Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

24 Fixes voor YouTube in-app-aankoopfouten op
Android en iPhone [2024] 💥

YouTube in-app-aankoopfouten op Android en iPhone oplossen


Fix #1: Herstart je apparaat

Een van de eenvoudigste en vaak meest effectieve oplossingen voor veel technische problemen, waaronder problemen met in-app-aankopen, is simpelweg het herstarten van je apparaat. Sluit je YouTube-app volledig af en start je smartphone of tablet opnieuw op. Probeer daarna opnieuw de in-app-aankoop te doen.


Advertisement

Divi Ad 680px


Fix #2: Controleer je internetverbinding

Als er een probleem is met je internetverbinding, kan dit problemen veroorzaken met in-app-aankopen. Zorg ervoor dat je een stabiele en sterke wifi- of mobiele dataverbinding hebt. Overweeg om van netwerk te wisselen of je wifi uit en weer aan te zetten om te kijken of dit het probleem oplost.


Onthoud dat een stabiele internetverbinding cruciaal is voor een soepele werking van in-app-aankopen en vele andere online functies.

Fix #3: Update de YouTube-app

Verouderde apps kunnen bugs en problemen bevatten die in latere versies zijn opgelost. Ga naar de Google Play Store (Android) of de Apple App Store (iPhone) en controleer of er updates beschikbaar zijn voor de YouTube-app. Update indien nodig.


Regelmatige app-updates kunnen niet alleen fouten oplossen, maar ook nieuwe functies en verbeteringen introduceren. Houd je apps altijd up-to-date!

Fix #4: Wis het cachegeheugen en de gegevens van de YouTube-app

 1. Op Android:
  • Open 'Instellingen' en ga naar 'Apps' of 'Applicatiebeheer'.
  • Zoek de YouTube-app en tik erop.
  • Kies 'Opslag' en vervolgens 'Cache wissen' en 'Gegevens wissen'.
 2. Op iPhone:
  • Ga naar 'Instellingen' en kies 'Algemeen'.
  • Tik op 'iPhone-opslag'.
  • Zoek de YouTube-app en tik erop.
  • Kies 'Documenten & Gegevens' en vervolgens 'Verwijder app'. Hiermee verwijder je de app en alle bijbehorende gegevens. Installeer de app vervolgens opnieuw vanuit de App Store.

Fix #5: Controleer of in-app-aankopen zijn ingeschakeld

Op sommige apparaten kunnen in-app-aankopen worden uitgeschakeld. Dit kan voorkomen dat je aankopen doet binnen de YouTube-app. Ga naar de instellingen van je apparaat en zorg ervoor dat in-app-aankopen zijn ingeschakeld.

Fix #6: Log opnieuw in bij je Google-account

Soms kan het opnieuw inloggen bij je Google-account eventuele synchronisatieproblemen of authenticatiefouten oplossen. Ga naar de instellingen van de YouTube-app, log uit bij je account en log vervolgens opnieuw in.

Fix #7: Wis de cache en gegevens van de YouTube-app

Het regelmatig wissen van de cache en gegevens van de YouTube-app kan veelvoorkomende problemen oplossen. Hier is hoe je dit doet:

Op Android:

 1. Ga naar de Instellingen van je apparaat.
 2. Tik op Apps & meldingen of Applicatiebeheer (afhankelijk van je apparaat).
 3. Zoek en tik op de YouTube-app.
 4. Tik op Opslag en vervolgens op Cache wissen.
 5. Tik ook op Gegevens wissen voor een volledige reset. (Opmerking: dit zal je uitloggen van je account en alle app-specifieke instellingen verwijderen).

Op iPhone:

 1. Ga naar de Instellingen van je apparaat.
 2. Scroll naar beneden en tik op YouTube.
 3. Zoek naar een optie genaamd Documenten & gegevens.
 4. Swipe naar links op Documenten & gegevens en tik op Verwijder.
 5. Herstart de YouTube-app om te zien of het probleem is opgelost.

Door het regelmatig uitvoeren van deze stappen houd je de YouTube-app schoon en vrij van tijdelijke bestanden die problemen kunnen veroorzaken. Als het wissen van de cache en gegevens het probleem niet oplost, overweeg dan om andere fixes uit deze lijst te proberen.


Deel nooit je betalingsgegevens met anderen en gebruik alleen officiële en vertrouwde platforms om dergelijke gegevens bij te werken.

Fix #8: Controleer of de YouTube-app toegang heeft tot mobiele data

Op sommige apparaten kun je beperken welke apps toegang hebben tot mobiele data. Zorg ervoor dat de YouTube-app toegang heeft als je in-app-aankopen probeert te doen zonder wifi.


Zonder de juiste toegangsrechten kunnen apps niet optimaal functioneren. Geef de YouTube-app de benodigde toestemmingen voor de beste ervaring.

Fix #9: Stel de datum en tijd van je apparaat opnieuw in

Een onjuiste datum en tijd kunnen soms problemen veroorzaken met in-app-aankopen. Zorg ervoor dat de datum en tijd van je apparaat correct zijn ingesteld.

Fix #10: Installeer de YouTube-app opnieuw

Soms kan het opnieuw installeren van de app eventuele corrupte bestanden of bugs oplossen. Verwijder de YouTube-app van je apparaat en installeer deze opnieuw vanuit de Play Store of App Store.

Fix #11: Controleer of je apparaat compatibel is

Niet alle apparaten zijn compatibel met de nieuwste versie van de YouTube-app. Controleer de app-vereisten in de Play Store of App Store en zorg ervoor dat je apparaat compatibel is.

Fix #12: Controleer op systeemupdates

Verouderde besturingssystemen kunnen incompatibel zijn met nieuwere app-versies. Controleer of er updates beschikbaar zijn voor je Android- of iOS-systeem en installeer deze indien beschikbaar.

Fix #13: Schakel VPN uit

Als je een VPN gebruikt, kan dit problemen veroorzaken met in-app-aankopen. Probeer de VPN tijdelijk uit te schakelen en probeer opnieuw de aankoop te doen.

Fix #14: Schakel andere apps uit

Conflicten tussen apps kunnen soms problemen veroorzaken. Probeer andere apps op de achtergrond uit te schakelen en voer alleen de YouTube-app uit.

Fix #15: Schakel beperking en of ouderlijk toezicht uit

Ouderlijk toezicht of apparaatbeperkingen kunnen in-app-aankopen blokkeren. Controleer de instellingen van je apparaat en zorg ervoor dat dergelijke beperkingen zijn uitgeschakeld voor de YouTube-app.

Fix #16: Controleer de serverstatus van YouTube

Soms kunnen serverproblemen aan de kant van YouTube zelf in-app-aankoopfouten veroorzaken. Je kunt online controleren op meldingen of aankondigingen van YouTube met betrekking tot serverproblemen of onderhoud.

Fix #17: Probeer een andere betaalmethode

Het probleem kan soms liggen bij de gekozen betaalmethode. Overweeg een andere kaart of betaalmethode te gebruiken om te zien of dit het probleem oplost.

Fix #18: Contact opnemen met de klantenservice van YouTube

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, kan het nuttig zijn om direct contact op te nemen met de klantenservice van YouTube. Ze kunnen specifieke informatie of oplossingen bieden die relevant zijn voor je situatie.

Beter veilig dan sorry! Neem bij aanhoudende problemen altijd contact op met de officiële klantenservice.

Fix #19: Reset app-voorkeuren

Voor Android-gebruikers: ga naar Instellingen > Apps > Drie puntjes (bovenaan rechts) > App-voorkeuren resetten. Hiermee reset je de voorkeuren voor alle apps, wat kan helpen om eventuele conflicten op te lossen.

Fix #20: Verifieer je identiteit met twee-factor-authenticatie

Soms kan het noodzakelijk zijn om je identiteit te verifiëren voordat je een aankoop kunt voltooien. Schakel twee-factor-authenticatie in en volg de instructies om je identiteit te bevestigen.

Fix #21: Beperkingen van de regio controleren

Sommige in-app-aankopen zijn mogelijk niet beschikbaar in bepaalde regio's. Controleer de beschikbaarheid voor je locatie en overweeg, indien mogelijk, een VPN te gebruiken om je locatie te wijzigen.

Fix #22: Wis de cache en cookies van je browser

Als je in-app-aankopen probeert te doen via een browser op je apparaat, probeer dan de cache en cookies te wissen. Hierdoor worden eventuele oude of corrupte gegevens verwijderd die problemen kunnen veroorzaken.

Fix #23: Probeer een andere browser

Sommige browsers zijn mogelijk niet volledig compatibel met de YouTube-website of -app. Overweeg een andere browser te gebruiken, zoals Chrome, Firefox of Safari.

Fix #24: Controleer op meldingen in je Google-account

Soms kunnen er meldingen of waarschuwingen zijn in je Google-account die actie vereisen voordat je een aankoop kunt doen. Log in op je Google-account en controleer op eventuele meldingen of actiepunten.

Geduld is een schone zaak. Als je een probleem tegenkomt, adem dan diep in, blijf kalm en werk stap voor stap door de mogelijke oplossingen.

Conclusie

In-app-aankoopfouten op YouTube kunnen frustrerend zijn, maar met de juiste benadering en methoden kunnen ze meestal worden opgelost. Hopelijk helpt een van de bovenstaande oplossingen je om weer soepel gebruik te maken van YouTube op je Android- of iPhone-apparaat. Als je nog steeds problemen ondervindt, rapporteer dan het probleem aan YouTube zodat ze op de hoogte zijn en mogelijk een oplossing kunnen bieden.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven