Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

WordPress open link in nieuw tabblad [2024] 💥

WordPress open link in nieuw tabblad


Externe links moeten altijd in nieuwe tabbladen of vensters worden geopend om de gebruikerservaring te verbeteren. De oorspronkelijke pagina kan opnieuw worden geopend door gebruikers die naar een ander tabblad of venster overschakelen. U krijgt ook meer paginaweergaven en een betere gebruikersbetrokkenheid als u externe links op een nieuw tabblad opent. Het komt vaker voor dat gebruikers terugkeren naar het oorspronkelijke tabblad nadat ze een artikel hebben gelezen. Trouwens, de HTML-code voor link met openen in nieuw tabblad is target="_blank".


Advertisement

Divi Ad 680px


Oké, laten we u laten zien hoe u WordPress links in nieuwe tabbladen kunt laten openen.

1. Open link in nieuw tabblad met Gutenberg

Met een nieuwe functie in de WordPress-blokeditor kunt u externe links openen vanaf een nieuw tabblad. De knop verbergt de optie, zodat beginners het niet vaak opmerken. Bewerk de pagina of blogpost waaraan u een externe hyperlink wilt toevoegen. Kies vervolgens de tekst die u wilt koppelen. Klik op de knop Koppeling invoegen (of CTRL + K voor Windows of Command + K voor Mac) en selecteer "Openen in new tab".


WordPress open link in nieuw tabblad Gutenberg


2. Link openen in nieuw tabblad met HTML

De tekst met de link die we zojuist hebben ontmoet met Gutenberg-oplossingen kunnen we openen in HTML. Deze optie heeft alle paginabouwers zoals Divi of een andere. Je moet natuurlijk een heel klein beetje HTML-kennis hebben om dit zelfverzekerd te doen, maar je kunt zelf de tags aan de link toevoegen zodat deze in een nieuw venster wordt geopend. Deze tag is target="_blank". Zie screenshot hieronder.


WordPress open link in nieuw tabblad HTML5


3. Open link in nieuw tabblad met Divibuilder

Divi Builder is de beste paginabuilder die er is en heeft natuurlijk de mogelijkheid om links in een nieuw tabblad te openen. Zoals hierboven hebben we het over het eenvoudige tekstvak. Plaats de muisaanwijzer op het tekstvak en klik op "Module-instellingen", zoals in de onderstaande schermafbeelding.


WordPress open link in nieuw tabblad Divi


Markeer de tekst die de link moet bevatten en klik op het linkpictogram. Kies "Nieuw venster" in het nieuwe venster dat verschijnt. Zie screenshot hieronder.


WordPress open link in nieuw tabblad Divibuilder


4. Open link in nieuw tabblad met Elementor

Aangezien Elementor deals sluit met een groot aantal thema's, kom je deze pagebuilder overal tegen. Het is geïntegreerd in veel thema's. Markeer de tekst die de link moet bevatten en klik op het linkpictogram. Kies in het nieuwe vak dat verschijnt voor "Koppeling openen in een nieuw tabblad". Zie screenshot hieronder.


WordPress open link in nieuw tabblad Elementor


5. Open link in nieuw tabblad met Wordpress' Classic Editor

WordPress introduceerde Gutenberg, een nieuwe blokeditor. Veel gebruikers geven echter nog steeds de voorkeur aan de klassieke editor-plug-in. Zo opent u een link in een nieuw browsertabblad met behulp van de klassieke editor. U moet eerst de pagina of het bericht bewerken waar u de link wilt toevoegen. Kies vervolgens de tekst die u wilt koppelen en klik op de knop Koppeling toevoegen. Vink in het pop-upvenster het vakje aan voor "Koppeling openen in een nieuw tabblad". Zie screenshot hieronder.


WordPress open link in nieuw tabblad Classic Editor


6. Open link in nieuw tabblad voor Wordpress menu-items

Wordpress biedt zelf de mogelijkheid om links in een nieuw tabblad te openen, maar eerst moet je ervoor zorgen dat deze optie wordt weergegeven. U doet dit door naar "Appearance" >> "Menu's" >> "Screen Options" te gaan en vervolgens het vakje voor linkdoel te markeren, zoals hieronder te zien is in de schermafbeelding. Daarna kunt u de menu-items gewoon vanuit het menu openen door erop te klikken, en de eerste optie zegt "Koppeling openen in een nieuw venster/tabblad". Markeer het gewoon en uw link wordt in een nieuw venster geopend.


WordPress open link in nieuw tabblad Menu items


7. Open alle externe links in een nieuw tabblad met WordPress Plugin

Het handmatig controleren van elke externe link die u toevoegt, lijkt misschien extra werk. Het zal na verloop van tijd een tweede natuur worden. Een plug-in is handig als je een blog met meerdere auteurs hebt en vergeet externe links in een nieuw venster te openen. Installeer en activeer eerst Open External Links In a New Window plugin. Het opent externe links automatisch in een nieuw tabblad en werkt direct uit de doos. De plug-in verandert niets aan de externe links in uw blogposts. In plaats daarvan gebruikt het JavaScript om externe links in nieuwe vensters te openen.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven