Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Wordpress naar HTML ombouwen/converteren 💥

Wordpress naar HTML ombouwen


Het transformeren van een WordPress-site van dynamische naar statische pagina's is een strategie om de snelheid te verbeteren en beveiligingsrisico's te beperken. In dit artikel onderzoeken we de redenen en timing voor het converteren van de WP-site naar een statisch formaat, de populaire methoden en een gedetailleerd stapsgewijs proces.


Advertentie

Divi Ad 680px


WordPress is een veelgebruikt contentmanagementsysteem dat gemakkelijk te beheren is door zowel technische als niet-technische gebruikers. Het is echter afhankelijk van een databasesysteem en dynamische websitecomponenten, wat kan leiden tot langzamere laadtijden van pagina's en beveiligingsproblemen.

Daarom kunt u overwegen om uw WP-site om te zetten in een HTML-gebaseerde website om de snelheid en veiligheid te verbeteren. Een statische website voert geen databasequery's, PHP-code of andere taken uit die de laadtijd van de pagina kunnen verlengen. In plaats daarvan worden HTML-pagina's vrijwel onmiddellijk weergegeven op verzoek van de gebruiker.

Er zijn verschillende methoden om WordPress-websites naar HTML te converteren. U kunt een WordPress-plug-in zoals Simply Static of een desktoptool van derden, zoals HTTrack, gebruiken.

Het basisproces omvat het converteren van elk bericht en elke pagina naar een statisch HTML-artikel. Ongeacht de conversiemethode weerspiegelen de gegenereerde HTML-bestanden en mappen doorgaans de structuur van de WordPress-website. Vervolgens kunt u de HTML-bestanden, met behoud van dezelfde structuur, uploaden naar een subdomein of het hoofddomein, en er toegang toe krijgen alsof het de originele WP-site is.

WORDPRESS NAAR HTML MET PLUGIN 1: EENVOUDIG STATISCH

We gaan om te beginnen de plug-in Simply Static gebruiken. Het heeft een uitstekende beoordeling en veel gebruikers. Volg eerst deze eenvoudige instructies:

 • Log in op uw WordPress-dashboard.
 • Klik op het tabblad Plug-ins en zoek het.
 • Typ Simply static in het zoekvak voor trefwoorden en druk op Enter.
 • Simply Static kan nu worden geïnstalleerd en geactiveerd.

Wordpress naar HTML ombouwen/converteren Simply Static


Als de plug-in is geïnstalleerd, gaan we naar "Simply Static > Instellingen". Hier kunt u kiezen hoe u bestanden converteert. U ziet drie opties voor bestemmings-URL's en een selectie bezorgmethoden.


Wordpress naar HTML ombouwen/converteren Simply Static settings


Kies uw gewenste URL-instellingen


Het begrijpen van het verschil tussen absolute en relatieve URL's is cruciaal bij het converteren van een WordPress-site naar statische HTML. Het beïnvloedt waar en hoe uw inhoud toegankelijk zal zijn.

Absolute URL's

Het is mogelijk om HTML-bestanden te converteren en te genereren die specifiek zijn ontworpen voor een bepaald domein of een bepaalde URL. In dit stadium geeft u de URL van uw nieuwe statische site op.

U bepaalt de exacte bestemmings-URL waar uw HTML-inhoud wordt geplaatst. Deze locatie kan variëren van een map of subdomein tot, in bepaalde gevallen, de URL van het hoofddomein zelf.

Gebruik deze URL om WordPress op uw hoofddomein te vervangen. Houd er echter rekening mee dat dit proces de bestaande WordPress-bestanden op uw hoofddomein niet overschrijft. Mogelijk moet u ze naar een andere map verplaatsen.

"Verschillende URL-instellingen bieden duidelijke voordelen. Maak uw keuze op basis van uw specifieke vereisten."

Relatieve URL's

Deze stap transformeert uw WordPress-site in statische HTML-documenten. Deze bestanden zijn aanpasbaar en kunnen in elke website worden opgenomen, ongeacht de specifieke naam ervan. Bovendien kunt u een mappad voor uw bestanden kiezen als u ze liever niet in de hoofdmap plaatst.

Offline gebruik

Als u deze optie kiest, kunt u WordPress converteren naar statische URL's die rechtstreeks op uw computer of een ander opslagapparaat zijn opgeslagen. Deze functie is nuttig omdat u hierdoor toegang krijgt tot de site zonder internetverbinding. Persoonlijk is dit mijn favoriete bezorgmethode. Hiermee kan ik de bestanden naar mijn computer downloaden en ze vervolgens uploaden naar elke server van mijn keuze.

Selecteer bezorgmethode

Nadat u de bestemming heeft geselecteerd, gaat u verder met het kiezen van de bezorgmethode. Opties zijn onder meer een Zip-archief of een lokale map. Zorg ervoor dat u uw wijzigingen opslaat.

Genereer uw HTML-bestanden

Ga naar de sectie Simply Static en klik op Genereren. In het volgende venster selecteert u Statische bestanden genereren. Het conversieproces begint, wat enkele minuten kan duren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw WordPress-site.

Na voltooiing wordt er een link naar het gecomprimeerde bestand verstrekt. U kunt het lokaal opslaan, uitpakken naar de gewenste URL of gebruiken voor offline browsen met een lokale kopie.


Wordpress naar HTML ombouwen/converteren generate files


De bestanden zouden nu op uw computer moeten staan. De volgende stap is om ze te uploaden naar de hostingservice die overeenkomt met de URL waarvoor u de bestanden heeft gegenereerd. Dit kan via FTP, wat tijdrovend is, of via cPanel als gecomprimeerd bestand, wat sneller is. Als u gecomprimeerde bestanden heeft geüpload, zorg er dan voor dat u deze op de bestemming uitpakt. Schermafbeeldingen zijn hier niet nodig, omdat deze acties vrij eenvoudig zijn.

Controleer uiteraard in uw browser of alles goed werkt, inclusief alle links.

WORDPRESS NAAR HTML MET PLUGIN 2: HTTRACK

Het omzetten van een WordPress-website naar statische HTML kan op verschillende manieren worden gedaan, waaronder de opmerkelijke tool HTTrack.

HTTrack is een open-sourcehulpprogramma waarmee gebruikers een volledige website naar hun pc kunnen downloaden. Het downloadt niet alleen de site, maar behoudt ook de oorspronkelijke structuur. HTTrack maakt mappen aan, downloadt afbeeldingen en haalt HTML en andere noodzakelijke bestanden op. Een belangrijk kenmerk van deze tool is dat gebruikers hiermee offline door de site kunnen bladeren, waarbij de structuur van de site behouden blijft.

"HTTrack: websitestructuur behouden en offline navigatie faciliteren."

 • Vind de WordPress naar HTML-converter hier http:// www.httrack.com/page/2/en/index.html
 • Selecteer de versie die compatibel is met uw besturingssysteem en start de applicatie op uw computer.

 • Wordpress naar HTML ombouwen/converteren with HTTrack


  U kunt een unieke naam toewijzen om deze te onderscheiden van andere websites die u in de toekomst mogelijk downloadt.

  • Selecteer 'Website(s) downloaden' in het vervolgkeuzemenu Actie.
  • Voer in het veld Webadres (URL) de URL in van de WordPress-site die u wilt downloaden. Als alternatief kunt u de optie "URL toevoegen" gebruiken.

  Wordpress naar HTML ombouwen/converteren HTTrack action


  Klik op "Volgende" en "Voltooien" om het conversieproces te starten.


  Wordpress naar HTML ombouwen/converteren HTTrack conversion


  • HTTrack repliceert de WordPress-permalinkstructuur voor de lokale site. Het converteert de meeste dynamisch gegenereerde inhoud, zoals reacties, recente berichten en gerelateerde berichten, naar HTML.
  • Zodra het proces is voltooid, kunt u de hele website uploaden naar een domein of subdomein, en deze is ook offline toegankelijk vanaf een lokale computer.

  De tool slaat elk bestand afzonderlijk op, zodat u een compressietool kunt gebruiken om ze te combineren in één ZIP- of RAR-archief, wat het downloadproces van de website vereenvoudigt. Om het gecomprimeerde bestand naar de gewenste URL voor de HTML-website te uploaden, gebruikt u Cpanel of een FTP-client. Na het uploaden extraheert u de bestanden naar de map of URL van uw voorkeur.

  CONCLUSIE

  Het genereren van HTML-bestanden voor uw WordPress-website is een optie die het overwegen waard is als u de snelheid en veiligheid van uw site wilt verbeteren. Houd er rekening mee dat het converteren van uw WordPress-site naar een statisch HTML-formaat bijna altijd dynamische functies elimineert, zoals opmerkingen, contactformulieren, e-commerce en andere functionaliteiten die afhankelijk zijn van PHP. Het is in ieder geval aanzienlijk moeilijker om deze functies op een HTML-site te gebruiken. Daarom kunt u tools van derden zoals Facebook, X of Disqus verkennen voor commentaar, evenals andere externe oplossingen om de dynamische mogelijkheden te repliceren die een statische website mist.  Advertisement

  Divi Ad 680pxScroll naar boven