Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Avada vs Astra review | Beste WP-theme in 2020?

Avada vs Astra


ASTRA vs AVADA


Avada vs Astra, wat is het beste theme van de twee? We bespreken beide themes stuk voor stuk waarna we onze conclusie trekken gebaseerd op onze bevindingen. Een ding staat al vast, beide themes trekken zo zeer de aandacht dat dit soort reviews ontstaan. We hebben het hier sowieso over 2 themes in de top 5 van Wordpress themes op dit moment.

ASTRA THEME (Avada vs Astra)

Astra Theme Review


We beginnen in dit Avada vs Astra review met het Astra Theme wat niet automatisch inhoudt dat het beter zou zijn. Er zijn slechts een paar themes die echt gebouwd werden om zo snel mogelijk te laden in een browser, Astra is er daar een van en waarschijnlijk de snelstladende. De grootte van de Astra code is slechts 50kb, bijzonder klein en aan alles is gedacht om het razendsnel te laten zijn. Ondanks dat is met Astra alles mogelijk en is het ook gebouwd om met Woocommerce samen te werken, het beste E-commerce systeem voor Wordpress.

Als men echter graag een prachtige site bouwt met allerlei functies erin, is het nodig om de PRO-versie aan te schaffen. Uiteraard is de gratis versie niet te vergelijken met een theme als Avada en bespreken we het Astra Theme met alle PRO eigenschappen erin. Avada heeft zijn eigen pagebuilder ingebouwd, de Fusion Builder. Astra heeft dit niet maar is gebouwd om perfect te werken met een van de elite pagebuilders die er te vinden zijn zoals Divi Builder, Elementor en Thrive Architect.

ASTRA PRO PREMIUM WP-THEME

Het Astra Theme is ondertussen op meer dan 700.000 websites geïnstalleerd. De prijs van Astra PRO is 59 dollar, een erg schappelijk bedrag voor een dergelijk goed theme. Tijdens het installeren van het theme valt het ons op hoe eenvoudig dit is met de demo-installatie. We doen een paar speedtests en zien dat he theme daadwerkelijk razendsnel laadt in onze browser, zelfs met een groot aantal modules geactiveerd.

Het theme wint met gemak de race voor de beste rating voor Wordpress themes wat natuurlijk in het oog springt zoiets. Iedereen is kennelijk vol lof over dit theme en niemand negatief. Bekijk de afbeelding hieronder, 3537 rating en maar een paar negatieve erbij (dat moeten haters zijn). Voor de rest alles practisch 5-sterren.


Astra Theme 5-sterren rating


Downloadt hier de gratis versie van Astra. De free-version kan veel minder maar is net zo snel. In het geval u gewoon een simpele site wilt bouwen zou dit gewoon voldoende voor u kunnen zijn en geeft u geen geld uit.

ASTRA LAADT ZEER SNEL

Astra Theme review laadtijd


De afbeelding hierboven laadt u zien hoe de 4 bekendste speedtests Astra beoordelen. De 100% Pingdom score betekent dat er geen andere site sneller was. Google scoort 95%, Y-Slow scoort 91%, waar GT-Metrix de absolue laadtijd van 0.4 seconde weergeeft. Neemt u van mij aan dit zijn waanzinnige scores voor een Wordpress website.

ASTRA IMPORTEREN VAN DEMO'S

Astra Theme review demo's


U hoeft met Astra niet uit het niets beginnen te bouwen aan uw site. Neem een head-start door een demo te installeren. Dat doet u het makkelijkst door deze plug-in te downloaden. U kunt nu via uw back-end de demo's installeren. Ook is het mogelijk om direct via de Astra website de demo's te bemachtigen door naar deze pagina te gaan.


Astra Pro Theme review demos


Voor alle niches zijn er meerdere demo's te vinden en in totaal zijn het er honderden. Niet dat Astra hierin uniek is, ook Avada en andere premium themes laten u over dergelijke aantallen demo's beschikken met een theme als Soledad theme met 5000+ demo's als uitschieter. Bekend is dat de Elementor page builder perfect met Astra samen gaat, waarschijnlijk de aanrader als u een page builder gaat integreren.ASTRA PRO MODULES EN SETTINGS

De 2 images hieronder hebben we vanwege hun breedt aan elkaar geplakt. Links ziet u de module-lijst die men in de PRO-versie aantreft. Met Astra kan men zelf kiezen welke modules actief zijn, de rest is uit zodat uw pagina's een minimum aan code hebben.

Aan de rechterkant ziet u de settings zoals u deze aantreft in de kantlijn van uw pagina's en posts. U kunt apart per pagina en post precies bepalen hoe deze gestyled wordt.


Astra Theme review Pro-modules en settings


WOOCOMMERCE SHOP IN ASTRA

Astra Theme review - Woocommerce integratie


Het maken van een webshop is geweldig eenvoudig met Astra en het ziet er allemaal schitterend uit ook. Geen wonder want Astra is onder andere gebouwd met dit doel in gedachte. We gebruiken Woocommerce voor onze shop want daar is Astra op ingesteld. De gratis versie biedt u een menu in de standaard WP-Customizer voor de Woocommerce settings. Documentatie hier. In de PRO-versie vindt u in het module paneel extra settings om optimaal te stylen. Documentatie hier.


ASTRA THEME REVIEW AFRONDEN

In dit Avada vs Astra review willen we u niet vervelen met alle kleine details over deze beide themes. U kunt verdere informatie in alle geuren en kleuren op hun eigen website vinden uiteraard.

Onze mening over het Astra PRO Theme zo ver is dat de prijs meer dan correct is en de lay-out prachtig is. Zonder page builder is geen goed idee, dat werkt te traag en men heeft beduidend minder mogelijkheden. Kies dus een van de elite page builders om in het theme te integreren. Aan de hand van ons artikel over de beste WP page builder kunt u snel bepalen welke voor u de meest geschikte is.Bekijk Astra theme
AVADA THEME (Avada vs Astra)

Avada Theme review


We gaan nu verder met de beoordeling van het bekende Avada Theme. Dit theme wordt standaard geleverd met een pagebuilder genaamd Fusion Builder. Misschien niet de allerbeste pagebuilder die er is maar we moeten hem toch zeker met 8/10 scoren, dus er valt uiteraard zeer goed mee te werken. Dit is een voordeel bij Avada, het kopen van een pagebuilder is niet nodig. Aan de andere kant als u toch liever met een 10/10 pagebuilder wilt werken, dan heeft u er weinig aan dat hij er standaard in zit.

Avada demo-websites

Avada is ook een van de koplopers wat betreft demo design die met 1 klik te installeren zijn. U heeft de mooiste demo's ter beschikking en ook nog eens erg veel. Voor elke niche zijn er demo's in overvloed, u vindt zeker dat wat u zoekt. Avada is een top theme en zit boordevol met opties, settings en elementen. Dit theme werd ondertusen meer dan 575.000 keer verkocht voor een prijs van 60 dollar. Dat geeft zijn kwaliteit natuurlijk al weer. Iedere beginner zou in staat geacht moeten worden met Avada een website te kunnen maken en een hele goeie ook. Zakelijk, Privé of persoonlijke speelt geen rol, alles is mogelijk met het Avada Theme.


Avada demo websites


Er is een groot verschil tussen een demo-design (pagina) en een complete demo-site. In Avada heeft u 60 complete sites van waaruit u uw werk zou kunnen starten en honderden pagina-designs. Dit is op zijn zachtst gezegd erg compleet te noemen en overtreft ook Astra. Tijdens het importeren kunt u zelf bepalen welke delen van een demo u downloadt.

Het Avada-demo materiaal is erg compleet, aangevuld met kalenders, formulieren, sliders et cetera. Het importeren van een goede demo in uw site scheelt erg veel werk. Het enige wat u doet is alle afbeeldingen, teksten, het logo en de rest te vervangen met uw eigen materiaal of huisstijl. De secties die u niet aanstaan kunt u moeiteloos verwijderen. Binnen een paar uur heeft u zo al iets van een website "op papier".


Avada vs Astra: Avada settings

In dit Avada vs Astra review moeten we zeggen dat Avada een van de meest multifunctionele themes is die we ooit getest hebben. Avada is erg flexibel en makkelijk aan te passen. De kwaliteit van de designs is bijzonder hoog en settings, opties, elementen en dergelijke zijn zo uitgebreid dat men uit moeten kijken nog overzicht te behouden. Het fijne is dat u zonder enige technische kennis met Avada uit de voeten kunt.

Avada vs Astra: Avada portfolio's

Zoals met alles in Avada is ook aan de portfolio-functie de nodige zorg besteed. De designs van de portfolio's zijn bijzonder fraai en men heeft een enorme keuze aan verschillende lay-outs, het aantal rijen of kolommen, mozaiek et cetera. Ook is het aantal kant-en-klare portfolio stijlen waaruit u kunt kiezen indrukwekkend.

Avada theme opties: settings


Avada vs Astra opties settings


Alles in Avada is eenvoudig te begrijpen wat maakt dat Avada voor iedereen geschikt is, van leek tot professionele webbouwer. Natuurlijk is dat bij Astra PRO ook het geval maar laten we zeggen dat het werken met Avada nog iets makkelijker is.

Fusion Builder

Avada Fusion Builder


De Avada Fusion Builder is een zeer goede page builder. Het is een visually drag & drop page builder waarmee snel en nauwkeurig gewerkt kan worden. Om snel een indruk te krijgen van deze pagebuilder kunt u het beste onderstaande video even snel bekijken.Support en tutorials

Bij Avada krijgt u een zeer gedetailleerde handleiding waarin alles op eenvoudige wijze uitgelegd wordt. Zowel beginner als ervaren webdesigner vinden in deze handleiding snel wat ze zoeken. Bij de aankoop van het theme krijgt u een half jaar support. Avada heeft een van de betere support teams en als u directe hulp nodig heeft, stuurt u ze een ticket. Vervolgens wordt u snel geholpen en krijgt u op vakkundige wijze uitgelegd wat u moet doen om uw probleem te verhelpen.

Avada Webshop en Events

Het aantal online shops is nog altijd groeiende en evenals Astra dat is, is Avada een perfecte keuze om uw webshop te bouwen. Het werkt ook perfect samen met Woocommerce, de beste shop-plug-in voor WP. De lay-outs die Avada voor shops biedt zien er prachtig uit en uw shop zal in het oog springen en feilloos werken.

Een forum bouwen met bb-Press of evenementen website? Met Avada kan het allemaal, de mogelijkheden hiervoor zitten standaard in Avada ingebouwd. Ook een formulieren plug-in heeft u niet nodig, de formulieren die u kunt maken met Avada zijn advanced en zien er goed uit.


Avada extra premium plug-ins

Avada klaar voor RTL & WPML

Avada heeft een groot aantal third party plug-ins erin zitten zodat u deze niet hoeft te koepn en toch de functionaliteit heeft. Zo is het bouwen van meertalige sites met Avada een fluitje van een cent, het werkt perfect met WPML. WPML is de beste profesionele vertaalplug-in voor WP. Met WPML kunt u eenvoudig verschillende talen over verschillende domeinen laten lopen en toch alles vanuit 1 CMS bedienen. De taalwisselaar in Avada ofwel de knopjes met taal-vlaggetjes ziet er erg netjes uit. In sommige themes is dit altijd een probleem. Ook is Avada voorbereid op RTL-oriëntatie.

Avada SEO en snelle laadtijd

Het Avada team heeft goed nagedacht over het SEO-gebeuren binnen Avada en het kan zich goed meten met andere premium WP-themes. Qua laadtijd blijft het wel een stuk achter bij Astra wat hierop gespecialiseerd is. Avada werkt samen met Yoast dus als u een hulpje wilt hebben om SEO-teksten te schrijvenkunt u dit installeren. Ik gebruik zelf ook deze plug-in.

Astra vs Avada: Review slotconclusie

We gaan dit Avada vs Astra review afronden. Mijn persoonlijke conclusie is dat beide themes voor elk soort website geschikt zijn. Specialiteit in Avada zijn de vele settings, opties en design waar Astra uitblinkt in functionele eenvoud en supersnelle laadtijden. Ik gebruik beide themes zelf en werk iets liever met Astra dan Avada, maar dat is een persoonlijke voorkeur. Beslist u zelf.. beide themes zijn hun geld meer dan waard.

Aanrader

Het gebruik van een CDN verkleint aanzienlijk de laadtijd van uw website, zeker als de bezoeker niet in de buurt is van waar uw website gehost wordt. De beste CDN is Stackpath, uw website zal overal ter wereld razendsnel te laden zijn. Tevens zet Stackpath een beveilgingsnetwerk cq Firewall op tussen uw website en haar bezoekers, uw website kan zo practisch nooit gehackt worden. Ook heeft Stackpath hoogstaande optimalisatie-opties die u op uw eigen server niet op die standaard zult krijgen.DiviScroll naar boven