Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

WordPress Featured Image Grootte [2024] 💥

WordPress Featured Image aanbevolen grootte


De beste WordPress Featured Image Size is 1200px breedte x 630px hoogte. Waarom? Dit is het gewenste afbeeldingsformaat voor Facebook en op die manier hoeft u geen aparte afbeeldingsformaten voor Facebook aan te maken. Deze afbeeldingsgrootte zorgt ervoor dat alle afbeeldingen in uw blog er niet wazig of korrelig uitzien. Uw website zal nog steeds goed functioneren en goed presteren. Elke hoogte van 600px tot 630px is voldoende, maar houd de afbeeldingsbreedte altijd 1200px.


Advertentie

Divi Ad 680px


Als je niet wilt dat je afbeeldingen worden bijgesneden door Wordpress, upload dan altijd afbeeldingen met deze afmetingen. Als je bijvoorbeeld een afbeelding van 1800px bij 1800px uploadt, zal Wordpress deze verkleinen tot 1200px bij 630px en heb je geen controle over welk deel wordt afgesneden. Bij het bouwen op website heb ik Photoshop altijd open staan ​​met een afbeelding van het gewenste formaat. Elke afbeelding die ik wil uploaden, sleep ik gewoon bovenop de afbeelding in Photoshop en sla deze op, waarbij de originele afbeelding wordt overschreven. Dit werkt snel en afbeeldingen hebben altijd perfecte afmetingen.

1. Het belang van het gebruik van een uitgelichte afbeelding

Waarom zou je een uitgelichte afbeelding nodig hebben? Een uitgelichte afbeelding kan worden gebruikt als miniatuur voor elk type blogbericht, zoals we al hebben uitgelegd. Een uitgelichte afbeelding kan aan een blogbericht worden toegevoegd om het een visuele weergave te geven die gebruikers kunnen gebruiken om te bepalen of het artikel relevant is voor hun zoekopdracht.

Een originele, relevante afbeelding kan meer bezoekers naar je website, landingspagina of blogpost trekken. Het kan de betrokkenheid van lezers vergroten en mensen aanmoedigen om blogposts te delen.

Deze uitgelichte afbeeldingen kunnen door zoekmachines worden weergegeven in zoekresultaten, waardoor het blogbereik en het aantal bezoeken toenemen. Een uitgelichte afbeelding van WordPress voegt niet alleen meetbare waarde toe aan uw bericht, maar verbetert het ook visueel. Het is inefficiënt om mensen aan te moedigen blogposts of website-artikelen te lezen als het schrijven puur geschreven is.

2. Afbeeldingsformaten instellen in Wordpress

WordPress verwerkt automatisch een afbeelding die ernaar is geüpload en geeft gebruikers de mogelijkheid om te kiezen uit drie standaardformaten: medium, large of thumbnail. Hierdoor kunnen gebruikers kiezen wat ze willen in verschillende secties van de post. In "Media-instellingen" kunt u afbeeldingen en hun afmetingen selecteren om te gebruiken als miniatuur, middelgrote of grote afbeeldingen. Na het uploaden van media kunt u deze instellingen wijzigen. Zie screenshot hieronder.


WordPress Uitgelichte afbeelding Grootte Settings


3. Geef je oude uitgelichte afbeeldingen een nieuwe vorm.

De standaard afbeeldingsafmetingen worden alleen toegepast wanneer afbeeldingen worden geüpload naar WordPress. Dit betekent dat de nieuwe afmetingen alleen van toepassing zijn op afbeeldingen die zijn gewijzigd nadat ze zijn geüpload. U kunt het formaat van oude afbeeldingen wijzigen om aan de nieuwste normen te voldoen door ze handmatig te uploaden of door de WordPress-plug-in Tumbnails regenereren te gebruiken.

Om wazige of vervormde afbeeldingen te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u nieuwe aanbevolen afbeeldingen uploadt die minimaal twee keer zo groot zijn. Om problemen met automatisch bijsnijden te voorkomen, snijdt u aanbevolen afbeeldingen bij tot de WordPress-miniatuurafmetingen voordat u ze uploadt. Het kan echter wat vallen en opstaan kosten om de juiste pasvorm te krijgen.

4. Stel de uitgelichte afbeeldingsgrootte van WP in voor Facebook

Facebook raadt een grootte van 1200px X630px aan voor het delen van afbeeldingen. Zoals eerder vermeld, is het voor social sharing een goed idee om voor elk bericht met deze afmetingen een afbeelding te maken.

Je kunt afzonderlijke afbeeldingen uploaden naar Facebook met behulp van de Yoast SEO plug-in. Dit is hoe je het doet:

  • Ga naar Plug-ins in je backend. Voeg nieuwe toe en zoek naar Yoast SEO. Klik op Installeren en activeer vervolgens.
  • Open vervolgens het bericht waarvoor je de Facebook-omslagafbeelding wilt maken. Scroll naar beneden.
  • Klik op het tabblad Sociaal om het Facebook-paneel uit te vouwen.
  • Voor delen op Facebook kunt u een titel en beschrijving invoeren, evenals een afbeelding.

WordPress Featured Image beste grootte voor Facebook


5. De grootte van de uitgelichte WordPress-afbeelding bijsnijden

U kunt vragen dat afbeeldingen automatisch worden bijgesneden tot de gewenste afmetingen wanneer u ze uploadt. Controleer hoe uw thema omgaat met uitgelichte afbeeldingen. Als u een uitgelichte afbeelding naar uw site uploadt, wordt deze niet automatisch bijgesneden, tenzij u een aangepast afbeeldingsformaat en een bijsnijdvlag hebt toegevoegd. Hier is een voorbeeld van een nieuwe afbeeldingsgrootte met de naam 'aangepast formaat' met de bijsnijdparameter ingesteld op true. Deze code moet worden toegevoegd aan de functies.php van het thema. Als je niet wilt dat je code verdwijnt na Thema-upgrades, moet je de code toevoegen aan de functions.php van je child-thema.


add_image_size( 'custom-size', 800, 500, true);

Als je dit voor uitgelichte afbeeldingen wilt doen, verwijder dan eerst de code ervoor en plaats deze als volgt terug:


remove_image_size( 'custom_size' );
add_image_size( 'custom-size', 800, 500, true);

Vervolgens moet u uw aanbevolen afbeeldingen opnieuw opbouwen met de plug-in Re-generate Thumbnails, zoals eerder in dit artikel in hoofdstuk 3 is beschreven.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven