Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Divi vs WP Bakery Pagebuilder vergelijking [2021]

Divi Theme vs WP Bakery Pagebuilder [2021]

DIVI THEME vs BAKERY PAGEBUILDER

In deze Divi Theme vs WP Bakery Pagebuilder vergelijking bespreek ik de kwaliteiten van beide pagebuilders. De WP Bakery Pagebuilder bestaat wat langer dan de Divi-Builder en is ook op meer websites geïnstalleerd. Beide beschikken over een inline front-end editor, en voor beide zijn veel extra plug-ins en designs beschikbaar van derden. Ik begin met Divi zonder dat dit te betekenen heeft dat het beter zou zijn.

DIVI-BUILDER REVIEW (Divi vs Bakery Pagebuilder)

De sterke punten van de Divibuilder van Elegant Themes zijn zonder meer het gemak waarmee gewerkt kan worden, de veelzijdigheid aan modules die men kan gebruiken, het kunnen ex- en importeren van websiteonderdelen in andere websites. Andere opvallende punten zijn het gebruik van open source foto's in de kant-en-klaar te installeren demo's, de prachtige demo's zelf, maar ook de history editor, de nieuwe Woobuilder en A-B-testing. Divi heeft zoveel dat ik vast iets vergeet nu, maar geduld want ik kom overal zo meteen gedetailleerd op terug.


Divi ultimate review


Divi is een bestseller theme met een van de beste pagebuilders erin die men kan vinden. Als u lid wordt bij Elegant Themes kunt u willekeurig kiezen voor het complete theme met pagebuilder of de pagebuilder gebruiken in een willekeurig theme want de DiviBuilder werkt feilloos in elk ander theme. De Divi pagebuilder is geschikt voor leken tot professionals en alles ertussen in. De pagebuilder werkt zeer precies in zowel front- als back-end. Er zijn erg veel opties en modules die u kunt gebruiken, dit is echter geen probleem voor beginners, men hoeft niet overal gebruik van te maken, aldoende leert men.

Divi Themebuilder

Divi Theme Builder versie 4


Vanaf Divi 2.7 heeft DIVI al een front-end front-end pagebuilder welke tot op de dag van vandaag continu verbeterd is. Nu met versie 4 spreken we mede over een themebuilder aangezien echt alles nu aangepast, opgeslagen, geëxporteerd en geïmporteerd kan worden. Denk hierbij aan complete pagina's en posts van elk type (404, portfolio, footers, headers e.d.).

Andere top Pagebuilder

De Divi drag & drop pagebuilder maakt net als die van ELEMENTOR nieuwe pagina's en posts voor u op een makkelijke en overzichtelijke manier. Deze pagebuilders staan in de theme-wereld bekend als het neusje van zalm. Hier vergelijken we deze beide top pagebuilders in een artikel.

Divi vs Bakery Pagebuilder: Drag & Drop

Elementen kunnen binnen de editor versleept worden door middel van drag & drop, secties kunnen geschaald (ook met uw muis) worden en zodoende bouwt u snel de lay-out voor uw pagina die u in gedachten had. (onder te zien in video)

Divi Lettertypes en tekst-styling

Meer dan 600 verschillende fonts op alle mogelijke manieren aan kunnen passen? Dat kan met de Divi tekst-editor. Bijna zoveel opties als in een programma als Photoshop. Er zijn meer pagebuilders met goeie editos maar de Divi-editor spant hier toch wel de kroon.

Divi 4.0 Review video

Om snel een indruk te krijgen wat de verbeteringen zijn sinds Divi 4.0 is het een goed idee om onderstaande video snel even te bekijken, die duurt 4 minuten.Woo Builder

Divi Woobuilder (E-commerce)


Een probleem in het verleden bij het maken van shops met Woocommerce was altijd dat men over een flinke dosis HTML en CSS-kennis moest beschikken om de pagina's, knoppen, prijzen, e.d. precies zo te stylen als men het graag wilde zien. Met de nieuwe WooBuilder in Divi is dat niet meer het geval. De pagebuilder kan hiervoor gebruikt worden met zero coding-kennis.

Divi webshops

Dit theme werkt hand in hand samen met Woocommerce, de populairste plug-in voor webshops. Divi biedt namelijk een speciale shop-module die u kunt installeren als u een webshop gaat bouwen! Ik kan het niet beter uitleggen dan Elegant Themes zelf dus bekijkt u de video hieronder even en u weet meteen alles. Duurt slechts 10 minuutjes.
Live preview

Divi visuele pagebuilder


De Divi WYSIWYG front-end pagebuilder geeft u via een live preview een perfect beeld van hoe uw site eruit komt te zien. Afgezien van het feit dat u met deze pagebuilder alles kunt aanklikken en verslepen zoals secties, kolommen, maar ook alle modules, heeft u de beschikking over maar liefst 600+ Google fonts. Uiteraard kunnen er ook unieke fonts ingebracht worden maar dat lijkt me nauwelijks nog nodig met zoveel keuze uit verschillende lettertypes.


Divi teksteditor


Divi revisies editor

Divi revisies editor


De top pagebuilders zijn niet tevreden met de standaard Wordpress revisions editor en Divi heeft hiervoor al een tijd zijn eigen systeem wat inderdaad stukken beter werkt. U kunt hiermee terug grijpen op vorige versies van uw werk. De Elementor pagebuilder beschikt ook over een revisions editor.


Divi inhoudsmodules

Divi inhoudsmodules


Natuurlijk heeft u alle standaard inhoudsmodules beschikbaar zoals knoppen, tekst, fotogallerijen, afbeeldingen e.d. Daarnaast sliders, prijstabellen, schuifregelaars, recensies, portfolio's en nog veel meer zodat u hiervoor geen extra plug-ins hoeft te installeren. Ook productpresentatie, single producten e.d. van Woocommerce kunnen eenvoudig gebruikt worden.


Divi pagebuilder: Vooraf gemaakte lay-outs en templates

Divi Kant-en-klare portfolio lay-outs


Divi biedt u meer dan 800 kant-en-klare pagina's en 100+ complete website-demo's. U kunt hier onbeperkt op toegrijpen en mee combineren. Door met kant-en-klaar meteriaal te werken bepaart u een berg werk. Tegenwoordig bieden alle premium themes deze kant-en-klare lay-outs en sites. Bijvoorbeeld het Be Theme is hier bijzonder extreem en biedt maar liefst 550+ complete demo-sites en wint op dit onderdeel dik tegen onze beide kandidaten hier.


Divi webdesigns [2021]


Installeer via een paar eenvoudige klikken het demo-materiaal wat u wilt gebruiken en begin daarna om er uw eigen huisstijl aan te geven door het vervangen van de teksten en foto's en andere eigen items zoals video's, logo's en adresgegevens toe te voegen. In een handomdraai heeft u een eigen website opgebouwd die u in het back-end op kunt slaan of exporteren naar uw PC om uw werk nooit meer te kunnen verliezen.

Kant-en-klare portfolio lay-outs

Divi Theme portfolio lay-outs


Presenteer het werk van uw bedrijf in een van de schitterende portfolio stijlen die Divi te bieden heeft. Divi beschikt over een behoorlijk aantal kant-en-klare portfolio lay-outs die uw presentatie goed uit de verf zullen laten komen. Elegant Themes kondigt nieuwe lay-outs trouwens altijd op hun blog van tevoren aan. In onze Divi vs WP Bakery Pagebuilder vergelijking scoort Divi hier beter.

Open-source foto's

Open-source foto's


Open-source foto's houdt in dat deze vrij gebruikt mogen worden. Als u bij Divi een demo installeert zitten daar dezelfde foto's in als de foto's in de demo op hun website. Dat is zeker niet bij alle themes het geval vandaag de dag. Als u echt alle foto's moet gaan vervangen, gaat daar behoorlijk veel werk in zitten. Tevens heeft Divi een bibliotheek met fotomateriaal waar u extra op toe kunt grijpen.

Divi Leads split-test gereedschap

Divi AB-testtool


Voor zo ver ik weet is Thrive Architect de enige pagebuilder die een split-test tool aanbiedt naast Divi. In het geval van Thrive betaalt u hier wel extra voor wat bij Divi niet het geval is. Met deze tool maakt u 2 verschillende versies van pagina's of delen van pagina's, teksten of knoppen. Deze worden vervolgens wisselend aan uw publiek getoond en al na korte tijd kunt u zien welke van de 2 versies een beter effect heeft. Een onmiskenbare tool voor SEO-specialisten en bedrijven die op een hoge conversie uit zijn. WP Bakery Pagebuilder beschikt in elk geval niet over deze tool.


Divi optimalisatietool


Divi Leads is ook bij affiliate marketeers enorm in trek omdat conversie hier bovenaan staat. Heeft u een blog met advertenties waarop u een commissie intavngt kan deze tool aanzienlijk uw maandelijkse omzet verhogen. Speculeren wat beter werkt is verleden tijd, Divi Leads geeft u gewoon de harde feiten.

Divi: Theme opties

Divi theme opties


De theme opties hebben bij DIVI een compleet eigen paneel. Overal is aan gedacht, u kunt het zo gek niet bedenken of u kunt het hier instellen. Alle premium themes hebben een soortgelijk paneel tegenwoordig maar Divi spant de kroon op het gebied van veelzijdigheid.

Export/import tussen verschillende websites

Deze functie is voor mensen met meerdere websites of pro-webdesigners een manier om niet steeds werk opnieuw te hoeven doen. Met Divi kunt u complete designs, instellingen, pagina's, headers, footers, en alles wat u verder nog wilt kopiëren razendsnel op verschillende website installeren door middel van ex- en import van de items.

Divi prijzen voor een lidmaatschap

Divi review prijzen lidmaatschap


Een Elegant Themes lidmaatschap kost $ 89 per jaar, soms zijn er aanbiedingen dan is het nog iets goedkoper. U krijgt hiervoor niet alleen het Divi Theme, maar ook het geweldige tijdschriften-theme het Extra Theme plus nog eens 86 andere premium themes uit hun collectie. Inbegrepen zitten ook plug-ins en psd-materiaal.

Een levenslang lidmaatschap voor $ 249 is waar veel mensen gebruik van maken. U betaalt dan de rest van uw leven niets meer en heeft onbeperkt toegang tot alle toekomstige upgrades en support. De 30 dagen niet goed geld terug garantie geeft u de mogelijkheid om Divi een maand te proberen zonder enig risico te lopen.


Naar de Divi website!


WP BAKERY PAGEBUILDER (Divi vs Bakery Pagebuilder)

WP Bakery PageBuilder review


We gaan in deze Divi vs WP Bakery Pagebuilder vergelijking nu verder met de laatst genoemde pagebuilder. Deze werd echt 4.300.000 keer op websites geïnstalleerd. Dat is veel vaker dan Divi maar we moeten niet vergeten dat WP Bakery Pagebuilder een paar jaar langer bestaat en toendertijd de enige echte pagebuilder was.

WP Bakery PageBuilder rating

WP Bakery PageBuilder rating


De plug-in wordt sinds 05-2011 verkocht op de CodeCanyon marktplaats (Envato). In de loop de jaren werd hij daar 391.000 keer verkocht. Er werd een waardering gegeven door 21.258 kopers. De gemiddelde score is 4.64 uit 5. Een goede score op het eerste gezicht. Weet u waarom de WP Bakery PageBuilder zoveel vaker werd geïnstalleerd dan hij verkocht werd? Sinds jaren is deze pagebuilder geïntegreerd in een aantal goedverkopende Wordpress themes waarmee deals afgesloten werden.

Dat is ook hoe ik er ooit mee kennis gemaakt heb. Ik heb de aanwezigheid van de WP Bakery PageBuilder in themes ook altijd gewaardeerd aangezien dat veel beter werkte dan met de standaard WP editor. of dat nog steeds het geval is kom ik op het einde van dit WP Bakery PageBuilder review op terug in mijn slotconclusie.

Front- en Back-end editor

WP Bakery PageBuilder heeft zowel een front- als een back-end editor. De front-end editor kan redelijk wat verbeterd worden als ik dat met andere editors als Divi of Elementor vergelijk. Het verslepen van elementen en zeker tussen de verschillende kolommen verloopt soms wat stroef viel me op.


WP Bakery PageBuilder review front-end editor


De back-end editor is daarentegen een zeer prettige tool om goed en snel de pagina's op te bouwen. U kunt trouwens tussen front- en backend wisselen zo vaak u wilt. Wel is het zaak alles op te slaan voor de wissel anders verliest u het gedane werk.


WP Bakery PageBuilder review back-end editor

WP Bakery Pagebuilder Elementen

De pagebuilder beschikt over erg veel verschillende elementen die u kunt gebruiken. Om nog meer elementen te hebben zijn er diverse plug-ins beschikbaar die daarvoor ingezet kunnen worden zoals Extensions Add-on. Overigens zijn er veel video-, formulier- en andere add-on plug-ins voor WP Bakery Pagebuilder te koop op dezelfde website.


WP Bakery PageBuilder review Elementen

WP Bakery Pagebuilder + Woocommerce

Zoals elke goede pagebuilder is ook WP Bakery Pagebuilder gereed om samen te werken met de populaire webshop-plug-in Woocommerce. Niet alleen dat, er zijn vele extra elementen speciaal voor Woocommerce in de editor wat hieronder op de afbeelding goed te zien is.


WP Bakery PageBuilder review Woocommerce

Demo lay-outs en templates

In de pagebuilder zitten demo's geïntegreerd waarmee men allerlei soorten pagina's kan maken. Erg handig om niet vanuit het niets te hoeven beginnen. De meeste themes bieden al kant-en-klare demo sites maar men kan nooit genoeg startmateriaal hebben.


WP Bakery PageBuilder review Demo's

WP Bakery Pagebuilder: De prijs

WP Bakery PageBuilder review Prijzen


De pagebuilder kost 64 dollar, en om het half jaar support naar een jaar te verhogen komt daar nog 23 dollar bij. Dat is precies de prijs waarvoor u een Divi lidmaatschap heeft, een veel beter pagebuilder die door velen als de beste gezien wordt die er is. De prijs voor WP Bakery Pagebuilder is veel te hoog naar mijn mening. Overigens zit in een Divi lidmaatschap niet alleen een pagebuilder maar 86+ premium themes waaronder Divi zelf, het best verkochte en populariste theme ooit en veel elite plug-ins.

WP Bakery Pagebuilder: Evaluatie

De WP Bakery Pagebuilder mag dan op erg veel sites geïnstalleerd zijn, dat is hoofdzakelijk het geval omdat het een van de eerste pagebuilders was en door de contracten met vele themes waarin u de pagebuilder gratis krijgt. In principe is het een degelijke pagebuilder waarmee goed te werken valt maar hij is ongechaneerd duur en verouderd. Er zijn veel betere pagebuilders waar u ook een veel betere deal krijgt. Lees in elk geval mijn artikel over de beste Wordpress pagebuilders van dit moment voordat u de WP Bakery Pagebuilder zou kopen.Naar WP Bakery PageBuilder

Divi-Builder vs WP Bakery PageBuilder Conclusie

Om te beginnen bedankt dat u mijn Divi-Builder vs WP Bakery PageBuilder vergelijking tot het einde aan toe gelezen heeft. Als we de twee met elkaar vergelijken is de DiviBuilder waarschijnlijk de beste pagebuilder die er voor Wordpress is en WP Bakery Pagebuilder kan hier eigenlijk niet mee worden vergeleken. Ook zoals hierboven besproken is er een groot verschil in prijs vs product vergelijking, Divi biedt zoveel meer. Laat ik het daarop houden om de WP Bakery PageBuilder niet teveel onderuit te halen.Onze link geeft u ALTIJD 20% korting op het Divi-thema!

DiviScroll naar boven