Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Avada vs Monstroid-2 vergelijking [2024] 💥

Avada vs Monstroid-2


AVADA vs MONSTROID-2


Avada vs Monstroid-2, welk van deze beide top thema's is het beste? De concurrentie tussen de verschillende themebouwers is bijzonder hoog vandaag de dag. Sommige themes zijn al 881.346+ keer verkocht, we hebben het hier over een miljoenen-business. Er zijn eigenlijk 2 strategieën die top themes handhaven.

Sommige themes zijn gebouwd om heel eenvoudig te werken, een simpel maar perfect design neer te zetten, en zo snel mogelijk te laden in een browser, een goed voorbeeld hiervan is het Astra Theme. Zowel Monstroid-2 als Avada behoren tot een categorie van themes waar werkelijk alles mee mogelijk is en ook alles in zit zodat men in principe geen plug-ins meer nodig heeft.

MONSTROID-2 THEME (Monstroid-2 vs Avada)

Monstroid-2 vs Avada: Monstroid review


We beginnen in dit Avada vs Monstroid-2 review met het Monstroid-2 Theme wat niet automatisch betekent dat het beter is. Monstroid-2 is een van de top producten op Templatemonster, een bedrijf wat sinds meer dan 10 jaar themes verkoopt en dan hebben we het over duizenden. Het Monstroid-2 theme is standaard uitgerust met de Elementor page builder, een van de beste page builders die er zijn.


Monstroid-2 met Elementor pagebuilder


Het Monstroid-2 theme heeft fantastische eigenschappen en is daarom sowieso een top 10 Wordpress theme. Het is gemaakt om samen te werken met Woocommerce wat het uitermate geschikt maakt voor e-commerce websites (shops). Ook is de code van het theme zo geschreven dat het bijzonder snel laadt in een browser. Niemand zit graag lang te wachten tot er wat te zien is op een website, dus dat is vandaag de dag een zeer waardevolle eigenschap.


Bekijk Monstroid-2 liveU kunt een groot aantal lay-outs voor het theme bekijken via het hoofdmenu op hun site. Voor webshops klik op "Home E-commerce" (zie foto hieronder).


Beste Monstroid-2 review


Monstroid-2 demo installatie

Het installeren van de demo's kan eenvoudig via het back-end. Kies het gewenste design en begin het aan te passen via de Elementor pagebuilder. U ziet hieronder in de afbeelding hoe eenvoudig het is.


Monstroid-2 demo installatie

Monstroid-2 shop lay-out

In Monstroid-2 zit de nieuwe Jetwoobuilder waarmee het bouwen van productpagina's erg eenvoudig gemaakt wordt. Met de Jetwoobuilder kunt u vanuit Elementor losse productpagina's maken.


Monstroid-2 Jetwoobuilder Woocommerce


Hieronder zit u een voorbeeld van een shop lay-out die u met 1 klik in uw Wordpress/Monstroid kunt installeren. U doet dit via de importfunctie van het theme. Daarna hoeft u slecht de pagina's aan te passen aan uw huistijl door het demo-materiaal te vervangen door eigen foto's en teksten. De Elementor page builder helpt u hier voortreffelijk bij, het is een genot te werken met deze page builder. Alles is mogelijk, werkt soepel en is overzichtelijk wat opties betreft.


Monstroid-2 e-commerce layout


Jet plug-ins in Elementor

Jet plug-ins in Elementor

U krijgt gratis de populaire Jet Plug-ins die u in Elementor kunt gebruiken. Bijvoorbeeld Jet-Blocks stelt u in stat tot het maken van pop-ups, menu's en meer. Jet-Tricks zorgt voor animatie en andere effecten. De Jet plug-ins zijn evenals de geïntegreerde Elementor pagebuilder absoluut een verrijking van het theme.

Monstroid-2 vs Avada video

Bekijk hieronder een video waar Monstroid-2 met zowel Divi Theme als Avada vergeleken wordt. Het Divi theme is even als deze 2 themes een van de beste Wordpress themes die er zijn en tevens het best verkochte van alle.


Monstroid 2 Theme VideoBekijk Monstroid-2 live


Hieronder kunt u een video bekijken wat er in Monstroid-2, een van de beste e-commerce en multipurpose themes voor Wordpress, allemaal verbeterd is sinds de laatste grote update.


Monstroid 2 Update Video

Monstroid-2 conclusie

In dit Monstroid-2 vs Avada review gaan we zo verder met Avada, dus dit is nog geen eindconclusie. Het Monstroid-2 theme is de 75 dollar die er voor gevraagd worden zeker waard. Net alleen voor de kwaliteit van het theme en zijn demo's maar we moeten ook rekening houden met de Elementor pagebuilder en Jet plug-ins die u er gratis bij krijgt.

AVADA THEME (Monstroid-2 vs Avada)

Avada Theme review


We gaan nu verder met de beoordeling van het bekende Avada Theme. Dit theme wordt standaard geleverd met een pagebuilder genaamd Fusion Builder. Misschien niet zo'n goede pagebuilder als Elementor in Monstroid-2 maar we moeten hem toch zeker met 8/10 scoren, dus er valt uiteraard zeer goed mee te werken. Dit is dus ook bij Avada een voordeel, het kopen van een pagebuilder is niet nodig. Aan de andere kant als u toch liever met een 10/10 pagebuilder wilt werken, dan heeft u er weinig aan dat hij er standaard in zit. Monstroid-2 scoort hier wat beter dan Avada.

Avada demo-websites

Avada is ook een van de koplopers wat betreft demo design die met 1 klik te installeren zijn. U heeft de mooiste demo's ter beschikking en ook nog eens erg veel. Voor elke niche zijn er demo's in overvloed, u vindt zeker dat wat u zoekt. Avada is een top theme en zit boordevol met opties, settings en elementen. Dit theme werd ondertusen meer dan 881.346+ keer verkocht voor een prijs van 60 dollar. Dat geeft zijn kwaliteit natuurlijk al weer. Iedere beginner zou in staat geacht moeten worden met Avada een website te kunnen maken en een hele goeie ook. Zakelijk, Privé of persoonlijke speelt geen rol, alles is mogelijk met het Avada Theme. Monstroid-2 en Avada scoren hier gelijk.


Avada demo websites


Er is een groot verschil tussen een demo-design (pagina) en een complete demo-site. In Avada heeft u 60 complete sites van waaruit u uw werk zou kunnen starten en honderden pagina-designs. Dit is op zijn zachtst gezegd erg compleet net als dat bij Monstroid-2 het geval was. Tijdens het importeren kunt u zelf bepalen welke delen van een demo u downloadt.

Het Avada-demo materiaal is erg compleet, aangevuld met kalenders, formulieren, sliders et cetera. Het importeren van een goede demo in uw site scheelt erg veel werk. Het enige wat u doet is alle afbeeldingen, teksten, het logo en de rest te vervangen met uw eigen materiaal of huisstijl. De secties die u niet aanstaan kunt u moeiteloos verwijderen. Binnen een paar uur heeft u zo al iets van een website "op papier".


Avada vs Monstroid-2: Avada settings

In dit Avada vs Monstroid-2 review moeten we zeggen dat Avada een van de meest multifunctionele themes is die we ooit getest hebben. Avada is erg flexibel en makkelijk aan te passen. De kwaliteit van de designs is bijzonder hoog en settings, opties, elementen en dergelijke zijn zo uitgebreid dat men uit moeten kijken nog overzicht te behouden. Het fijne is dat u zonder enige technische kennis met Avada uit de voeten kunt. Avada scoort qua mogelijkheden beter dan Monstroid-2.

Avada vs Monstroid-2: Avada portfolio's

Zoals met alles in Avada is ook aan de portfolio-functie de nodige zorg besteed. De designs van de portfolio's zijn bijzonder fraai en men heeft een enorme keuze aan verschillende lay-outs, het aantal rijen of kolommen, mozaiek et cetera. Ook is het aantal kant-en-klare portfolio stijlen waaruit u kunt kiezen indrukwekkend. Avada scoort hier beter dan Monstroid-2.

Avada theme opties: settings


Avada vs Monstroid-2 opties settings


Alles in Avada is eenvoudig te begrijpen wat maakt dat Avada voor iedereen geschikt is, van leek tot professionele webbouwer. Natuurlijk is dat bij Monstroid-2 ook het geval maar laten we zeggen dat het werken met Avada nog iets makkelijker is. Beter: Avada.

Fusion Builder

Avada Fusion Builder


De Avada Fusion Builder is een zeer goede page builder. Het is een visually drag & drop page builder waarmee snel en nauwkeurig gewerkt kan worden. Om snel een indruk te krijgen van deze pagebuilder kunt u het beste onderstaande video even snel bekijken. Allemaal prachtig, maar Elementor is net even indrukwekkender. Beter: Monstroid-2.

Support en tutorials

Bij Avada krijgt u een zeer gedetailleerde handleiding waarin alles op eenvoudige wijze uitgelegd wordt. Zowel beginner als ervaren webdesigner vinden in deze handleiding snel wat ze zoeken. Bij de aankoop van het theme krijgt u een half jaar support. Avada heeft een van de betere support teams en als u directe hulp nodig heeft, stuurt u ze een ticket. Vervolgens wordt u snel geholpen en krijgt u op vakkundige wijze uitgelegd wat u moet doen om uw probleem te verhelpen. Monstroid-2 en Avada scoren hier gelijk.

Avada Webshop en Events

Het aantal online shops is nog altijd groeiende en evenals Monstroid-2 dat is, is Avada een perfecte keuze om uw webshop te bouwen. Het werkt ook perfect samen met Woocommerce, de beste shop-plug-in voor WP. De lay-outs die Avada voor shops biedt zien er prachtig uit en uw shop zal in het oog springen en feilloos werken.

Een forum bouwen met bb-Press of evenementen website? Met Avada kan het allemaal, de mogelijkheden hiervoor zitten standaard in Avada ingebouwd. Ook een formulieren plug-in heeft u niet nodig, de formulieren die u kunt maken met Avada zijn advanced en zien er goed uit.


Avada extra premium plug-ins

Avada klaar voor RTL & WPML

Avada heeft een groot aantal third party plug-ins erin zitten zodat u deze niet hoeft te koepn en toch de functionaliteit heeft. Zo is het bouwen van meertalige sites met Avada een fluitje van een cent, het werkt perfect met WPML. WPML is de beste profesionele vertaalplug-in voor WP. Met WPML kunt u eenvoudig verschillende talen over verschillende domeinen laten lopen en toch alles vanuit 1 CMS bedienen. De taalwisselaar in Avada ofwel de knopjes met taal-vlaggetjes ziet er erg netjes uit. In sommige themes is dit altijd een probleem. Ook is Avada voorbereid op RTL-oriëntatie.

Avada SEO en snelle laadtijd

Het Avada team heeft goed nagedacht over het SEO-gebeuren binnen Avada en het kan zich goed meten met andere premium WP-themes. Qua laadtijd blijft het wel een beetje achter bij Monstroid-2 wat hierop gespecialiseerd is. Avada werkt samen met Yoast dus als u een hulpje wilt hebben om SEO-teksten te schrijvenkunt u dit installeren. Ik gebruik zelf ook deze plug-in.

Monstroid-2 vs Avada: Review slotconclusie

We gaan dit Avada vs Monstroid-2 review afronden. Mijn persoonlijke conclusie is dat beide themes voor elk soort website geschikt zijn. Specialiteit in Avada zijn de vele settings, opties en design waar Monstroid-2 uitblinkt in snellere laadtijd en betere pagebuilder. Ik gebruik beide themes zelf en werk iets liever met Monstroid-2 dan Avada, maar dat is een persoonlijke voorkeur. Beslist u zelf.. beide themes zijn hun geld meer dan waard.

Aanrader

Het gebruik van een CDN verkleint aanzienlijk de laadtijd van uw website, zeker als de bezoeker niet in de buurt is van waar uw website gehost wordt. De beste CDN is Stackpath, uw website zal overal ter wereld razendsnel te laden zijn. Tevens zet Stackpath een beveilgingsnetwerk cq Firewall op tussen uw website en haar bezoekers, uw website kan zo practisch nooit gehackt worden. Ook heeft Stackpath hoogstaande optimalisatie-opties die u op uw eigen server niet op die standaard zult krijgen.Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven