Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Meldingen van de Yahoo Mail-app werken niet 💥

Meldingen van de Yahoo Mail-app werken niet


Gisteravond ondervond ik een frustrerend probleem met mijn Yahoo Mail-app. Nadat ik op mijn desktop werd gevraagd mijn wachtwoord te wijzigen, heb ik het op mijn mobiele app bijgewerkt en ontdekte dat ik geen meldingen meer ontving. Ondanks een dubbele controle van de app en de meldingsinstellingen, die allemaal waren ingeschakeld, werden mijn e-mails nog steeds normaal geladen, maar het gebrek aan waarschuwingen was zorgwekkend.

In dit artikel deel ik het traject van het oplossen van dit probleem, van het controleren van de apparaatinstellingen tot het controleren of de meldingsinstellingen van de app correct zijn geconfigureerd. Of u nu met een soortgelijk probleem wordt geconfronteerd of toekomstige ongelukken met meldingen wilt voorkomen, deze inzichten helpen u effectiever door de Yahoo Mail-app te navigeren.


Advertentie

Divi Ad 680px


Hoofdstuk 1: Meldingsinstellingen controleren

De eerste stap in mijn traject om het meldingsprobleem op te lossen, was het nogmaals controleren van de meldingsinstellingen. Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat meldingen zowel in de Yahoo Mail-app als in de apparaatinstellingen zijn ingeschakeld. Zo heb ik het aangepakt:

 • In de Yahoo Mail-app: ik opende de app, navigeerde naar het menu 'Instellingen' en selecteerde 'Meldingen'. Ik heb ervoor gezorgd dat de schakelaar voor 'Meldingen toestaan' is ingeschakeld.
 • Op mijn Android-apparaat: ik ging naar 'Instellingen', vervolgens naar 'Apps en meldingen' en selecteerde 'Yahoo Mail' in de lijst met apps. Onder 'Meldingen' heb ik ervoor gezorgd dat de schakelaar op 'Aan' stond.
 • Op mijn iOS-apparaat: ik heb de app 'Instellingen' geopend, naar beneden gescrolld naar 'Meldingen' en op 'Yahoo Mail' getikt. Ik heb gecontroleerd of de optie 'Meldingen toestaan' was ingeschakeld.

Ondanks dat deze instellingen correct waren geconfigureerd, werkten de meldingen nog steeds niet. Dit bracht mij ertoe verdere oplossingen te onderzoeken om het probleem aan te pakken.

Hoofdstuk 2: De app en het systeem updaten

Toen ik besefte dat mijn meldingen nog steeds niet werkten, vroeg ik me af of verouderde software de boosdoener zou kunnen zijn. Zo zorgde ik ervoor dat alles up-to-date was:

 • De Yahoo Mail-app updaten: ik opende de Google Play Store op mijn Android-apparaat, zocht naar de Yahoo Mail-app en tikte op 'Update' om de nieuwste versie te installeren. Voor iOS-apparaten ontdekte ik dat het updaten van apps net zo eenvoudig is. Volgens de officiële gids van Yahoo kunt u uw apps handmatig bijwerken door de App Store, tik op 'Updates' en update vervolgens de Yahoo Mail-app.
 • Update het besturingssysteem van uw apparaat: ik heb gecontroleerd of er systeemupdates beschikbaar zijn door naar de instellingen van mijn apparaat te gaan. Voor Android navigeerde ik naar 'Systeem' en vervolgens naar 'Systeemupdate'. Op mijn iOS-apparaat ging ik naar 'Instellingen', vervolgens naar 'Algemeen' en 'Software-update' om beschikbare updates te downloaden en te installeren.

Ervoor zorgen dat zowel de app als het besturingssysteem van mijn apparaat up-to-date waren, was cruciaal in mijn traject om het meldingsprobleem op te lossen.

Hoofdstuk 3: Cache en gegevens wissen

Terwijl ik mijn zoektocht voortzette om het meldingsprobleem op te lossen, kwam ik tot de conclusie dat de cache of gegevens van de app misschien beschadigd waren geraakt. Dit is wat ik deed:

 • Cache en gegevens wissen op Android: ik heb lang op het Yahoo Mail-app-pictogram gedrukt, op 'App-info' en vervolgens op 'Opslag en cache' getikt. Vervolgens heb ik de cache en gegevens gewist om het geheugen van de app te resetten.
 • Start de app opnieuw: Nadat ik de cache en gegevens had gewist, heb ik de Yahoo Mail-app opnieuw geopend om te zien of de meldingen zouden werken.
 • Installeer de app opnieuw: als het wissen van de cache en gegevens niet werkte, wist ik dat het opnieuw installeren van de app een volgende stap zou kunnen zijn. Door de app te verwijderen en vervolgens opnieuw te installeren, kunnen hardnekkige problemen vaak worden opgelost.

Het wissen van de cache en gegevens was een eenvoudige stap die ervoor zorgde dat de app soepel werkte zonder dat beschadigde bestanden problemen veroorzaakten.

Hoofdstuk 4: De app opnieuw installeren

Toen het wissen van de cache en gegevens niet hielp, dacht ik dat de app zelf mogelijk beschadigd was. Het was tijd voor een nieuwe installatie:

 • Voor Android-apparaten: ik heb de Yahoo Mail-app verwijderd door lang op het app-pictogram te drukken en 'Verwijderen' te selecteren. Vervolgens heb ik het opnieuw geïnstalleerd vanuit de Google Play Store, in de hoop dat een schone installatie het meldingsprobleem zou oplossen.
 • Voor iOS-apparaten: ik volgde een soortgelijk proces door het app-pictogram ingedrukt te houden, op 'App verwijderen' en vervolgens op 'App verwijderen' te tikken. Ik heb de Yahoo Mail-app vanuit de App Store opnieuw geïnstalleerd en hoopte dat dit de oplossing zou zijn.

