Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Elementor Vs Thrive Architect pagebuilder-test [2023] 💥

Elementor Vs Thrive ArchitectELEMENTOR REVIEW (Elementor vs Avada)

Elementor is nu meer dan alleen een van de beste pagebuilders...

Elementor review


De Elementor pagebuilder kan in elk willekeurig theme gebruikt worden. Elementor heeft zijn eigen theme wat u gratis kunt downloaden, Het Hello theme. Elementor herbergt zelf meer dan 300 kant-en-klare demo's van waaruit u uw werk kunt starten, dat is zo goed de beste themes. U heeft met Elementor geen ander theme nodig. Het eigen Hello theme is meer dan genoeg.

In dit Elementor review bespreken we de allerlaatste verbeteringen die het theme/pagebuilder in de top laten scoren. Elementor kwam in 2016 pas op de markt en is al op meer dan 8 miljoen sites geïnstalleerd wat natuurlijk opvalt. Dit is niet zo maar een pagebuilder maar een getunede drag & drop tool om zeer snel en makkelijk websites te bouwen.

ELEMENTOR PAGEBUILDER REVIEW

Bekijk de clip hieronder, deze geeft u vast een voorproefje hoe u straks zelf met de editor/page builder aan de slag kunt gaan.

Elementor pagebuilder review


ELEMENTOR NAVIGATOR

Elementor review Navigator


Deze splinternieuwe tool kan rechts in beeld als dock gebruikt worden of zwevend op een willekeurige plek in uw werkblad. Klik eenvoudig een element of block aan op uw werkblad met uw rechtermuisknop en kies "Navigator" om hem te openen. De Navigator verhoogt aanzienlijk het werkgenot en de snelheid waarmee men kan werken. Bekijk hier een video en meer info over de Navigator.


Advertentie

Divi


ELEMENTOR WERK OPSLAAN

Elementor review werk opslaan


Wie wil steeds dezelfde taak opnieuw uitvoeren? Met Elementor kunt u werkblokken opslaan en deze hergebruiken op andere pagina's, posts en zelfs andere websites. Op die manier spaart u een zee van tijd uit als we dat vergelijken met hoe er vroeger gewerkt werd. De animatie hieronder geeft een redelijk beeld wat u kunt verwachten.

KANT-EN-KLARE DEMO-DESIGNS

Elementor demo-designs


In dit Elementor review voor [2023] bespreken we de top features van de Elementor pagebuilder. De schitterende demo-designs horen hier zeker bij. Eerder vertelde ik u al dat Elementor in principe gewoon een theme is vanwege de ruime keuze aan demo-materiaal wat u als de start voor uw website kunt gebruiken.

Net zoals bij Divi zijn er ruim 200+ lay-outs beschikbaar voor alle mogelijke niches. Denk aan corporate, webshops, de hotelbranche, sportscholen, café, mode, hosting, fotografie, architectuur, levensstijl,reizen en mode. Er zijn ook veel derde partijen die prachtige layouts bouwen voor Elementor. Een dergelijke layout kunt u eveneens als start voor uw werk gebruiken maar u heeft dan natuurlijk wel extra kosten. Bekijk hier de complete bibliotheek met layouts.

ELEMENTOR WOOCOMMERCE BUILDER

Elementor Woocommerce Builder


Elementor is net als de meeste top themes perfect om webshops te bouwen. Productpagina's en categoriepagina's van Woocommerce kunnen prachtig gestyled worden. Vroeger was behoorlijk wat HTML kennis nodig voor het aanpassen van shoppagina's, dat is ondertussen verleden tijd geworden. We gaan ervan uit dat u Woocommerce kent, het is met afstand de meest gebruikte shop-plug-in voor Wordpress. Bekijk hier een video en meer info over de Woocommerce Builder.

ELEMENTOR REVISIONS EDITOR

revisies editor


Elementor was net als andere elite pagebuilders minder te spreken over de revisie-editor die er in Wordpress zit en besloot zijn eigen verbeterde versie uit te brengen. Ik ben het volledig met ze eens dat de standaard Wordpress editor voor revisies waardeloos is, dat was altijd een doorn in het oog als je wat terug moest zetten. Ook Divi en Thrive beschikken over deze tool. Bekijk hier een video en meer info over de Elementor Revisions Editor.

ELEMENTOR REVIEW: MOBILE EDITING

Elementor Mobile editing


Alles is met Elementor apart in te stellen voor mobiel, tablet en desktop zoals u hierboven kunt zien. Uiteraard is Elementor "out-of-the-box" responsive maar het is altijd prettig om gerichte aanpassingen te kunnen maken voor een bepaald apparaat als dat nodig mocht zijn. Alle topthemes en pagebuilders hebben dit echter ook. Bekijk hier een video en meer info over de Elementor's Mobile Editing.

ELEMENTOR COLORS

Elementor kleurencombinaties


Perfecte score geven we in ons Elementor review hier aan de kleuren-editor voor teksten, die practisch net zo fraai is als in een PC-software als Photoshop. Volgens Elementor zelf zijn ze op dit moment de enige die "pixel perfect design" heeft. U kunt alle mogelijke kleuren gebruiken die er zijn en er ook nog eens gradients mee maken. Bekijk hier een video en meer info over de Elementor's Colorpicker.

ELEMENTOR HEADER & FOOTER

Elementor header footer design


Totale controle over alle headers en footers binnen uw website. Alle elite pagebuilders kunnen dit maar het is een belangrijke tool om in een theme te hebben. Bekijk hier een video en meer info over de Elementor's Header-Footer Builder.

Elementor standaard elementen

Elementor standaard elementen


Elementor PRO-versie elementen

Elementor pro elementen


Elementor Theme elementen

Elementor theme elementen


De bouwstenen voor de opmaak van uw pagina's zijn de elementen en Elementor biedt er zeer veel van. Laten we zeggen aan practisch alles is gedacht. Elementor heeft zelfs pop-ups standaard erin zitten en ook nog eens hele fraaie dus vergeet vanaf nu uw pop-up plug-in. Die heeft u niet meer nodig. Bekijk hier de complete info over alle 90+ Elementor Widgets.

ELEMENTOR POP-UPS

Elementor Pop-Ups


Schitterende pop-ups, makkelijk op te zetten ook, een prachtige tool. De top pagebuilders kopiëren alles van elkaar. De pop-ups zijn perfect voor call-to-action en conversie-doeleinden. Bekijk hier alle info over Elementor's pop-ups.

ELEMENTOR REVIEW: PRIJZEN

Elementor prijzen


De prijzen voor Elementor vindt u hier hierboven op de afbeelding. Elementor is wat kwaliteit betreft zijn geld driedubbel waard, zeker als we dat met andere premium themes vergelijken die veel minder bieden en evengoed nog duurder zijn. Bekijk hier de prijzenpagina. Soms zijn er kortingen.

ELEMENTOR ACADEMY

Elementor Academy


Als u nog met een paar vragen zit over Elementor, kunt u deze misschien razendsnel beantwoord zien in de meer dan overzichtelijke Elementor Academy.Naar Elementor

Thrive Architect Review

In dit Elementor vs Thrive Architect review bespreken we nu de nieuwe aanwinst in de wereld der page builders. Een ding is zeker om te beginnen, Thrive Architect kan zich met Divi en Elementor meten wat kwaliteit betreft. De mateloos populaire Thrive Content Builder plug-in is vervangen door de nieuwe page builder. Deze front-end WYSIWYG drag & drop pagebuilder is dus niet opeens uit de lucht komen vallen al is de page builder nog erg nieuw.


Thrive Architect pagebuilder-in-action


Thrive Architect kan net als Elementor in elk theme geïnstalleerd worden. Thrive Architect biedt zelf 325+ kant-en-klare pagina's als templates die u kunt aanpassen aan uw huisstijl. Zodoende bouwt u razendsnel uw site op. In de animatie hierboven hoe soepel en goed deze pagebuilder werkt. Het aantal settings en elementen zijn overweldigend in het begin. Niet dat he tmoeilijk te snappen is maar men moet er wel even aan wennen.

Thrive Architect tabellen

Thrive Architect tabellen


Meer dan 10 verschillende stijlen voor tabellen out-of-the-box vindt u in de Thrive Architect pagebuilder. Een fluitje van een cent de mooiste en overzichtelijkste tabellen te maken, uiteraard ook allemaal responsive.

Thrive Architect responsiveness checker

Thrive Architect responsiveness


Dit Elementor vs Thrive Architect review gaf bij Elementor al aan dat ook Thrive de mogelijkheid biedt voor alle apparaten de pagina's qua style te fine-tunen. Widgets kunnen getoond of uitgezet worden wat u dat wilt. U kunt ook binnen de editor meteen zien hoe de zaken er op mobiel, pc en tablet uitzien.

Thrive Architect contactformulieren

Thrive Architect contactformulieren


Ook contactformulieren zitten standaard al in de Thrive Architect pagebuilder ingebouwd. In een handomdraai zet u uw formulieren in elkaar. Aan optimalisatie voor conversie is al gedacht. Het wordt aangeraden om alle contactform plug-ins te verwijderen of uit te zetten.

De Thrive Architect gebruikersinterface

Thrive Architect gebruikersinterface


Onze mening in dit Elementor vs Thrive Architect review is dat Thrive wat meer kant-en-klare pagina's of liever nog complete designs aan zou moeten bieden. Ondanks dat moet tevens gezegd worden dat de gebruikersinterface erg prettig werkt, erg precies te werk gaat, en bijzonder overzichtelijk is. Nadat men een klein beetje ervaring ermee opgedaan heeft, stampt men als het ware de ene na de andere pagina uit de grond. De editor beslaat de gehele breedte van uw werkblad, is dus full width en de toolbars kunnen gedocked in de kantlijn of zwevend gebruikt worden, allemaal erg practisch.


Thrive Architect volledige breedte


Vanuit de toolbars kunnen elementen opgepikt worden, en vervolgens op een willekeurige plek in de site geplaatst worden. Niet tevreden? Dan pikt u het element op en versleept het naar een andere plek. Deze drag-en-drop functie werkt geweldig. Ook de teksteditor werkt op die manier, u kunt op een willekeurige plek beginnen met schrijven zonder dat dit in een "box" gebeurd. De teksteditor is inline en zonder meer van grote klasse.

De beste inline teksteditor

Thrive Architect inline tekst-editor


Thrive Architect beschikt dus over de beste teksteditor die er is voor Wordpress. Beter dan de andere pagebuilders bieden. Als u op uw gemak wilt werken en snel geld wilt gaan verdienen is Thrive Architect een van de betere keuzes. Gezegd moet worden dat zowel Divi als Elementor ook geweldige teksteditors aanbieden.

Thrive Architect laatste upgrades


Ook al is de kwaliteit van Thrive Architect al zo hoog, is het logisch te denken dat ze alleen nog zullenverbeteren bij elke nieuwe upgrade precies zoals dat bij de laatste upgrade het geval was. Bekijk de video om te zien wat dat allemaal was.

Thrive Architect Revisie manager

Elementor vs Thrive Architect Review Revisie manager


Net als eerder besproken bij Elementor, heeft ook Thrive Architect zijn eigen revisie-manager. U kunt te allen tijden terug gaan naar een vroeger tijdstip. Zo maakt u fouten ongedaan in uw werk. WAt vrij uniek is bij Thrive Architect, is dat u ook kleine handelingen ongedaan kunt maken via de buttons op uw laptop/pc, zeg maar het bekende undo & redo.


De Thrive Architect opties & settings

Thrive Architect  Opties-menu


In Thrive Architect heeft men een opties-menu wat gegroepeerd is, soortgelijke functie komen op als u voor een bepaalde groep kiest. Ondanks de enorme veelzijdigheid aan opties in Thrive blijft alles op deze manier toch overzichtelijk.


Zijmenu advanced opties

Thrive Architect Review sidebar instellingen


In het sidemenu kunt u onderaan kiezen voor "advanced", zodoende verschijnen extra opties. De meeste elementen hebben verborgen advanced options. Het verschilt per element maar u kunt hier bijvoorbeeld marge- en opvullingseigenschappen instellen, instellingen voor verschillende apparaten en animatie effecten.

Thrive Tekstanimaties

Thrive Architect Review Tekstanimaties


Thrive Architect Tekstanimaties 2


Er is niks eenvoudiger dan met Thrive Architect tekstanimaties toe te voegen. Thrive houdt alles zo simpel dat echt iedereen nu met zijn animaties zal gaan spelen.

De Thrive Architect pagina-elementen

Thrive Architect pagina-elementen


Thrive Architect heeft voor alles een element, net als Elementor. U zult nauwelijks gebruik hoeven maken van plug-ins van een derde partij omdat alles al in uw Thrive Architect zit. Bij Thrive Architect staat altijd voorop om geld te verdienen met uw website. Conversie en leads hebben altijd prioriteit. Dit is uniek, andere pagebuilders hebben dit niet zo sterk.

Kant-en-klare demo pagina's

Thrive Architect Kant-en-klare demo pagina's


In de bibliotheek van Thrive Architect zitten 325+ 1-click te installeren demo-pagina's. Deze hebben net als de elementen de focus op call-2-action en conversie. We laten u hieronder een paar voorbeelden ervan zien.


Thrive Architect demo pagina conversie


Thrive Architect demo pagina conversie 2


Thrive Architect demo pagina conversie 3


Thrive Architect biedt ook normale landingspagina's en standaard bedrijfspagina's naast al het conversiemateriaal maar zou er goed aan doen om dit flink uit te breiden wat ze ook zeker zullen doen. Ik verwacht bij elke upgrade zoveel nieuwe demo's erbij, dat is wat alle top themes doen.

Thrive Architect prijzen

Thrive Architect prijzen


Dit Thrive Architect review komt hierbij op zijn einde, laten we de kosten ervan bespreken. Voor 1 website betaalt u 67 dollar, de gemiddelde prijs voor een goed theme is 60 dollar. Ik zie Thrive als meer dan alleen een goed theme en de 67 dollar zijn dus okay. Als u meerdere sites heeft, kunt u voor 97 dollar per jaar deze met de Architect bedienen, dat is gemiddeld opeens erg goedkoop, een goede deal dus.

Een lidmaatschap kost u 228 per jaar ook al staat er een maandbedrag, men kan niet per maand betalen. U krijgt hiervoor veel meer dan alleen de Architect, veel plug-ins van hoge kwaliteit die we hier niet besproken hebben. Ik denk dat de deal zeker okay is, en interessant voor webdesigners die hiermee 25 sites van klanten van Thrive kunnen voorzien.

Thrive Architect review conclusie

In dit Elementor vs Thrive Architect review komt uit de bus dat Thrive zich met de besten kan meten op het gebied van themes en pagebuilders en op sommige fronten zelfs de leiding neemt. Het is zijn geld meer dan waard en een genot om mee te werken, zeker de inline teksteditor. Ik kijk uit naar toekomstige upgrades, het zal allemaal nog beter worden...

DiviScroll naar boven