Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Tips voor de eigen Meldingen van Gmail en een paar Extensies [2024] 💥

Tips voor de eigen Meldingen van Gmail en een paar Extensies


Gmail is een veelgebruikte e-mailservice waarmee gebruikers eenvoudig hun e-mails kunnen verzenden, ontvangen en ordenen. Een belangrijk kenmerk van Gmail is het meldingssysteem, dat gebruikers op de hoogte houdt van nieuwe e-mails en aankomende evenementen. Door Gmail-meldingen af te stemmen op uw behoeften, behoudt u de controle over uw inbox en kunt u uw tijd efficiënter beheren. In dit artikel bespreken we hoe u Gmail-meldingen en -herinneringen kunt personaliseren, zodat ze aansluiten op uw voorkeuren en werkgewoonten.


Advertentie

Divi Ad 680px


Gmail-meldingen begrijpen

Gmail-meldingen houden je op de hoogte van nieuwe e-mails, agenda-afspraken en andere cruciale waarschuwingen. Standaard ontvang je meldingen op je desktop of mobiele apparaat voor nieuwe e-mails en aankomende Google Agenda-evenementen. U heeft de flexibiliteit om deze meldingen aan uw voorkeuren aan te passen, waarbij u de frequentie en het type meldingen dat u ontvangt, bepaalt.

Gmail Desktop-meldingen aanpassen

Bureaubladmeldingen van Gmail verschijnen als pop-upwaarschuwingen op uw computerscherm. U kunt deze meldingen aanpassen aan uw behoeften. Zo gaat het:

 1. Log in op uw Gmail-account in uw webbrowser.
 2. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek en selecteer 'Instellingen'.
 3. Ga naar het tabblad 'Bureaubladmeldingen' in het menu Instellingen.
 4. Kies uit de volgende opties:
  • Meldingen voor nieuwe e-mails aan: Schakelt meldingen in voor alle nieuwe e-mails.
  • Belangrijke e-mailmeldingen aan: waarschuwt u alleen voor belangrijke e-mails.
  • E-mailmeldingen uitgeschakeld: schakelt bureaubladmeldingen uit.
 5. Pas opties verder aan, zoals de duur van de melding, het geluid en het pictogram voor ongelezen berichten.
 6. Klik op 'Wijzigingen opslaan' om uw instellingen toe te passen.

Gmail mobiele meldingen configureren

Mobiele meldingen waarschuwen u voor nieuwe e-mails en gebeurtenissen op uw smartphone of tablet. Pas deze meldingen aan in de Gmail-app:

 1. Open de Gmail-app en log in om uw account.
 2. Tik op het menupictogram en scrol omlaag naar 'Instellingen'.
 3. Selecteer uw e-mailadres om toegang te krijgen tot de accountinstellingen.
 4. Tik op 'Meldingen' en kies het gewenste meldingsniveau.
 5. Pas aanvullende instellingen aan, zoals trillen, geluid, labelmeldingen en synchronisatiefrequentie.
 6. Sla uw wijzigingen op om de nieuwe meldingsinstellingen toe te passen.

Herinneringen instellen in Google Agenda

Google Agenda biedt ook herinneringen om u op de hoogte te stellen van aankomende evenementen:

 1. Log in bij Google Agenda.
 2. Maak of selecteer een evenement.
 3. Klik op 'Een herinnering toevoegen' in de afspraakdetails.
 4. Selecteer de herinneringstijdstip en bezorgmethode.
 5. Klik op 'Opslaan' om de herinnering aan je evenement toe te voegen.

Meldingen beheren op meerdere apparaten

Als u Gmail op verschillende apparaten gebruikt, zorgt het synchroniseren van uw meldingsinstellingen voor consistentie:

 1. Open de Gmail-instellingen op elk apparaat.
 2. Pas indien nodig uw meldingsvoorkeuren aan.
 3. Google synchroniseert deze instellingen automatisch op al uw apparaten die aan uw account zijn gekoppeld.

Gmail Notifier gebruiken voor directe waarschuwingen

Gmail Notifier is een handige extensie die onmiddellijke meldingen voor uw Gmail-account biedt. Met Gmail Notifier kunt u snel het aantal ongelezen e-mails zien en pop-upwaarschuwingen ontvangen voor nieuwe berichten zonder dat u Gmail hoeft te openen. Deze extensie is vooral handig om op de hoogte te blijven van uw e-mails terwijl u aan andere taken werkt. U kunt de meldingsinstellingen aanpassen, zoals de frequentie van waarschuwingen en de soorten e-mails waarover u op de hoogte wilt worden gesteld. Bovendien kan Gmail Notifier worden geconfigureerd om een geluid af te spelen of een badgepictogram weer te geven wanneer er nieuwe e-mails binnenkomen, zodat u visuele en auditieve aanwijzingen krijgt. Ga voor meer informatie over Gmail Notifier naar Chrome Webwinkel.

Facebook-meldingen integreren met Gmail

Voor degenen die zowel Gmail als Facebook gebruiken, kan het integreren van Facebook-meldingen in uw Gmail-inbox uw sociale media- en e-mailbeheer stroomlijnen. Door extensies of tools van derden te gebruiken, kunt u Facebook-meldingen rechtstreeks in uw Gmail-inbox ontvangen. Hierdoor kunt u naast uw e-mails ook sociale interacties en berichten bijhouden, zodat u geen belangrijke updates of berichten van uw contacten mist. Om deze integratie in te stellen, zoekt u naar extensies of tools die ondersteuning bieden voor Facebook-meldingen voor Gmail. Eenmaal ingesteld, kunt u uw Facebook-meldingen beheren vanuit Gmail, waardoor u gemakkelijker verbonden kunt blijven met uw sociale netwerk zonder dat u hoeft te schakelen tussen tabbladen of apps.

Conclusie

Het aanpassen van Gmail-meldingen en Google Agenda-herinneringen kan uw productiviteit en organisatie aanzienlijk verbeteren. Door de hierboven beschreven stappen te volgen, kunt u uw waarschuwingen afstemmen op uw behoeften en ervoor zorgen dat u nooit belangrijke e-mails of evenementen mist. Ontdek verschillende instellingen om de ideale meldingsinstellingen voor u te vinden. Houd de controle over uw Gmail-meldingen en verbeter uw e-mailervaring! Voor extra veiligheid kunt u overwegen om tweefactorauthenticatie in te schakelen voor uw account.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven