempte tinten in uw ontwerp te produceren. Hoewel onverzadigde kleuren goed kunnen zijn, is het niet per se een slechte zaak. U moet zich echter bewust zijn van de impact die gedempte kleurenpaletten kunnen hebben op uw visuele ervaring. Dit is een geweldige nieuwe trend die de komende jaren erg populair zal zijn.


2. Retro-futurism

Grafisch Design Trends Retro-futurism


Grafisch Design Trends Retro-futurism


We zullen dit jaar de opkomst van het retro-futurisme zien. Hoewel er al jaren veel "vintage" en "retro" stijlen zijn, is de nieuwste trend om visuele elementen uit vintage bronnen te halen en deze te moderniseren om een eigentijdse ontwerpstijl te creëren. Typografie design is een populair gebied waar retro design prominent aanwezig is. Ontwerpers gebruiken gedurfde lettertypen die doen denken aan retroposters, maar hebben de lettertypen vereenvoudigd om ze eenvoudiger te maken.

De jaren 60 zien er geweldig uit met deze gedurfde typografie, gedurfde kleuren en retro vibe. Dit kan een krachtige manier voor u zijn om uw publiek te bereiken, zoals we al hebben besproken. We hebben ook een opmerkelijke trend opgemerkt bij ontwerpers die onderwerpen uit de popcultuur recreëren met een vintage design-esthetiek. Deze cross-over is tussen hedendaagse muzikanten. Deze trend kan in uw ontwerpen worden verwerkt door inspiratie te halen uit een ouderwets meubelstuk, met felle kleuren en zware lettertypen. Deze ontwerpstijl kan in funky vormen worden gebruikt!


3. Pop-art en comics

Grafisch Design Trends Pop-art en comics


Grafisch Design Trends Pop-art en comics

Het stripboekontwerp is onlangs opnieuw ontworpen, met zijn zware lettertypen en actielijnen en een mix van gedurfde en korrelige kleuren. Deze stijl onderscheidde zich, net als pop-art, door zijn ontwerp en kleur. Het kreeg een controversiële reactie. Er zijn veel stijlen van stripkunst, en veel zijn in de loop der jaren veranderd. Ze hebben echter allemaal een gemeenschappelijk thema: felle kleuren en surrealistische tekenstijlen.

Dit is geen verrassing, aangezien de Marvel-franchise een van de meest succesvolle filmfranchises ter wereld is, en films zoals Suicide Squad en Watchman zijn enorm succesvol geweest.


4. Illustrations hand-drawn

Graphic Design Trends Illustrations hand-drawn


Graphic Design Trends Illustrations hand-drawn

Het is een lange traditie om met de hand getekende illustraties te gebruiken om een gevoel van vertrouwdheid, zachtheid en authenticiteit over te brengen. Het afgelopen jaar zijn meer merken in deze richting gegaan. Een aangepaste illustratie kan veel communiceren over de gevoelens en het verhaal van een merk. Aangepaste illustratie kan een gevoel van plaats en stemming overbrengen dat niet mogelijk is met andere soorten grafisch ontwerp.

Ons platform wordt door veel gebruikers gebruikt om dergelijke inhoud te creëren. Ons platform stelt u in staat uw lijnen met ongeëvenaarde precisie te besturen. We ondersteunen ook tablets en potloden van derden. Deze designtrend past ook in een van de andere trends op dit lijstje: verbindingen maken door middel van design. Je ontwerpen krijgen een persoonlijk tintje dankzij handgetekende illustraties. Deze trend kan in uw werk worden verwerkt door eenvoudige illustraties te maken die u vervolgens toevoegt aan een bestaand ontwerp. Een geweldige manier om een uniek tintje aan een afbeelding toe te voegen, is door aangepaste illustraties te maken.


5. Design zwart/wit

Graphic Design Trends Design zwart/wit


Graphic Design Trends Design zwart/wit

We zien nog steeds dat bedrijven net als vorig jaar een donkerder palet hanteren. Apps hebben de mogelijkheid om een kleurenschema in de donkere modus te kiezen. Veel apps gebruiken nu echter standaard een donkerder palet. Sommige apps vereenvoudigen zelfs tot een zwart-witschema. Dit is een goed voorbeeld van hoe technologie en de huidige cultuur design direct kunnen beïnvloeden en veranderen wat populair is.

Er zijn veel redenen om voor een donkerder kleurenschema te kiezen. De belangrijkste reden is echter dat ze prettiger zijn voor de ogen. We hebben dit jaar allemaal meer tijd op onze telefoon doorgebracht en we moeten de vermoeidheid van de ogen door te veel blauw licht verminderen. Een donkere achtergrond zorgt ervoor dat de tekst opvalt en de ogen niet te veel belasten. We denken dat de standaardinstelling van de donkere modus in de toekomst door meer websites en apps zal worden gebruikt, zoals we vorig jaar al aangaven.

Het is waarschijnlijk dat zwart-witte ontwerpen dit jaar populairder worden dan retro-ontwerpen, om dezelfde reden: nostalgie. Veel mensen associëren zwart-witfilms en tekenfilms met nostalgie. Het is een gemakkelijke manier om nostalgische gevoelens op te roepen. Voordat u overstapt naar wit of zwart, moet u ervoor zorgen dat er geen kleur in uw branding en klanten zit.


6. Design Monochrome/duochrome

Graphic Design Trends Design Monochrome/duochrome


Graphic Design Trends Design Monochrome/duochrome

We hebben het gehad over de recente populariteit van zwart-wit design. Ook bekend als Achromatisch ontwerp. Laten we het nu hebben over de toenemende populariteit van monochromatisch (een of twee kleuren) ontwerp. Eenvoudige paletten zijn dit jaar een grote hit geweest en bieden kijkers een welkome pauze nadat ze enkele van de drukkere designtrends hebben gezien (we kijken specifiek naar pop-art).

Deze trend stelt consumenten in staat zich te concentreren op de belangrijke dingen, zoals uw product of boodschap, in plaats van afgeleid te worden door luide en flitsende ontwerpen. Harmonie kan worden bereikt door monochromatische of duochromatische kleuren te gebruiken. Twee kleuren zijn opgenomen in duochromatische ontwerpen, waardoor je meer opties hebt bij het ontwerpen van een stuk. Ze produceren dezelfde emoties als een stressvrije interactie in het ontwerp. Om monochrome of duochrome ontwerpen te laten opvallen, kun je kleurovergangen, kleurovergangen en andere ontwerpelementen gebruiken.

Deze kleurenschema's combineren verschillende lichte en donkere kleuren om vormen te creëren en patronen aan de kijkers te communiceren. Deze ontwerpen worden effectiever gemaakt door het gebruik van schaduw. Deze trend zou een verfrissende breuk kunnen zijn van de meer levendige trends die we hebben besproken en, ondanks dat het niet veel kleur heeft, zou het kunnen opvallen.


7. Natural inspirations

Graphic Design Trends Natural inspirations


Graphic Design Trends Natural inspirations

De natuurlijke omgeving is een van de beste inspiratiebronnen in grafisch ontwerp. Meer merken gebruiken ontwerpelementen voor logo's die natuurelementen nabootsen of oproepen, zoals planten en rivieren. Er is ook een nieuwe ontwerptrend die textuur in verschillende elementen verwerkt, zoals filmkorrel of andere tactiele voorbeelden. Er is een huidige ontwerptrend die textuur in verschillende elementen opneemt, met name filmkorrel en andere tactiele voorbeelden.

We zien ook meer gedempte kleurenpaletten en schema's die aardetinten of zachte pastelkleuren gebruiken. Dit kan te wijten zijn aan de opkomst van vintage moderne designesthetiek. Het is gemakkelijk in te zien waarom designtrends naar de natuurlijke wereld neigen. Door zoveel jaren binnen te zitten, zijn we nostalgisch geworden naar buiten en verlangen we naar meer tijd buiten. Op de natuur geïnspireerd ontwerp kan een geweldige manier zijn om aan deze behoefte te voldoen. Uw publiek kan zich verbonden en dierbaar voelen wanneer u elementen van de natuur oproept, ook al worden velen thuis gehouden. Dit type ontwerp vind je ook terug in bijvoorbeeld starterssjablonen van goede Wordpress-thema's zoals Divi.


8. Psychedelic design

Graphic Design Trends Psychedelic design


Graphic Design Trends Psychedelic design

We zitten in de jaren 70! Dit jaar channelen ontwerpers hun innerlijke bloemenkind door psychedelische prints en funky ontwerpen te creëren. Psychedelia was een muziek- en kunsttrend die de hippiebeweging in de jaren zestig en zeventig aanwakkerde. Deze Latijnse uitdrukking betekent "De geest openen". Het was een beweging die psychedelische drugs gebruikte om de geest te openen en hallucinaties op te wekken.

Psychedelica is meer dan alleen hallucinogene drugs of muziekfestivals. Het creëerde een heel cultureel moment, manier van spreken en kledingstijl. Psychedelia was een combinatie van chaotische beelden en abstracte vormen. Een andere trend die de nostalgische designtrend volgt, is deze. Het psychedelische ontwerp is geïnspireerd op het gebruik van intense kleurpatronen en optische kleurtrillingen in de pop-art. Er wordt ook aangenomen dat het ontwerpconcepten en ontwerpen uit stripboeken heeft geleend.

Het psychedelische ontwerp is gemakkelijk te herkennen, met felle kleuren en unieke vormen die bijna een optisch illusie-effect creëren op kijkers. Net als bij de originele beweging, is de hernieuwde opkomst van dit chaotische thema met volledige abstracte vormen en vervormd ontwerp voortgekomen uit een moment dat onstabiel en nieuw aanvoelde.


