Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Cloudways hosting review - Managed & snel! [2023] 💥

Cloudways hosting review


CLOUDWAYS HOSTING REVIEW

Om te beginnen is het goed om te weten dat Cloudways vele verschillende datacenter biedt. U kunt dus kiezen waar ter wereld u uw website onder wilt brengen. U heeft daarbij de keuze uit de UK, Nederland, Duitsland, Frankrijk, USA, Canada en nog wat landen waarin u zeker minder geinteresseerd zult zijn zoals India, Singapore, Taiwan, Korea et cetera. Afgezien daarvan is het inschakelen van CDN bij Cloudways erg eenvoudig zoals ik hieronder in het hoofdstuk daarvoor verder roe zal lichten.


Advertentie

Divi Ad 680px


CLOUDWAYS CLOUD HOSTING

Wat er voor mij in dit Cloudways hosting review meteen uitspringt als groot verschil met andere hosters is dat men kan kiezen tussen de Clouds van Google, Amazon, Digital Ocean, Linode en Vultr. De laatste 3 rekenen duidelijk minder en dat weerspiegelt zich ook in de prijs van Cloudways zelf. Ik geef zeker de voorkeur aan de Google C2 VM's aangeziene er niks snellers is dan dat. Maar men kan bij Cloudways dus kiezen wat men wil.

Netwerk

Een goede goedkope oplossing is uw websites over het Vultr netwerk te laten lopen. Het beste wat ze bij Cloudways hebben is uiteraard de Compute VM's in de Google Cloud. Een stuk duurder maar zeker de moeite waard. Een bedrijf als Kinsta bijvoorbeeld heeft al zijn klanten binnen dat netwerk en op die VM's.


Cloudways hosting review Google Cloud


Cloudways Cache systemen

Bij Cloudways vindt u alle mogelijke cache systemen zoals ook verwacht mag worden bij een dergelijke hoogwaardige service die ze aanbieden.

Page-Cache

Uiteraard de gebruikelijke Page-Caching die HTML en afbeeldingne opslaat om deze op elk gewenst moment te kunnen hergebruiken. Zodra iemand een pagina van uw website oproept hoeft dus niet alle data bij elkaar gezocht te worden, maar is al beschikbaar om deze direct aan te bieden. Dit type cache kunnen bezoekers zelf wissen via hun browser.

Varnish, Redis en Memcached

Varnish kan zowel statische als dynamische inhoud cachen wat website- en serverprestaties flink verbetert. Redis wordt gebruikt voor zowel object caching en database caching. Redis is open-source en bespaart tijd door het opslaan van database requests. Ook Memcached is beschikbaar bij Cloudways en heeft een soortgelijke functie als Redis. Lees meer over Redis hier en meer over Memcached hier. Met name Woocommerce website profiteren flink van Memcached doordat het overtollige verzoeken naar de database vermijdt waardor de database behoorlijk ontlast wordt.

CDN-Cache

Door Cloudways-CDN te activeren wordt uw website wereldwijd op servers opgeslagen met als gevolg dat uw websitebezoekers van lokale servers uw pagina's op kunnen roepen. Hieronder op de afbeelding is te zien hoe eenvoudig dit is.


Cloudways hosting review CDN


Opcode Caching

Reeds verwerkte PHP-requests kunnen opgeslagen worden als geconverteerde bytecode die bij latere verzoeken meteen opgeroepen kan worden. Hoe dit in zijn werk gaat, ziet u hieronder op de afbeelding.


Cloudways hosting review Opcode-cache


Cloudways Dashboard review

Het Cloudways dashboard wordt voor alle mogelijke functies gebruikt. U beheert hier uw websites, en kunt er nieuwe installeren. Zoals eerder besproken is er een erg ruime keuze aan verschillende netwerken en datacenter. U kunt hier ook al uw persoonlijke instellingen regelen. Ik moet eerlijk zeggen dat er hosters als Kinsta en WP-Engine zijn die zeker voor beginners een stuk makkelijker te begrijpen zijn. Echter als u veel speciale eisen heeft zit u bij Cloudways weer erg goed.


Cloudways hosting review Dashboard


Cloudways hosting Uptime

Aangezien Cloudways een hoogwaardige hosting is kunt u hier genieten van een feilloze uptime. Er is niks betrouwbaarders dan de Google en Amazon netwerken dus als uptime voor u erg belangrijk is kies er dan voor uw website binnen deze netwerken te laten plaatsen. Zoals hieronder op de afbeeldingen te zien is, was er in een maand tijd gewoon 0,00% downtime. Cloudways is hierin niet uniek natuurlijk, andere top managed Wordpress-hosters bieden dezelfde perfecte uptime.


Cloudways hosting review Uptime


Cloudways hosting Security

Cloudways Firewalls blokkeren tijdelijk IP's die te vaak fout probeerden in te loggen. Ook SSH en SFTP logins worden beperkt om brute-force attacks tegen te gaan. Hun partner Malcare die door vele hosters gebruikt wordt, controleert ophoping van verkeer door DoS en brute-force attacks, genaamd Bot-Protection. Remote database access is alleen mogelijk voor whitelisted IP-adressen. Uw oaacount is volledig geisoleerd van alle andere (Race Protection), alle website krijgen gratis SSL-certificaten toegediend voor versleuteling van uw verkeer. Cloudways heeft ng veel meer beveiliging, teveel om op te noemen, lees hier meer.

Cloudways managed hosting review: Pricing


Cloudwaysv hosting review Prijzen


De prijzen bij Cloudways liggen duidelijk lager dan bij een paar andere top managed Wordpress-hosters. Dat komt voornamelijk doordat ze andere netwerken aanbieden naast Google en Amazon want daarvoor liggen de prijzen hetzelfde als bij andere aanbieders. U heeft hierdoor met Cloudways wel de mogelijkheid van een top hosting gebruik te maken met wat lagere prijzen.

Cloudways hosting review: Conclusie

Bedankt dat u dit Cloudways hosting review tot het einde aan toe gelezen heeft. Cloudways is een van de top managed hosters die er zijn en zoals hierboven al gezegd biedt het de mogelijkheid dit soort hosting wat goedkoper te hebben doordat ze meerdere goedkopere netwerken aanbieden naast de gebruikelijke Google Cloud en AWS. Cloudways biedt erg veel opties die men bij andere hosters niet vindt wat Cloudways aantrekkelijk maakt voor gevorderden en wat minder voor beginners.Naar CloudwaysWP-Engine


AstraScroll naar boven