Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Elementor vs Beaverbuilder Test [2021]

Elementor vs Beaverbuilder

ELEMENTOR vs BEAVERBUILDER

In deze Elementor vs Beaverbuilder vergelijking bespreek ik de kwaliteiten van beide pagebuilders. De Beaverbuilder en Elementor zijn op miljoenen websites geïnstalleerd. Beide beschikken over een inline front-end editor, en voor beide zijn veel extra plug-ins en designs beschikbaar van derden. Laten we met Elementor beginnen zonder dat dit aangeeft dat het beter zou zijn.

ELEMENTOR (Elementor vs Beaverbuilder)

Elementor is in principe geen theme, maar heeft practisch dezelfde eigenschappen. De Elementor pagebuilder kan in elk willekeurig theme gebruikt worden, en zal altijd compatible zijn. Elementor heeft zijn eigen theme wat u gratis kunt downloaden, Het Hello theme. Het herbergt zelf meer dan 300 kant-en-klare demo's van waaruit u uw werk kunt starten. U heeft met Elementor geen ander theme nodig, ze zouden het beter gewoon een theme noemen dat is duidelijker want elk willekeurig standaard WP-theme in combinatie met Elementor is geweldig.

Dit geldt voor de PRO-versie want de gratis versie heeft dat allemaal niet. In dit Elementor Theme review bespreken we de allerlaatste verbeteringen die deze pagebuilder in de top laten scoren. Elementor kwam in 2016 pas op de markt en is al op meer dan 4 miljoen sites geïnstalleerd wat natuurlijk opvalt. Dit is niet zo maar een pagebuilder maar een getunede drag & drop tool om zeer snel en makkelijk websites te bouwen.

Elementor Pagebuilder review

Bekijk de video hieronder, deze geeft u een goed idee hoe u straks zelf met de editor/page builder aan de slag kunt gaan.


Elementor Navigator review

Deze splinternieuwe tool kan rechts in beeld als dock gebruikt worden of zwevend op een willekeurige plek in uw werkblad. Klik eenvoudig iets aan op uw werkblad met uw rechtermuisknop en kies "Navigator" om hem te openen. Of bekijk de video hieronder, dat is makkelijker te begrijpen. De Navigator is een verlengstuk van de pagebuilder waarmee u werkt.


Elementor werk opslaan

Wie wil steeds dezelfde taak opnieuw uitvoeren? Met Elementor kunt u werkblokken opslaan en deze hergebruiken op andere pagina's, posts en zelfs andere websites. Op die manier spaart u een zee van tijd uit als we dat vergelijken met hoe er vroeger gewerkt werd. De animatie hieronder geeft een redelijk beeld wat u kunt verwachten.


Kant-en-klaar te installeren Designs

Elementor demo-designs


In dit Elementor theme review bespreken we de top features van de Elementor pagebuilder. De schitterende demo-designs horen hier zeker bij. Eerder vertelde ik u al dat Elementor in principe gewoon een theme is vanwege de ruime keuze aan demo-materiaal wat u als de start voor uw website kunt gebruiken.

Net zoals bijvoorbeeld bij Divi zijn er lay-outs beschikbaar voor alle mogelijke niches. Denk aan corporate, webshops, de hotelbranche, sportscholen, café, mode, hosting, fotografie, architectuur, levensstijl,reizen en mode. Er zijn veel derde partijen die prachtige themes bouwen voor Elementor. Een dergelijk theme kunt u eveneens als start voor uw werk gebruiken maar u heeft dan natuurlijk wel extra kosten.

Elementor & Woocommerce

Elementor Woocommerce


Elementor is net als de andere top themes perfect om webshops te bouwen. Productpagina's en categoriepagina's van Woocommerce kunnen prachtig gestyled worden. Vroeger was behoorlijk wat HTML kennis nodig voor het aanpassen van shoppagina's, dat is ondertussen verleden tijd geworden. We gaan ervan uit dat u Woocommerce kent, het is met afstand de meest gebruikte shop-plug-in voor Wordpress.

Elementor revisies editor

revisies editor


Elementor was net als andere elite pagebuilders minder te spreken over de revisie-editor die er in Wordpress zit en besloot zijn eigen verbeterde versie uit te brengen. Ik ben het volledig met ze eens dat de standaard Wordpress editor voor revisies waardeloos is, dat was altijd een doorn in het oog als je wat terug moest zetten. Ook DIVI en THRIVE ARCHITECT beschikken over deze tool.

Elementor Theme review: Responsiveness

Elementor responsive


Alles is met Elementor apart in te stellen voor mobiel, tablet en desktop zoals u hierboven kunt zien. Uiteraard is Elementor "out-of-the-box" responsive maar het is altijd prettig om gerichte aanpassingen te kunnen maken voor een bepaald apparaat als dat nodig mocht zijn. Alle topthemes en pagebuilders hebben dit echter ook.

Elementor kleurenscala

Elementor kleurencombinaties


Perfecte score geven we in ons Elementor theme review hier aan de kleuren-editor voor teksten, die practisch net zo fraai is als in een PC-software als Photoshop. Volgens Elementor zelf zijn ze op dit moment de enige die "pixel perfect design" heeft. U kunt alle mogelijke kleuren gebruiken die er zijn en er ook nog eens gradients mee maken.

Elementor Header & Footer

Elementor header footer design


Totale controle over alle headers en footers binnen uw website. Alle elite pagebuilders kunnen dit maar het is een belangrijke tool om in een theme te hebben.

Elementor standaard elementen

Elementor standaard elementen


Elementor PRO-versie elementen

Elementor pro elementen


Elementor Theme elementen

Elementor theme elementen


De bouwstenen voor de opmaak van uw pagina's zijn de elementen en Elementor biedt er zeer veel van. Laten we zeggen aan practisch alles is gedacht. Elementor heeft zelfs pop-ups standaard erin zitten en ook nog eens hele fraaie dus vergeet vanaf nu uw pop-up plug-in. Die heeft u niet meer nodig.

Elementor Pop-Ups


Schitterende pop-ups, makkelijk op te zetten ook, een prachtige tool. De top pagebuilders kopiëren alles van elkaar. De pop-ups zijn perfect voor call-to-action en conversie-doeleinden.

Elementor Theme review: Prijzen

Elementor prijzen


De prijzen voor Elementor vindt u hier hierboven in de afbeelding. Elementor is wat kwaliteit betreft zijn geld driedubbel waard, zeker als we dat met andere premium themes vergelijken die veel minder bieden en evengoed nog duurder zijn.Naar Elementor website
BEAVERBUILDER (Elementor vs Beaverbuilder)


Beaverbuilder review


In dit Beaverbuilder review nemen we een kijkje waarom deze pagebuilder zo populair is dat hij door meer dan een miljoen mensen gebruikt wordt. Uit eigen ervaring weet ik al dat Beaverbuilder een van de prettigste en beste support-afdelingen heeft onder pagebuilders. U krijgt razendsnel voor elk probleem wat u tegen zou kunnen komen live, per ticket of mail een oplossing aangeboden.

De Beaverbuilder pagebuilder kan in elk willekeurig theme gebruikt worden, maar biedt ook zijn eigen theme als het perfecte theme om als start te gebruiken. In de video hieronder wordt uitgelegd hoe u zelf een goede theme-keuze kunt maken. Het beste theme voor Beaverbuilder is voor mij Astra Pro met vele ready made designs voor de pagebuilder er al in.


Building Blocks

Precies zoals de meeste pagebuilders dat hebben, zijn bij Beaverbuilder rijen en kolommen de hoofdbouwstenen voor de opbouw van uw pagina's. Voor elke rij die u maakt, geeft u meteen op hoeveel kolommen deze moet bevatten. Hetzelfde geldt ook weer voor de modules, net als bij alle goede pagebuilders plaats u de modules in de kolommen.

U heeft call-to-action knoppen, timers, countdowns, foto's, video's en al het standaard materiaal wat u gewend bent ter beschikking voor de styling van uw pagina. Alles gaat via het front-end en het is gewoon prettig werken met Beaverbuilder al gaat het wat trager dan met de Divibuilder bijvoorbeeld.

Prachtig eigenschappen zijn bijvoorbeeld het hebben van globale rijen die site-wide gelden. Als u deze aanpast verandert hij op alle pagina's waar u zo'n rij in gebruik heeft. U kunt uw building blocks dus opslaan en later op andere pagina's hergebruiken.


Beaverbuilder Building Blocks

Premade templates

Afgezien van de vele modules geeft Beaverbuilder de mogelijkheid om 2 verschillende soorten kant-en-klare sjablonen te gebruiken, inhoudspagina's en bestemmingspagina's. Onder de bestemmingspagina's vindt u sjablonen voor shoppagina's, landingpagina's, homepages, nieuwsbriefabonnementspagina's en binnenkort te verschijnen pagina's.

Wat betreft de inhoudspagina's, hier krijgt u de beschikking over "About us" pagina's, Contactpagina's en Servicepagina's. U kunt ook zelf een eigen sjabloon maken en deze opslaan uiteraard. Deze kunt u verder zelf stylen met het Beaverbuilder Front-End Drag and Drop systeem.


Beaverbuilder review

Beaverbuilder SEO

Websites gemaakt met de Beaverbuilder hebben standaard een goed SEO en hebben geen CLS en LCP problemen naar de normen van Google Core Web Vitals. De pagina's hebben tevens zeer snelle laadtijden. Dit zijn allemaal Google ranking factoren die een hogere omzet brengen door een betere vindbaarheid.


Beaverbuilder Google Core Web Vitals

Beaverbuilder Desktop, Mobile en Tablet

Uiteraard is Beaverbuilder 100% responsive, maar dat is niet alles. U kunt in de editor de exacte settings live aanpassen voor de weergave op al deze verschillende apparaten.


Beaverbuilder Desktop, Mobile en Tablet

Beaverbuilder met WooCommerce

Met Beaverbuilder kan men zonder enige technische kennis vrij coole webshops bouwen. Dat gezegd hebbende bedoel ik dat het zich niet kan meten tegen speciaal hiervoor gemaakte themes als Astra of Ocean-WP. Wat natuurlijk een top oplossing is, is Beaverbuilder met een van deze beide themes te combineren. Het werkt met deze beide themes perfect samen.


Beaverbuilder met WooCommerce

Beaverbuilder prijzen

Beaverbuilder koopt men altijd voor een onbeperkt aantal sites. De prijzen worden bepaald door een aantal extra functies zoals access tot hun theme en whitelabeling.


Beaverbuilder prijzen

Beaverbuilder Whitelabeling

Webdesignbedrijven vinden het vaak cool of nuttig om in plaats van het Beaverbuilder logo hun eigen logo in het backend te presenteren. Zodoende ziet men niet dat men met Beaverbuilder te maken heeft maar lijkt het software gebouwd door het bedrijf zelf. Verdere fraaie features van de pagebuilder zijn Google-lettertypes, SEO geoptimaliseerd, kop- en voetteksten builders, geweldig forum en support.

Elementor vs Beaverbuilder Conclusie

In de eerste plaats bedank ik u dat u mijn Elementor vs Beaverbuilder vergelijking tot het einde aan toe gelezen heeft. Elementor heeft het laatste jaar het totaal installaties van 2 naar 4 miljoen gekregen en is waanzinnig in opmars. Beaverbuilder bestaat al veel langer en heeft ondertussen meer dan een miljoen gebruikers. Het is vooral een kwestie van smaak met welke pagebuilder men liever werkt, mijn voorkeur gaat uit naar Elementor.Onze link geeft u ALTIJD 20% korting op het Divi-thema!

DiviScroll naar boven