Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Wordpress gebruikersnaam veranderen [2023] 💥

Wordpress gebruikersnaam veranderen


Wanneer u probeert uw gebruikersnaam in Wordpress te bewerken, zult u de volgende scène tegenkomen die op de onderstaande afbeelding wordt getoond. Op het eerste gezicht lijkt het niet mogelijk maar in deze tutorial laten we je 3 makkelijke manieren zien om de Wordpress gebruikersnaam toch te wijzigen.

Wordpress gebruikersnaam kan niet aangepast worden

OUDE VERWIJDEREN EN NIEUWE GEBRUIKERSNAAM MAKEN

Deze eerste en gemakkelijkste manier om uw WordPress-gebruikersnaam te wijzigen, doet het werk op zijn akkertje. U moet echter voorzichtig zijn bij het toepassen van de stappen. U kunt uw WordPress-gebruikersnaam om veiligheidsredenen of andere redenen wijzigen door een oude gebruikersnaam te verwijderen en een nieuwe aan te maken. Maar er is één belangrijke stap die u moet nemen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Het is om auteurschap toe te kennen aan de nieuwe gebruikersnaam.


Advertentie


  1. Maak een nieuwe gebruiker en gebruikersnaam aan. Geef het beheerdersrechten met het nieuwe e-mailadres.
  2. Log in met je oude gebruikersnaam
  3. Log in met je nieuwe gebruikersnaam en verwijder de oude. Wijzig het e-mailadres in het oude of een ander.

Bij het verwijderen van de oude gebruikersnaam wordt u gevraagd wat u met de inhoud ervan moet doen. Uiteraard gaan we alle inhoud toeschrijven aan de nieuwe gebruikersnaam.


Content doorgeven aan nieuwe gebruiker


WIJZIG WP-GEBRUIKERSNAAM MET PLUGIN

We gaan de plug-in Username Changer gebruiken om onze gebruikersnaam in deze test te bewerken. Om de plug-in te installeren en te activeren. U kunt nu naar "Profiel bewerken" gaan die u in de rechterbovenhoek van uw back-end kunt vinden. Of ga naar "Gebruikers" en klik op uw gebruikersnaam. Wat voorheen niet mogelijk was, zal dat nu wel worden. Klik gewoon op "Gebruikersnaam wijzigen" en wijzig het.


Pas gebruikersnaam aan met plugin


BEWERK WP-GEBRUIKERSNAAM MET PHPMYADMIN (DATABASE)

This method is only for experienced WordPress users as it requires you to work directly within the WordPress database. It is important to backup your site or blog before making any changes to the database. Once you're done, you can use phpMyAdmin to change your WordPress username.


Verander WP gebruikersnaam Phphadmin


Log eerst in op uw cPanel, ga vervolgens naar phpMyAdmin, klik aan de linkerkant op de database die is gekoppeld aan uw website. Als je daar bent, zoek dan naar de standaard wp_users of een aangepaste naam zoals in het onderstaande voorbeeld wpz_users.


Verander WP gebruikersnaam Phphadmin wp_users


Nadat u op de knop Bewerken heeft gedrukt, vindt u het onderstaande scherm. Waar "user_login" aan de rechterkant de gebruikersnaam verandert en naar de onderkant van de pagina scrolt om alles op te slaan. Missie voltooid!


Verander WP gebruikersnaam Phphadmin user_login


In dit scherm kun je in één keer je wachtwoord wijzigen als je dat wilt. Waar "user_pass" staat overschakelen op MD5-modus. Rechts ziet u het huidige wachtwoord maar dan gecodeerd. In dat vak schrijft u op een normale manier uw nieuwe wachtwoord. Sla onderaan op.


Verander WP paswoord Phphadmin MD5

Scroll naar boven