Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

WP verwijder ongebruikte afbeeldingen [2024] 💥

WordPress ongebruikte afbeeldingen verwijderen


Deze vraag is waarschijnlijk iets dat je jezelf hebt gesteld. Hoe verwijder ik afbeeldingen die niet in WordPress worden gebruikt? Is het mogelijk om snel te identificeren welke afbeeldingen niet op een bepaalde webpagina worden gebruikt en ze uit WordPress te verwijderen? Een WordPress-site kan in de loop der jaren veel mediabestanden verzamelen omdat er nieuwe inhoud wordt toegevoegd en meerdere versies van de afbeeldingen door het thema worden gegenereerd. Ik zal je snel laten zien hoe je ongebruikte afbeeldingen kunt verwijderen in WordPress [2024].


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Verwijder ongebruikte afbeeldingen in Wordpress met de hand

Ten eerste, en het meest voor de hand liggend, kunnen we de tools gebruiken die WordPress biedt, namelijk de sectie Media. Als we inloggen op WordPress, gaan we naar "Media" >> "Bibliotheek". Selecteer "Niet gekoppeld" in het vervolgkeuzemenu. We krijgen automatisch alle mediabestanden op onze WordPress-site te zien die momenteel niet in een artikel of op een pagina worden weergegeven. Zie screenshot hieronder.


WordPress ongebruikte afbeeldingen verwijderen media unattached


Met de knop "Bulkselectie" kunt u vervolgens alle bestanden of afbeeldingen selecteren en verwijderen die wij niet nodig achten. Voorzichtig! Voordat u beslist of u afbeeldingen definitief wilt verwijderen, moet u ervoor zorgen dat ze niet worden gebruikt. Om eerlijk te zijn geef ik de voorkeur aan de volgende methode, die spaarder is.

2. Verwijder ongebruikte afbeeldingen in Wordpress met een plug-in

Het is verstandiger om een plug-in te laten beslissen welke afbeeldingen verwijderd mogen worden. Verreweg de beste plug-in hiervoor is WP-Optimize. Deze gratis plug-in verwijdert niet alleen alle aan ongebruikte afbeeldingen gerelateerde bestanden, maar ook de afbeeldingstitel, beschrijving en alt-tekst.


WordPress ongebruikte afbeeldingen verwijderen WP-Optimize


Klik op de knop "Website scannen op ongebruikte afbeeldingen" om uw website te scannen. WP-Optimize scant uw website op ongebruikte afbeeldingen, zowel die in de mediabibliotheek als in de map "wp/content/uploads". Deze bestanden zijn niet ingesloten of toegevoegd aan pagina's of berichten en kunnen veilig worden verwijderd.

Alle afbeeldingen op uw site die zijn verwijderd, worden aan u weergegeven. U kunt de afbeeldingen afzonderlijk verwijderen door erop te klikken om ze te markeren of op de knop "Alles selecteren" klikken om alle ongebruikte afbeeldingen in één keer te verwijderen. Zie screenshot.


WordPress ongebruikte afbeeldingen verwijderen WP-Optimize


Nadat u alle afbeeldingen heeft gekozen die u van uw site wilt verwijderen, scrolt u omlaag en kiest u "Geselecteerde afbeeldingen naar de prullenbak verplaatsen" of "Deze selectie definitief verwijderen". WP-Optimize zal dan alle kopieën van het geselecteerde bestand en elk record uit de Mediabibliotheek verwijderen.


WordPress ongebruikte afbeeldingen verwijderen WP-Optimize deletion images


Andere functies van deze plug-in zijn het verwijderen van ongebruikte afbeeldingsformaten en afbeeldingen kunnen in de prullenbak worden bewaard. Zo kunnen ze indien nodig op een later moment hersteld worden. WP-Optimize is een geweldige plug-in om ongebruikte afbeeldingen uit Wordpress te verwijderen.Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven