Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Elementor Vs Thrive Architect pagebuilder-test [2024] 💥

Elementor Vs Thrive ArchitectELEMENTOR REVIEW (Elementor vs Avada)

Elementor is nu meer dan alleen een van de beste pagebuilders...

Elementor review


Stel je voor, een pagebuilder die je overal in kunt pluggen, net als een USB-stick – dat is Elementor. En het heeft zijn eigen thema, Het Hello theme, zo gratis als de glimlach van een baby! Met meer dan 300 kant-en-klare demo's is het alsof je een snoepwinkel binnenloopt – zoveel keuze dat je niet meer weet waar je moet beginnen. En het mooiste? Met Elementor heb je geen ander thema nodig. Het Hello thema is als je favoriete spijkerbroek: past altijd en overal.

In deze Elementor review nemen we een duik in de nieuwste snufjes die het tot de top van de pagebuilder-wereld katapulteren. Sinds zijn entree in 2016, staat Elementor al op meer dan 8 miljoen sites te pronken - het is net als die populaire jongen op school. Dit is niet zomaar een pagebuilder, maar een super-de-luxe drag & drop tool waarmee je sneller dan Speedy Gonzales websites in elkaar zet.

ELEMENTOR PAGEBUILDER REVIEW

Neem even pauze en bekijk de clip hieronder. Het is als een trailer voor een blockbuster film, maar dan voor webdesign. Deze sneak peek laat je zien hoe je straks als een pro met de editor/page builder van Elementor kunt toveren.

Elementor pagebuilder review


ELEMENTOR NAVIGATOR

Elementor review Navigator


Maak kennis met de splinternieuwe tool die je kan laten zweven op je werkblad als een UFO of aanmeren als een ruimteschip aan de rechterkant van je scherm. Gewoon klikken met de rechtermuisknop op een element of blok en 'Navigator' selecteren om het te openen. Deze Navigator is als de turbo-knop voor je werkplezier en snelheid. Je wordt er sneller van dan het licht! Bekijk hier een video voor een rondleiding in de wereld van de Navigator.


Advertisement

Divi Ad 680px


ELEMENTOR WERK OPSLAAN

Elementor review werk opslaan


Wie wil steeds dezelfde taak opnieuw uitvoeren? Met Elementor kunt u werkblokken opslaan en deze hergebruiken op andere pagina's, posts en zelfs andere websites. Op die manier spaart u een zee van tijd uit als we dat vergelijken met hoe er vroeger gewerkt werd. De animatie hieronder geeft een redelijk beeld wat u kunt verwachten.

KANT-EN-KLARE DEMO-DESIGNS

Elementor demo-designs


In deze Elementor review nemen we de crème de la crème van de Elementor pagebuilder onder de loep. De oogverblindende demo-designs staan hierbij in de schijnwerpers. Ik heb je al eerder verteld dat Elementor eigenlijk een soort Zwitsers zakmes is onder de themes, dankzij de overvloed aan demo-materiaal dat je als startpunt voor je website kunt gebruiken. Het is alsof je een doos vol verrassingen opent, elke keer als je met Elementor werkt!

Elementor is net als die ene vriend die altijd precies heeft wat je nodig hebt. Net zoals bij Divi, heeft Elementor meer dan 200+ lay-outs voor elke niche die je maar kunt bedenken. Corporate, webshops, de hotelbranche, sportscholen, cafés, mode, hosting, fotografie, architectuur, lifestyle, reizen... je noemt het, ze hebben het!

En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog externe partijen die fantastische lay-outs maken voor Elementor. Gebruik zo'n layout als springplank voor je project, maar houd wel rekening met wat extra kosten. Bekijk hier de hele schatkist aan lay-outs.

ELEMENTOR WOOCOMMERCE BUILDER

Elementor Woocommerce Builder


Elementor is als een meesterchef voor webshops: het heeft alles in huis om een vijfsterrenwinkel te bouwen. Je kunt productpagina's en categoriepagina's van Woocommerce omtoveren tot ware kunstwerkjes. Herinner je je de tijden nog dat je een HTML-encyclopedie nodig had om shoppagina's aan te passen? Nou, Elementor heeft die dagen naar de geschiedenisboeken verbannen.

Waarschijnlijk ken je Woocommerce al, de koning van de shop-plugins voor Wordpress. Nieuwsgierig naar hoe je met Elementor en Woocommerce een webshop-kaskraker maakt? Bekijk hier een video en ontdek meer over de Woocommerce Builder.

ELEMENTOR REVISIONS EDITOR

revisies editor


Elementor keek naar de revisie-editor in Wordpress en dacht: "Dit kan beter!". En zo geschiedde. Net als andere elite pagebuilders waren ze niet onder de indruk van de ingebouwde revisie-editor en toverden ze hun eigen, glimmende versie tevoorschijn. Echt waar, de standaard Wordpress editor voor revisies was als een stuk oud brood: droog en niet te pruimen.

Gelukkig zijn ook Divi en Thrive op de verbeteringstrein gesprongen. Benieuwd naar Elementor's versie van deze tool? Bekijk hier een video en duik dieper in de wereld van de Elementor Revisions Editor.

ELEMENTOR REVIEW: MOBILE EDITING

Elementor Mobile editing


Met Elementor kun je je website laten poseren als een model, perfect gestyled voor mobiel, tablet en desktop. Zie het hierboven in actie! Natuurlijk is Elementor van zichzelf al zo responsief als een acrobaat, maar het extra leuke is dat je specifieke aanpassingen kunt maken voor elk apparaat.

Alsof je voor elke gadget een eigen op maat gemaakte outfit hebt. En ja, alle topthemes en pagebuilders kunnen deze modeshow ook aan, maar Elementor doet het met net dat beetje extra flair. Benieuwd hoe je je website op elk scherm laat schitteren? Bekijk hier een video over Elementor's Mobile Editing – het is als een modeontwerper voor je website!

ELEMENTOR COLORS

Elementor kleurencombinaties


In ons Elementor review rollen we de rode loper uit voor de kleuren-editor voor teksten: een ware kunstenaar die bijna net zo chique is als Photoshop op je PC. Elementor claimt het enige "pixel perfect design" te hebben en eerlijk is eerlijk, ze hebben een punt. Met deze tool tover je met alle kleuren van de regenboog en maak je gradients alsof het niets is. Je eigen digitale schilderspalet! Benieuwd hoe je met kleuren kunt spelen alsof je Picasso bent? Bekijk hier een video en ontdek meer over Elementor's Colorpicker.

ELEMENTOR HEADER & FOOTER

Elementor header footer design


Met Elementor heb je de totale controle over alle headers en footers van je website, alsof je de dirigent bent van een webdesign-orkest. Natuurlijk, alle elite pagebuilders kunnen dit kunstje, maar bij Elementor is het alsof je een toverstafje hebt om je website helemaal af te maken. Het is een essentiële tool in je thema-gereedschapskist. Zin om te zien hoe je je website van kop tot teen kunt stylen? Bekijk hier een video voor alle ins en outs van Elementor's Header-Footer Builder.

Elementor standaard elementen

Elementor standaard elementen


Elementor PRO-versie elementen

Elementor pro elementen


Elementor Theme elementen

Elementor theme elementen


Elementor is als een Lego-doos voor webdesign: de bouwstenen zijn de elementen, en boy oh boy, wat zijn er veel! Je kunt het zo gek niet bedenken, of Elementor heeft er een element voor. En wacht, er is meer: standaard zitten er ook nog eens superchique pop-ups in, dus die oude pop-up plug-in? Die kan bij het oud papier. Vanaf nu is Elementor je nieuwe beste vriend. Benieuwd naar dit digitale Zwitserse zakmes? Bekijk hier alle ins en outs van de meer dan 90 Elementor Widgets.

ELEMENTOR POP-UPS

Elementor Pop-Ups


Elementor's pop-ups zijn als de diamanten onder de webdesign-tools: schitterend en verrassend makkelijk om te creëren. Het lijkt wel alsof alle top pagebuilders een spiekbriefje van elkaar hebben, maar Elementor spant de kroon. Deze pop-ups zijn als maatpakken voor je call-to-action en conversiedoelen, perfect op maat gemaakt. Klaar om je website te laten schitteren met deze flitsende functie? Bekijk hier alles wat je moet weten over Elementor's pop-ups.

ELEMENTOR REVIEW: PRIJZEN

Elementor prijzen


Bent u benieuwd naar de prijs van dit wondermiddel genaamd Elementor? Kijk maar eens naar de afbeelding hierboven. Qua kwaliteit is Elementor zijn gewicht in goud waard, eigenlijk wel driedubbel. Vergelijk het met andere premium themes die minder bieden en je portemonnee harder raken, en je hebt een echte winnaar. Elementor is als een luxe diner voor de prijs van een afhaalmaaltijd. Zin om een koopje te scoren? Bekijk hier de prijzenpagina. Wie weet loop je tegen een leuke korting aan!

ELEMENTOR ACADEMY

Elementor Academy


Zit je nog met een paar prangende vragen over Elementor? Geen zorgen, in de superstrak georganiseerde Elementor Academy vind je waarschijnlijk sneller antwoorden dan je 'Elementor' kunt zeggen. Het is als een bibliotheek vol wijsheid, klaar om al je Elementor-raadsels op te lossen!Naar Elementor

Thrive Architect Review

In dit Elementor vs Thrive Architect review bespreken we nu de nieuwe aanwinst in de wereld der page builders. Een ding is zeker om te beginnen, Thrive Architect kan zich met Divi en Elementor meten wat kwaliteit betreft. De mateloos populaire Thrive Content Builder plug-in is vervangen door de nieuwe page builder. Deze front-end WYSIWYG drag & drop pagebuilder is dus niet opeens uit de lucht komen vallen al is de page builder nog erg nieuw.


Thrive Architect pagebuilder-in-action


Thrive Architect kan net als Elementor in elk theme geïnstalleerd worden. Thrive Architect biedt zelf 325+ kant-en-klare pagina's als templates die u kunt aanpassen aan uw huisstijl. Zodoende bouwt u razendsnel uw site op. In de animatie hierboven hoe soepel en goed deze pagebuilder werkt. Het aantal settings en elementen zijn overweldigend in het begin. Niet dat he tmoeilijk te snappen is maar men moet er wel even aan wennen.

Thrive Architect tabellen

Thrive Architect tabellen


Meer dan 10 verschillende stijlen voor tabellen out-of-the-box vindt u in de Thrive Architect pagebuilder. Een fluitje van een cent de mooiste en overzichtelijkste tabellen te maken, uiteraard ook allemaal responsive.

Thrive Architect responsiveness checker

Thrive Architect responsiveness


Dit Elementor vs Thrive Architect review gaf bij Elementor al aan dat ook Thrive de mogelijkheid biedt voor alle apparaten de pagina's qua style te fine-tunen. Widgets kunnen getoond of uitgezet worden wat u dat wilt. U kunt ook binnen de editor meteen zien hoe de zaken er op mobiel, pc en tablet uitzien.

Thrive Architect contactformulieren

Thrive Architect contactformulieren


Ook contactformulieren zitten standaard al in de Thrive Architect pagebuilder ingebouwd. In een handomdraai zet u uw formulieren in elkaar. Aan optimalisatie voor conversie is al gedacht. Het wordt aangeraden om alle contactform plug-ins te verwijderen of uit te zetten.

De Thrive Architect gebruikersinterface

Thrive Architect gebruikersinterface


Onze mening in dit Elementor vs Thrive Architect review is dat Thrive wat meer kant-en-klare pagina's of liever nog complete designs aan zou moeten bieden. Ondanks dat moet tevens gezegd worden dat de gebruikersinterface erg prettig werkt, erg precies te werk gaat, en bijzonder overzichtelijk is. Nadat men een klein beetje ervaring ermee opgedaan heeft, stampt men als het ware de ene na de andere pagina uit de grond. De editor beslaat de gehele breedte van uw werkblad, is dus full width en de toolbars kunnen gedocked in de kantlijn of zwevend gebruikt worden, allemaal erg practisch.


Thrive Architect volledige breedte


Vanuit de toolbars kunnen elementen opgepikt worden, en vervolgens op een willekeurige plek in de site geplaatst worden. Niet tevreden? Dan pikt u het element op en versleept het naar een andere plek. Deze drag-en-drop functie werkt geweldig. Ook de teksteditor werkt op die manier, u kunt op een willekeurige plek beginnen met schrijven zonder dat dit in een "box" gebeurd. De teksteditor is inline en zonder meer van grote klasse.

De beste inline teksteditor

Thrive Architect inline tekst-editor


Thrive Architect beschikt dus over de beste teksteditor die er is voor Wordpress. Beter dan de andere pagebuilders bieden. Als u op uw gemak wilt werken en snel geld wilt gaan verdienen is Thrive Architect een van de betere keuzes. Gezegd moet worden dat zowel Divi als Elementor ook geweldige teksteditors aanbieden.

Thrive Architect laatste upgrades

Thrive Suite pagebuilder Video


Ook al is de kwaliteit van Thrive Architect al zo hoog, is het logisch te denken dat ze alleen nog zullenverbeteren bij elke nieuwe upgrade precies zoals dat bij de laatste upgrade het geval was. Bekijk de video om te zien wat dat allemaal was.

Thrive Architect Revisie manager

Elementor vs Thrive Architect Review Revisie manager


Net als eerder besproken bij Elementor, heeft ook Thrive Architect zijn eigen revisie-manager. U kunt te allen tijden terug gaan naar een vroeger tijdstip. Zo maakt u fouten ongedaan in uw werk. WAt vrij uniek is bij Thrive Architect, is dat u ook kleine handelingen ongedaan kunt maken via de buttons op uw laptop/pc, zeg maar het bekende undo & redo.


De Thrive Architect opties & settings

Thrive Architect  Opties-menu


In Thrive Architect heeft men een opties-menu wat gegroepeerd is, soortgelijke functie komen op als u voor een bepaalde groep kiest. Ondanks de enorme veelzijdigheid aan opties in Thrive blijft alles op deze manier toch overzichtelijk.


Zijmenu advanced opties

Thrive Architect Review sidebar instellingen


In het sidemenu kunt u onderaan kiezen voor "advanced", zodoende verschijnen extra opties. De meeste elementen hebben verborgen advanced options. Het verschilt per element maar u kunt hier bijvoorbeeld marge- en opvullingseigenschappen instellen, instellingen voor verschillende apparaten en animatie effecten.

Thrive Tekstanimaties

Thrive Architect Review Tekstanimaties


Thrive Architect Tekstanimaties 2


Er is niks eenvoudiger dan met Thrive Architect tekstanimaties toe te voegen. Thrive houdt alles zo simpel dat echt iedereen nu met zijn animaties zal gaan spelen.

De Thrive Architect pagina-elementen

Thrive Architect pagina-elementen


Thrive Architect heeft voor alles een element, net als Elementor. U zult nauwelijks gebruik hoeven maken van plug-ins van een derde partij omdat alles al in uw Thrive Architect zit. Bij Thrive Architect staat altijd voorop om geld te verdienen met uw website. Conversie en leads hebben altijd prioriteit. Dit is uniek, andere pagebuilders hebben dit niet zo sterk.

Kant-en-klare demo pagina's

Thrive Architect Kant-en-klare demo pagina's


In de bibliotheek van Thrive Architect zitten 325+ 1-click te installeren demo-pagina's. Deze hebben net als de elementen de focus op call-2-action en conversie. We laten u hieronder een paar voorbeelden ervan zien.


Thrive Architect demo pagina conversie


Thrive Architect demo pagina conversie 2


Thrive Architect demo pagina conversie 3


Thrive Architect biedt ook normale landingspagina's en standaard bedrijfspagina's naast al het conversiemateriaal maar zou er goed aan doen om dit flink uit te breiden wat ze ook zeker zullen doen. Ik verwacht bij elke upgrade zoveel nieuwe demo's erbij, dat is wat alle top themes doen.

Thrive Architect prijzen

Thrive Architect prijzen


Dit Thrive Architect review komt hierbij op zijn einde, laten we de kosten ervan bespreken. Voor 1 website betaalt u 67 dollar, de gemiddelde prijs voor een goed theme is 60 dollar. Ik zie Thrive als meer dan alleen een goed theme en de 67 dollar zijn dus okay. Als u meerdere sites heeft, kunt u voor 97 dollar per jaar deze met de Architect bedienen, dat is gemiddeld opeens erg goedkoop, een goede deal dus.

Een lidmaatschap kost u 228 per jaar ook al staat er een maandbedrag, men kan niet per maand betalen. U krijgt hiervoor veel meer dan alleen de Architect, veel plug-ins van hoge kwaliteit die we hier niet besproken hebben. Ik denk dat de deal zeker okay is, en interessant voor webdesigners die hiermee 25 sites van klanten van Thrive kunnen voorzien.

Thrive Architect review conclusie

In dit Elementor vs Thrive Architect review komt uit de bus dat Thrive zich met de besten kan meten op het gebied van themes en pagebuilders en op sommige fronten zelfs de leiding neemt. Het is zijn geld meer dan waard en een genot om mee te werken, zeker de inline teksteditor. Ik kijk uit naar toekomstige upgrades, het zal allemaal nog beter worden...

Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven