Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Elementor Vs Thrive Architect pagebuilder-test [2021]

Elementor Vs Thrive Architect


THRIVE ARCHITECT vs ELEMENTOR

De bijzonder populaire Elementor pagebuilder en Thrive architect worden in dit review met elkaar vergeleken. Beide page builders zijn in elk willekeurig theme te gebruiken en zullen 100% compatibel zijn. U hoeft niet per se een theme te kopen echter is een theme wel vereist maar de standaard WP-themes kunnen gewoon ervoor gebruikt worden. Het gebruiken van een elite theme geeft wel extra mogelijkheden en is daarom aan te raden. Het beste gratis theme om te gebruiken is het Astra Theme. Laten we beginnen met Elementor...

Elementor Review

Elementor beschikt over 300 1-click demo-installs van waar uit u het maken van uw website razendsnel kunt beginnen. Uiteraard hebben we het in dit Elementor vs Thrive Architect review de hele tijd over de PRO-versie van Elementor, de gratis versie kan niet met Thrive Architect vergeleken worden.

Elementor heeft sinds 2016 een zeer snelle opmars gemaakt en is ondertussen op zo'n 4 miljoen websites geïnstalleerd. Hoeveel betalende PRO-versie klanten ze hebben is zo ver ik weet onbekend. Het kan natuurlijk niet met de 767.154+ leden van een theme als Divi vergeleken worden waarvan de meeste 249 dollar betaalden voor een levenslang lidmaatschap. Ook sluit Elementor deals af met premium themes die hun theme dan aanbieden met Elementor er al in, dat verhoogt natuurlijk snel de totale installs. Maar goed, indrukwekkend is het zeker de 4 miljoen die ze claimen.

Elementor Pagebuilder review

Om snel een goede indruk te krijgen wat u met Elementor allemaal kunt doen, is het een goed idee om even snel de korte video hieronder te bekijken...


Elementor Navigator review

De Navigator is een nieuwe functie in Elementor en is practisch een extra menu om sneller te kunnen werken. De Navigator kan rechts in uw beeldschermge-docked worden of los als zwevend object gebruikt worden. Wederom raadt ik u aan om de video hieronder te bekijken om snel een goede indruk te krijgen, belden spreken meer dan woorden.


Sla uw werk op

Niemand voert graag dezelfde taak steeds opnieuw uit, dat kost onnodig veel tijd en is ook saai. Elementor bespaart u deze ellende door het mogelijk te maken om blocks met uw werk op te slaan. Deze keer geen video, maar in de animatie hieronder kunt u goed zien hoe deze functie werkt. Opgeslagen blocks kunnen op willekeurige pagina's en posts hergebruikt worden. Dit geldt zelfs voor andere websites die u zou hebben die met Elementor bediend worden.


Ready-2-install Designs

Elementor vs Thrive demo-designs


In dit Elementor vs Thrive Architect review bespreken we nu de beste eigenschappen van Elementor waar het grote aantal ready-2-install designs zeker deel van uitmaakt. Bij zoveel ondersteunend materiaal is het hebben van een duur theme met Elementor practisch overbodig. In een mum van tijd zet men from scratch een geweldig design op.

Iets wat Elementor heeft en Thrive Architect niet is dat er veel derde partijen zijn die designs verkopen voor Elementor. Dat zijn extra kosten maar het kan u tijd besparen en soms zijn de designs bijzonder fraai en het zeker waard hier wat aan uit te geven. Beide themes bieden de gebruikelijke designs voor alle verschillende niches zoals hotels, webshops, gyms, fotografen, mode, advokaten, reisburo's et cetera. Elementor biedt een groter scala aan diversiteit, Thrive Architect is vooral op conversie gericht.

Elementor & Woocommerce

Elementor Woocommerce


Elementor is perfect ingesteld voor de bewerking van webshops gebouwd met Woocommerce. Zowel product, check-out, als categoriepagina's kunnen eenvoudig en prachtig gestyled worden. En dat zonder enige coding-kennis. Vroeger was een redelijke dosis HTML- en PHP-kennis nodig hiervoor.

Elementor vs Thrive architect: Revisie-editor

revisies editor


Veel pagebuilders hebben een eigen editor voor revisies ingebouwd. Hier toe behoren Elementor, Thrive Architect en Divi. De standaard Wordpress revisie-editor is niet geweldig dus dat is een goed idee geweest.

Elementor vs Thrive architect review: Responsiveness

Elementor vs Thrive architect responsive


Afgezien van het feit dat Elementor natuurlijk perfect responsive is, heeft u de mogelijkheid zelf te bepalen hoe de dingen eruit zien op mobiel, en tablet. Erg prettig om indien nodig gericht aanpassingen te kunnen maken voor de diverse apparaten. Andere elite pagebuilders kunnen dit echter ook, niet alleen Elementor.

Elementor kleurenopties

Elementor kleurencombinaties


In dit Elementor vs Thrive architect review geven we een hoog cijfer aan de kleuren-editor. Bijna te vergelijken met de opties die men hiervoor heeft in Photoshop. U kunt alle mogelijke kleuren gebruiken en met gradient. Elementor noemt deze functie "pixel perfect design", fraai gevonden.