9. Tactile Design

Graphic Design Trends Tactile Design


Graphic Design Trends Tactile Design

Het thema dat vintage ontwerpen worden gemoderniseerd en natuurlijke designelementen is niet de enige trend in grafisch ontwerp. Tactiel design is het afgelopen jaar steeds populairder geworden. Deze ontwerpgevoeligheid is gebaseerd op gebruikersinterface en grafisch ontwerp dat u bijna kunt voelen. De digitale wereld verandert. Van Google's 'Material'-ontwerp dat papier nabootst tot de gladheid en textuur van glasmorfisme, en ontwerpen die zijn geïnspireerd op natuurlijke elementen, het wordt steeds minder abstract en tastbaarder.

Een recente trend in 3D-kunst wordt ook steeds populairder in het ontwerpproces. Dit kan digitaal worden gemaakt of afgedrukt vanaf fysieke media. Dit gevoel voor tactiliteit is ongetwijfeld een gevolg van het toenemende aantal digital natives binnen de techsector. Het deelt enkele ontwerpelementen en de handgemaakte Guerilla Zine Culture die in de vroege jaren vijftig werd gecreëerd door de eerste commercieel toegankelijke kopieermachines in de Verenigde Staten.


10. Voxel Design

Graphic Design Trends Voxel Design


Graphic Design Trends Voxel Design

Voxel Art is een vorm van digitale kunst die gebruikmaakt van 'volumetrische pixels', ook wel 3D-pixels genoemd. Het kan worden gebruikt om illustraties, games en animaties te maken. 3D-ontwerp bestaat al een tijdje, maar is nu populairder onder ontwerpers. Hoewel er veel soorten voxel-artwork zijn, zijn ze allemaal gebaseerd op het concept van het verbinden van blokken om een compositie te vormen. Voxel Art is een klassieke videogame die direct herkenbaar is aan het Voxel-ontwerp. De 2015 Adam Sandler film Pixels gebruikt overal 3D-illustraties.

Voxel-Art, een stijl die geometrische vormen gebruikt op een manier die erg lijkt op Lego, is gemakkelijk te herkennen en te onderscheiden. Dit speelse en geometrische ontwerp lijkt rechtstreeks uit een videogame te komen. Deze trend sluit aan bij de retromode en biedt een unieke look waar zowel klanten als klanten dol op zullen zijn. Geometrische vormen zijn een populaire keuze voor technologie- en videogamebedrijven. Ze gebruiken deze stijl om klanten te herinneren aan hun roots. Deze stijl is ideaal voor technologiebedrijven die zich willen onderscheiden van de rest.


11. Abstract Minimalism

Graphic Design Trends Abstract Minimalism


Graphic Design Trends Abstract Minimalism

Abstract minimalisme is een populaire keuze voor ontwerpers. Deze unieke look gaat vaak gepaard met verzadigde kleuren en vervormde verhoudingen van tekens en tekst. Minimalisme is een abstracte vorm van kunst die in de jaren zestig populair werd. Het bestaat uit vereenvoudigde vormen. Minimalistische ontwerpen gebruiken alleen de essentiële elementen om een kunstwerk te creëren. Minimalistisch design kan ook worden toegepast op mode en interieurontwerp. In de afgelopen jaren is minimalisme een populaire levensstijlkeuze geworden. Veel mensen zijn nu in staat om zich te ontdoen van onnodige spullen en rommel om een eenvoudiger leven te leiden.

Met de stijgende populariteit van de Japanse organisator Marie Kondo, is het idee nog populairder. Kondo dringt er bij mensen op aan om alles wat hen geen "vreugde brengt" in hun huis en leven te elimineren op Tidying Up With Marie Kondo. Ontwerp kan zo eenvoudig of complex zijn als u wilt. Abstract minimalisme wordt de laatste tijd steeds populairder, met karaktertekeningen. Een krachtige vaardigheid in de toolkit van elke ontwerper is om te leren hoe je minimalisme in je ontwerp kunt gebruiken.


12. Jewel tones

Grafisch Design Trends Jewel tones


Grafisch Design Trends Jewel tones

Dit jaar zijn juweeltinten opnieuw ongelooflijk populair in design. Juweeltonen zijn rijke, diepe kleuren die zijn geïnspireerd op edelstenen zoals amber en saffier. Deze rijke tinten vormen een gedurfd ontwerppalet dat echt in elk ontwerp opvalt. Juweeltinten kunnen een ontwerp een unieke uitstraling geven en het onderscheiden van anderen. Dit jaar zijn vergulde items erg populair, waarbij goud de meest gewilde kleur is bij ontwerpers.

Veel goud wordt gebruikt in getextureerde ontwerpen. Alledaagse items zijn vaak gekleurd met goud om ze te laten opvallen. Niet alleen goud is populair dit jaar. Azure was bijvoorbeeld de 2e in kleurgroei in 2020, met een groei van meer dan 90% in één jaar. Dit is slechts een van de vele edelstenen die een grote impact hebben op het ontwerp. Ik geloof ook niet dat daar snel verandering in zal komen.Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven