Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Wordpress naar HTML ombouwen/converteren 💥

Wordpress naar HTML ombouwen


Een manier om de snelheid te verbeteren en beveiligingsrisico's te verminderen, is door een WordPress-site om te zetten in statische HTML-pagina's. In dit artikel wordt uitgelegd waarom en hoe u een WordPress-site kunt converteren van dynamische naar statische pagina's, evenals de gebruikelijke methoden en de stapsgewijze procedure.


Advertentie

Divi


WordPress is een populair contentmanagementplatform dat eenvoudig kan worden opgezet en beheerd door niet-technische gebruikers. Het gebruikt echter wel een databasesysteem en andere dynamische componenten die de laadtijden van pagina's kunnen vertragen en het blootstellen aan beveiligingsrisico's.

In feite is deze website gebouwd met HTML. Voor mij werkt HTML een stuk sneller dan een CMS-systeem en laadt het ook een stuk sneller. Je moet gewoon heel precies werken, anders zullen er overal fouten zijn.

WORDPRESS NAAR HTML MET PLUGIN

We gaan hiervoor de plug-in Simply Static gebruiken. Het heeft uitstekende beoordelingen door veel gebruikers. Volg eerst deze eenvoudige instructies:

  • Log in op uw WP-dashboard
  • Zoek en klik op Nieuw toevoegen onder de plug-ins
  • Typ Simply Static in het zoekvak voor trefwoorden en druk op enter.
  • Installeer en activeer Simply Static

Wordpress naar HTML ombouwen/converteren Simply Static


Met de plug-in geïnstalleerd gaan we naar "Simply Static> Settings". Hier kunt u kiezen hoe u bestanden wilt converteren. U ziet drie opties voor bestemmings-URL's en een selectie van bezorgmethoden.


Wordpress naar HTML ombouwen/converteren Simply Static settings


Selecteer opties voor bestemmings-URL

Absolute URL's

Het converteren en maken van HTML-bestanden voor een ander domein of URL is mogelijk. Hier wordt de URL naar uw statische website toegevoegd.

De bestemmings-URL waarnaar de HTML-inhoud wordt geplaatst, wordt gespecificeerd. Dit kan een directory, subdomein of, in bepaalde gevallen, de hoofddomein-URL zijn.

Gebruik de URL om WordPress op uw hoofddomein te vervangen. Dit zal echter niet de WordPress-bestanden op uw hoofddomein vervangen. Mogelijk moet u ze naar een andere map verplaatsen.

Relatieve URL's

Hiermee converteert u uw WP-website naar statische HTML-bestanden. Deze bestanden kunnen op elke website worden gebruikt, ongeacht de naam. Je kunt ook een pad naar je bestanden opnemen als je niet wilt dat ze in de hoofdmap staan.

Voor offline gebruik

Hiermee kunt u WordPress omzetten in statische URL's die u kunt opslaan op de harde schijf van uw computer of op een ander opslagmedium. Met deze optie kunt u offline door de site bladeren. Ik vind deze bezorgoptie de beste. Ik kan nu de bestanden naar mijn pc downloaden en ze later naar elke server uplouden.

Selecteer leveringsmethode

Nadat u de bestemming heeft gekozen, klikt u op de bezorgmethode. U kunt kiezen uit een Zip-archief of Lokale Directory. Sla de wijzigingen op.

Genereer uw HTML-bestanden

Navigeer naar het gedeelte Simply Static en klik op Genereren. Klik in het nieuwe venster op Statische bestanden genereren. Het conversieproces begint. Het duurt enkele minuten, afhankelijk van hoe groot en complex uw WordPress-website is.

Het toont een link naar het gecomprimeerde bestand zodra het voltooid is. U kunt het lokaal opslaan of uitpakken naar de URL die u wilt gebruiken. Of u kunt offline browsen met een lokale kopie.


Wordpress naar HTML ombouwen/converteren generate files


De bestanden zouden nu op uw pc moeten staan. De volgende stap is om ze te uploaden naar de hosting waarvoor u de bestanden hebt gegenereerd. Dit kan met FTP wat veel tijd kost of met Cpanel als gecomprimeerd bestand dat snel gaat. Als je gecomprimeerde bestanden hebt geüpload, pak ze dan natuurlijk uit op de bestemming. Ik denk dat schermafbeeldingen hier niet nodig zijn, omdat al deze acties vrij eenvoudig zijn.

Controleer natuurlijk in je browser of alles goed werkt, en ook alle links werken.

WORDPRESS NAAR HTML MET HTTRACK

Dit is nog een extra methode om een ​​Wordpress-website om te zetten in een statische HTML-website. Met HTTrack, een open-source tool, kun je een website in zijn geheel naar je pc downloaden. Het behoudt ook de structuur. Het creëert mappen, afbeeldingen, HTML en andere bestanden terwijl het bestanden downloadt. Bovendien biedt het een structuur waarmee gebruikers offline door de site kunnen bladeren.


Wordpress naar HTML ombouwen/converteren with HTTrack


Je kunt het een naam geven zodat het verschilt van andere websites die je in de nabije toekomst zou kunnen downloaden.

  • Selecteer de Download website(s) in het vervolgkeuzemenu Actie.
  • Voer in het webadres (URL) de URL in van de WordPress-site die u wilt downloaden. U kunt ook op de optie URL toevoegen klikken.

Wordpress naar HTML ombouwen/converteren HTTrack action


Klik op "Volgende" en "Voltooien" om het conversieproces te starten.


Wordpress naar HTML ombouwen/converteren HTTrack conversion


  • De lokale site van HTTrack zal de WP-permalinkstructuur gebruiken. Het slaat de meeste dynamisch gegenereerde inhoud, zoals opmerkingen, recente berichten en gerelateerde berichten, op als HTML.
  • Nadat het proces is voltooid, kunt u uw hele website uploaden naar een domein of subdomein en deze ook offline openen vanaf een lokale computer.

Het slaat elk bestand afzonderlijk op, zodat u een compressietool kunt gebruiken en ze in één ZIP- of RAR-archief kunt plaatsen dat gemakkelijker te downloaden is via de website. Gebruik Cpanel of een FTP-client om het zipbestand te uploaden naar de gewenste URL voor uw HTML-website. Zodra je het bestand hebt geüpload, pak je het uit naar de directory/URL van je voorkeur.DiviScroll naar boven