Elementor vs Thrive Header & Footer

Elementor vs Thrive header footer design


Precies dat kunnen doen met uw footers en headers als u wilt is een van de handige tools die zowel Elementor als thrive ingebouwd hebben. Toon vooraf gebouwd footers en/of headers op die pagina's waar u wilt. U kunt overal wat anders gebruiken mocht u dat willen, al lijkt me dat erg overdreven en arbeidsintensief.

Elementor standaard elementen

Elementor standaard elementen


Elementor PRO-versie elementen

Elementor pro elementen


Elementor Theme elementen

Elementor theme elementen


Elementor heeft qua elementen aan practisch alles gedacht, formulieren, tabellen, sliders, noem het maar op en uw pagina's kunnen ervan voorzien worden. Elementor heeft zelfs een ingebouwd pop-up plugin zoals we hieronder bespreken. Vor zo ver ik weet is Elementor de enige pagebuilder die deze functie op dit moment heeft. Vergeet met Elementor uw pop-up plugin.

Elementor Pop-Ups


Ongekend fraaie pop-ups kunt u ermee maken. Ook is deze tool super simpel in het gebruik, iederen kan ermee werken. Ik denk niet dat de andere pagebuilder lang achter zullen blijven met de ingebouwde pop-ups want uiteindelijk willen ze in niets voor elkaar onder doen. De Elementor pop-ups zijn geweldig voor call-to-action en conversie.

Elementor Theme review: de prijs

Elementor prijzen


De prijzen voor Elementor vindt u hier hierboven in de afbeelding. Elementor is zijn geld dubbel en dwars waard. Dit geldt ook voor andere top page builders trouwens als Thrive en Divi.Naar Elementor website


Thrive Architect Review

In dit Elementor vs Thrive Architect review bespreken we nu de nieuwe aanwinst in de wereld der page builders. Een ding is zeker om te beginnen, Thrive Architect kan zich met Divi en Elementor meten wat kwaliteit betreft. De mateloos populaire Thrive Content Builder plug-in is vervangen door de nieuwe page builder. Deze front-end WYSIWYG drag & drop pagebuilder is dus niet opeens uit de lucht komen vallen al is de page builder nog erg nieuw.


Thrive Architect pagebuilder-in-action


Thrive Architect kan net als Elementor in elk theme geïnstalleerd worden. Thrive Architect biedt zelf 325+ kant-en-klare pagina's als templates die u kunt aanpassen aan uw huisstijl. Zodoende bouwt u razendsnel uw site op. In de animatie hierboven hoe soepel en goed deze pagebuilder werkt. Het aantal settings en elementen zijn overweldigend in het begin. Niet dat he tmoeilijk te snappen is maar men moet er wel even aan wennen.

Thrive Architect tabellen

Thrive Architect tabellen


Meer dan 10 verschillende stijlen voor tabellen out-of-the-box vindt u in de Thrive Architect pagebuilder. Een fluitje van een cent de mooiste en overzichtelijkste tabellen te maken, uiteraard ook allemaal responsive.

Thrive Architect responsiveness checker

Thrive Architect responsiveness


Dit Elementor vs Thrive Architect review gaf bij Elementor al aan dat ook Thrive de mogelijkheid biedt voor alle apparaten de pagina's qua style te fine-tunen. Widgets kunnen getoond of uitgezet worden wat u dat wilt. U kunt ook binnen de editor meteen zien hoe de zaken er op mobiel, pc en tablet uitzien.

Thrive Architect contactformulieren

Thrive Architect contactformulieren


Ook contactformulieren zitten standaard al in de Thrive Architect pagebuilder ingebouwd. In een handomdraai zet u uw formulieren in elkaar. Aan optimalisatie voor conversie is al gedacht. Het wordt aangeraden om alle contactform plug-ins te verwijderen of uit te zetten.

De Thrive Architect gebruikersinterface

Thrive Architect gebruikersinterface


Onze mening in dit Elementor vs Thrive Architect review is dat Thrive wat meer kant-en-klare pagina's of liever nog complete designs aan zou moeten bieden. Ondanks dat moet tevens gezegd worden dat de gebruikersinterface erg prettig werkt, erg precies te werk gaat, en bijzonder overzichtelijk is. Nadat men een klein beetje ervaring ermee opgedaan heeft, stampt men als het ware de ene na de andere pagina uit de grond. De editor beslaat de gehele breedte van uw werkblad, is dus full width en de toolbars kunnen gedocked in de kantlijn of zwevend gebruikt worden, allemaal erg practisch.


Thrive Architect volledige breedte


Vanuit de toolbars kunnen elementen opgepikt worden, en vervolgens op een willekeurige plek in de site geplaatst worden. Niet tevreden? Dan pikt u het element op en versleept het naar een andere plek. Deze drag-en-drop functie werkt geweldig. Ook de teksteditor werkt op die manier, u kunt op een willekeurige plek beginnen met schrijven zonder dat dit in een "box" gebeurd. De teksteditor is inline en zonder meer van grote klasse.

De beste inline teksteditor

Thrive Architect inline tekst-editor


Thrive Architect beschikt dus over de beste teksteditor die er is voor Wordpress. Beter dan de andere pagebuilders bieden. Als u op uw gemak wilt werken en snel geld wilt gaan verdienen is Thrive Architect een van de betere keuzes. Gezegd moet worden dat zowel Divi als Elementor ook geweldige teksteditors aanbieden.

Thrive Architect laatste upgrades


Ook al is de kwaliteit van Thrive Architect al zo hoog, is het logisch te denken dat ze alleen nog zullenverbeteren bij elke nieuwe upgrade precies zoals dat bij de laatste upgrade het geval was. Bekijk de video om te zien wat dat allemaal was.

Thrive Architect Revisie manager

Elementor vs Thrive Architect Review Revisie manager


Net als eerder besproken bij Elementor, heeft ook Thrive Architect zijn eigen revisie-manager. U kunt te allen tijden terug gaan naar een vroeger tijdstip. Zo maakt u fouten ongedaan in uw werk. WAt vrij uniek is bij Thrive Architect, is dat u ook kleine handelingen ongedaan kunt maken via de buttons op uw laptop/pc, zeg maar het bekende undo & redo.


De Thrive Architect opties & settings

Thrive Architect  Opties-menu


In Thrive Architect heeft men een opties-menu wat gegroepeerd is, soortgelijke functie komen op als u voor een bepaalde groep kiest. Ondanks de enorme veelzijdigheid aan opties in Thrive blijft alles op deze manier toch overzichtelijk.


Zijmenu advanced opties

Thrive Architect Review sidebar instellingen


In het sidemenu kunt u onderaan kiezen voor "advanced", zodoende verschijnen extra opties. De meeste elementen hebben verborgen advanced options. Het verschilt per element maar u kunt hier bijvoorbeeld marge- en opvullingseigenschappen instellen, instellingen voor verschillende apparaten en animatie effecten.

Thrive Tekstanimaties

Thrive Architect Review Tekstanimaties


Thrive Architect Tekstanimaties 2


Er is niks eenvoudiger dan met Thrive Architect tekstanimaties toe te voegen. Thrive houdt alles zo simpel dat echt iedereen nu met zijn animaties zal gaan spelen.

De Thrive Architect pagina-elementen

Thrive Architect pagina-elementen


Thrive Architect heeft voor alles een element, net als Elementor. U zult nauwelijks gebruik hoeven maken van plug-ins van een derde partij omdat alles al in uw Thrive Architect zit. Bij Thrive Architect staat altijd voorop om geld te verdienen met uw website. Conversie en leads hebben altijd prioriteit. Dit is uniek, andere pagebuilders hebben dit niet zo sterk.

Kant-en-klare demo pagina's

Thrive Architect Kant-en-klare demo pagina's


In de bibliotheek van Thrive Architect zitten 325+ 1-click te installeren demo-pagina's. Deze hebben net als de elementen de focus op call-2-action en conversie. We laten u hieronder een paar voorbeelden ervan zien.


Thrive Architect demo pagina conversie


Thrive Architect demo pagina conversie 2


Thrive Architect demo pagina conversie 3


Thrive Architect biedt ook normale landingspagina's en standaard bedrijfspagina's naast al het conversiemateriaal maar zou er goed aan doen om dit flink uit te breiden wat ze ook zeker zullen doen. Ik verwacht bij elke upgrade zoveel nieuwe demo's erbij, dat is wat alle top themes doen.

Thrive Architect prijzen

Thrive Architect prijzen


Dit Thrive Architect review komt hierbij op zijn einde, laten we de kosten ervan bespreken. Voor 1 website betaalt u 67 dollar, de gemiddelde prijs voor een goed theme is 60 dollar. Ik zie Thrive als meer dan alleen een goed theme en de 67 dollar zijn dus okay. Als u meerdere sites heeft, kunt u voor 97 dollar per jaar deze met de Architect bedienen, dat is gemiddeld opeens erg goedkoop, een goede deal dus.

Een lidmaatschap kost u 228 per jaar ook al staat er een maandbedrag, men kan niet per maand betalen. U krijgt hiervoor veel meer dan alleen de Architect, veel plug-ins van hoge kwaliteit die we hier niet besproken hebben. Ik denk dat de deal zeker okay is, en interessant voor webdesigners die hiermee 25 sites van klanten van Thrive kunnen voorzien.

Thrive Architect review conclusie

In dit Elementor vs Thrive Architect review komt uit de bus dat Thrive zich met de besten kan meten op het gebied van themes en pagebuilders en op sommige fronten zelfs de leiding neemt. Het is zijn geld meer dan waard en een genot om mee te werken, zeker de inline teksteditor. Ik kijk uit naar toekomstige upgrades, het zal allemaal nog beter worden...

Onze link geeft u ALTIJD 20% korting op het Divi-thema!

DiviScroll naar boven