Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Pagina-ID vinden Wordpress [2023] 💥

Pagina-ID vinden Wordpress


Hoe vind je een pagina-ID in Wordpress? WordPress herkent intern bepaalde berichten en pagina's aan hun ID-nummer. Deze informatie kan nodig zijn als u een plug-in gebruikt die u vraagt te selecteren welke pagina's u wilt uitsluiten of opnemen van de effecten. In sommige gevallen zijn mogelijk ook WordPress-pagina-ID's vereist voor aangepaste shortcodes. Oké, laten we beginnen met het verkrijgen van een paar pagina-ID's!


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Plaats de muisaanwijzer op de paginatitel en krijg ID

Om de pagina-ID in Wordpress te krijgen, hoeft u alleen maar op "pagina's" in uw back-end te klikken. Vervolgens zweef je over een paginategel en onderaan in je scherm wordt een URL getoond met de pagina-ID. Zo simpel is het. Zie screenshot hieronder.


Pagina-ID vinden Wordpress muisaanwijzer op de paginatitel


2. Open de pagina en ontvang ID

Een beetje meer werk maar ook heel eenvoudig is om een Wordpress pagina te openen en de url inclusief pagina-ID komt dan ook onderaan je scherm te staan. Zie screenshot.


Open de Wordpress-pagina en verkrijg page-ID


3. Een kolom toevoegen met de pagina-ID's

Veruit de mooiste oplossing is om een extra kolom te maken die de pagina-ID's weergeeft waarin alle pagina's worden vermeld. Deze onderstaande code kan worden toegevoegd aan de map functions.php van uw actieve WordPress-thema. Als je niet wilt dat het later met een thema-upgrade wordt verwijderd, gebruik dan een child-thema.


function add_column( $columns ){
	$columns['post_id_clmn'] = 'ID'; // $columns['Column ID'] = 'Column Title';
	return $columns;
}
add_filter('manage_posts_columns', 'add_column', 5);

function column_content( $column, $id ){
	if( $column === 'post_id_clmn')
		echo $id;
}
add_action('manage_posts_custom_column', 'column_content', 5, 2);

The result will look like what you see below in the screenshot.


Kolom toevoegen met pagina-ID's


4. Pagina-ID ophalen uit WP-database

Open je Cpanel of een ander Hosting-paneel en ga naar phpMyAdmin. Zie screenshot hieronder.


Pagina-ID ophalen uit WP-database


Klik op de databasenaam die uw website gebruikt. Klik vervolgens op de tabel met de naam wp-posts. Zoals te zien is op de onderstaande schermafbeelding, worden de pagina-ID's in de kolom weergegeven.


ID wp-posts


5. Pagina-ID verkrijgen met een plug-in

Een plug-in doet precies datgene waarover we in hoofdstuk 3 hebben gesproken, het creëert een kolom waarin uw pagina's worden weergegeven met de pagina-ID's. Een plug-in maakt je site een beetje trager, maar je hoeft niet te rommelen met codes en vereist geen child-thema. Ik zou zeker de voorkeur geven aan deze methode. Mijn voorkeursplug-in om de pagina-ID te vinden is Toon ID's door DraftPress. De plug-in heeft geen instellingen, gewoon installeren, activeren en je bent klaar om te gaan.


Show IDs by DraftPress


Er zijn veel meer manieren om een pagina-ID te krijgen in Wordpress, maar deze hebben allemaal te maken met functies en codering en worden absoluut niet aanbevolen. Trouwens, de tutorial voor "get POST-ID" is hier.Deze link geeft u vandaag minstens 10% korting op het Divi-theme!

DiviScroll naar boven