Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Verhoog WordPress Max Upload Grootte [2025] 💥

WordPress Max Upload Grootte verhogen

WordPress beperkt uw uploadgrootte om te voorkomen dat u grote bestanden en plug-ins uploadt. Dit kan een groot probleem zijn als u een site met veel media bouwt. In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om uw maximale uploadgrootte in WordPress te vergroten. Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen, afhankelijk van de hostingprovider en server. Ik zal je laten zien hoe je snel je maximale uploadgrootte in WordPress kunt vergroten.


Advertisement

Divi Ad 680px


Controleer eerst de huidige maximale uploadgrootte

U kunt de maximale bestandsgrootte van uw website controleren door naar uw WordPress-dashboard te gaan en vervolgens op Media > Bibliotheek te klikken. Om de media-uploader te activeren, klikt u op de knop "Nieuwe toevoegen". Net als in de onderstaande schermafbeelding ziet u uw maximale uploadbestandsgrootte.


Aktuele WordPress Max Upload Grootte


De huidige maximale uploadgrootte van WordPress voor uw website is ook te vinden in "Tools" >> "Site Health" op de tabbladen "Media Handling" en "Server". Zie screenshot hieronder.


Aktuele WordPress Max Upload Grootte site health


1. Omzeil serverlimieten met deze WP-plugin

Deze methode werkt voor iedereen, ongeacht het type hosting dat je hebt. We gaan een Wordpress-plug-in op uw site installeren. De plug-in Big File Uploads omzeilt serverlimieten voor maximale uploadgrootte. Normaal gesproken, als de grootte die u daar instelt hoger is dan de maximale uploadgrootte die de server toestaat, worden deze WP-instellingen gewoon genegeerd, maar niet met deze plug-in. Het doet echt zijn werk en krijgt slechts 5-sterrenbeoordelingen! Het geheim is dat het je bestanden in veel kleinere stukjes uploadt.


WordPress Max Upload Grootte increase with plugin


Download het bestand en upload het via je backend of zoek naar de plug-in in "Plugins" >> "Nieuwe toevoegen". Installeer en activeer het. De instellingen zijn heel eenvoudig en je kunt zelfs verschillende maximale uploadformaten gebruiken per gebruikersrol.

2a. Bewerk WP Max Upload Size in WHM (Tweak)

Als je een VPS, VDS of dedicated server hebt, is de schoonste manier om de Max te verhogen op de server zelf. Laten we daarom direct naar de serverinstellingen gaan, dit is de meest directe manier om de maximale uploadgrootte te bewerken. We noemen het vaak Cpanel maar als je de controle hebt over een server is de naam in feite WHM. Log in op je WHM-paneel en ga naar "Tweak Settings". Gebruik de zoekfunctie in de linkerbovenhoek om het snel te vinden, gebruik dan CTRL+F en zoek naar "max upload". Het is een goede gewoonte om de maximale postgrootte en maximale uploadgrootte gelijk te houden.


Aktuele WordPress Max Upload Grootte WHM Tweak Settings


2b. WP Max. uploadgrootte bewerken in WHM (PHP INI)

Er zijn 2 manieren om de maximale uploadbestandsgrootte te vergroten, hier is de tweede. Gebruik de zoekfunctie, zoek naar "php", klik op "MultiPHP INI Editor". Het vergroten van de bestandsgrootte voor uploads is gedaan voor alle beschikbare PHP-versies. Kies ze een voor een en bewerk je Max Size. Zie screenshots hieronder.


WordPress Max Upload Grootte WHM MultiPHP INI Editor


WordPress Max Upload Grootte WHM MultiPHP INI Editor 2


3. Bewerk de maximale uploadgrootte van WP in Cpanel

Als je een gedeelde hosting hebt met Cpanel control, log dan in op je panel. Gebruik de zoekfunctie, zoek naar "php", klik op "MultiPHP INI Editor". Kies "Thuismap". Gebruik CTRL+F, zoek naar "max upload", bewerk de grootte. Zie screenshots hieronder. Het is een goede gewoonte om de maximale postgrootte en maximale uploadgrootte gelijk te houden.


WordPress Max Upload Grootte Cpanel MultiPHP INI Editor


WordPress Max Upload Grootte Cpanel MultiPHP INI Editor edit size


4. Verhoog de maximale uploadgrootte van WP met .htaccess

Om de maximale uploadgrootte van WordPress te vergroten, kan uw Apache-webserver worden bijgewerkt met behulp van het .htaccess-bestand. Je .htaccess-bestand vind je in de rootdirectory van je hosting (public_html). Voeg de volgende code toe aan de inhoud van het bestand en sla op. Waarden kunnen naar wens worden bewerkt, zorg er wel voor dat post_max_size groter of gelijk is aan de upload_max_size. Als u het .htaccess-bestand niet in uw hoofdmap kunt vinden, betekent dit dat gevoelige bestanden verborgen zijn. Verander dit in de instellingen en je zult in staat zijn om .htaccess te herkennen. Zie screenshots onder de code voor meer duidelijkheid.


php_value upload_max_filesize 128M
php_value post_max_size 128M
php_value memory_limit 256M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300


WordPress Max Upload Grootte .htaccess


WordPress Max Upload Grootte toon verborgen bestanden


Trouwens, de root van je hosting kan altijd worden gevonden via FTP of een ander hostingpaneel met behulp van "Bestandsbeheer".

5. Verhoog de maximale uploadgrootte van WP met php.ini

U kunt uw standaard PHP-instellingen wijzigen in het php.ini-bestand. Het bevat meestal richtlijnen om bestandstime-outs en maximale uploadgrootte te definiëren. U kunt het php.ini-bestand vinden door FTP of SSH te gebruiken in uw WordPress-hoofdmap. Mogelijk vindt u het niet in alle gevallen. U kunt een nieuw bestand met dezelfde naam maken in de hoofdmap van uw site als er nog geen is.


WordPress Max Upload Grootte create php.ini


Bovenstaande screenshot is van Cpanel. Maar de root van je hosting kan altijd worden gevonden via FTP of een ander hostingpaneel met behulp van de "Bestandsbeheerder" als je geen Cpanel hebt.

De volgende code moet worden toegevoegd aan het php.ini-bestand nadat je het hebt gevonden of gemaakt.


upload_max_filesize = 128M
post_max_size = 128M
memory_limit = 256M

6. Verhoog de maximale uploadgrootte van WP met user.ini

Uw hostingprovider heeft mogelijk de algemene PHP-instellingen vergrendeld en de server geconfigureerd om .user.ini-bestanden te gebruiken in plaats van php.ini-bestanden. U kunt het bestand.user.ini vinden in de hoofdmap van uw site, net als php.ini. Als het er niet is, kunt u op dezelfde plaats een nieuw bestand maken. Om een nieuw PHP.ini-bestand aan te maken, volgt u dezelfde stappen als uitgelegd in hoofdstuk 5 voor PHP.ini.

De volgende code moet worden toegevoegd aan het user.ini-bestand nadat u het hebt gemaakt.


upload_max_filesize = 128M
post_max_size = 128M
memory_limit = 256M

Misschien vind je daar andere tutorials met meer methoden. Die methoden zullen niet de beste zijn of zijn oud en niet meer geldig als je begrijpt wat ik bedoel. Dit is een gloednieuw artikel en de beste manieren worden hier vermeld.


Advertisement

Divi Ad 680px



Scroll naar boven