Het opnieuw installeren van de app was mijn laatste redmiddel en ik was benieuwd of mijn meldingen eindelijk zouden worden hersteld.

Hoofdstuk 5: Controleren op conflicterende apps

Nadat ik de Yahoo Mail-app opnieuw had geïnstalleerd, ondervond ik nog steeds hetzelfde probleem. Het drong tot me door dat een andere app mogelijk de meldingen zou verstoren. Ik herinnerde me dat ik onlangs een nieuwe batterijbesparende app had geïnstalleerd, die mogelijk het gegevensgebruik op de achtergrond voor andere apps zou kunnen beperken:

 • App-machtigingen bekijken: ik heb de lijst met onlangs geïnstalleerde apps doorgenomen en hun machtigingen gecontroleerd. Ik ontdekte dat de batterijbesparende app de mogelijkheid had om achtergrondgegevens te beperken, wat van invloed zou kunnen zijn op de meldingen van Yahoo Mail.
 • Instellingen aanpassen: ik heb de instellingen in de batterijbesparende app gewijzigd om ervoor te zorgen dat dit de functionaliteit van Yahoo Mail niet zou verstoren. Ik heb ook andere apps gecontroleerd die mogelijk in conflict zouden kunnen komen met de meldingen van Yahoo Mail, zoals beveiligings- of privacy-apps.

Ik hoopte dat het oplossen van app-conflicten eindelijk mijn Yahoo Mail-meldingen zou terugbrengen.

Hoofdstuk 6: Alternatieve oplossingen verkennen

Toen het app-conflict was opgelost, maar nog steeds geen meldingen, begon ik andere mogelijke oplossingen te verkennen:

 • De modus Niet storen controleren: Ik zorgde ervoor dat mijn telefoon niet in de modus Niet storen stond, omdat hierdoor alle meldingen zouden worden stilgezet, inclusief die van Yahoo Mail.
 • E-mailfilters bekijken: ik controleerde mijn Yahoo Mail-instellingen om er zeker van te zijn dat er geen filters waren die belangrijke e-mails omleiden naar mappen waar ik geen meldingen zou ontvangen.
 • Op zoek naar hulp van de gemeenschap: ik heb online forums en communities bezocht, zoals de Yahoo Help Community, om te zien of anderen soortgelijke problemen zijn tegengekomen en oplossingen hebben gevonden.

Ik was vastbesloten alle mogelijke manieren te benutten om het meldingsprobleem op te lossen.

Hoofdstuk 7: Netwerkinstellingen resetten

Terwijl ik mijn zoektocht voortzette om het meldingsprobleem op te lossen, kwam ik tot de conclusie dat netwerkinstellingen de boosdoener zouden kunnen zijn. Ik heb besloten de netwerkinstellingen van mijn apparaat te resetten:

 • Voor Android-apparaten: ik ging naar Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Opties voor resetten > Wi-Fi, mobiel en Bluetooth resetten. Deze actie reset mijn netwerkinstellingen zonder mijn persoonlijke gegevens te beïnvloeden.
 • Voor iOS-apparaten: ik navigeerde naar Instellingen > Algemeen > Reset > Netwerkinstellingen resetten. Hierdoor zijn al mijn netwerkinstellingen gereset, inclusief wifi-wachtwoorden en VPN-instellingen.

Nadat ik de netwerkinstellingen had gereset, wachtte ik vol spanning op een nieuwe e-mailmelding om te zien of het probleem eindelijk was opgelost.

Hoofdstuk 8: Professionele hulp zoeken

Ondanks al mijn inspanningen bleven de meldingen ongrijpbaar. Het was tijd om professionele hulp te zoeken:

 • Contact opnemen met Yahoo Mail-ondersteuning: ik heb contact opgenomen met Yahoo Mail-ondersteuning via hun Help-pagina om mijn probleem uit te leggen en hulp te zoeken.
 • Overleg met een technicus: ik heb ook overwogen om een lokale technische ondersteuningsdienst te bezoeken om mijn apparaat te laten controleren op eventuele onderliggende problemen die de functionaliteit van de app kunnen beïnvloeden.

Uiteindelijk hebben we met de hulp van Yahoo Mail Support vastgesteld dat een recente update per ongeluk de meldingen voor sommige gebruikers had uitgeschakeld. Ze begeleidden me bij het opnieuw inschakelen van de meldingen, en eindelijk zoemde mijn Yahoo Mail-app met het bekende geluid van inkomende e-mails. De reis was zwaar, maar leerde mij het belang van doorzettingsvermogen en de waarde van professionele hulp bij het omgaan met technische problemen.

Conclusie: navigeren door meldingen in de Yahoo Mail mobiele app

Met vallen en opstaan heb ik uiteindelijk het meldingsprobleem opgelost met mijn Yahoo Mail-app. Deze reis heeft mij geleerd hoe belangrijk het is om methodisch problemen op te lossen en geduldig te blijven. Als u ooit soortgelijke problemen tegenkomt met uw Yahoo Mail-app, vergeet dan niet om de instellingen te controleren, de software bij te werken, de cache te wissen en alternatieve oplossingen te verkennen. Voor meer tips over het oplossen van app-problemen raadpleegt u onze handleiding over Yahoo Mail-app loopt vast.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven