Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Wordpress mediabibliotheek downloaden [2024] 💥

Wordpress mediabibliotheek downloaden


Wil je alle afbeeldingen en mediabestanden van WordPress downloaden? Er zijn veel manieren om uw WordPress-mediabibliotheekbestanden te downloaden. Een FTP-client is een manier om al uw WordPress-mediabibliotheekbestanden te downloaden. Het is echter traag en foutgevoelig, er zijn betere manieren om dit te doen. We laten u stap voor stap zien hoe u al uw WordPress-mediabibliotheek op een slimme en snelle manier kunt downloaden.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. UpdraftPlus

We gebruiken Updraft plus als onze plug-in. Het is de beste back-upplug-in die er is. Download de plug-in hier en upload deze naar uw website. Of gebruik het zoekvak bij "Plug-ins" >> “Nieuwe toevoegen” in uw WordPress-backend. Dit is de snelste manier. Deze plug-in wordt door meer dan drie miljoen mensen gebruikt.

Na het activeren van de plug-in, wordt u naar de plaats geleid waar u uw eerste back-up kunt maken. Hieronder is een schermafbeelding. Het is te vinden onder "Instellingen" >> "UpdraftPlus-back-ups". Klik op "Nu een back-up maken".


Wordpress mediabibliotheek downloaden Plugin UpdraftPlus


Er wordt een pop-up geopend waarin u wordt gevraagd wat u wilt downloaden. Markeer het vakje "Uw bestanden opnemen in de back-up", en ook "Uploads", zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding. Klik op "Nu een back-up maken" en u begint met het downloaden van uw WordPress-mediabibliotheek.


Wordpress mediabibliotheek downloaden Plugin UpdraftPlus


2. Filemanager

De manier waarop ik de Wordpress Media Library zou downloaden, is door de bestandsbeheerder in Cpanel te gebruiken. Als je Plesk of DirectAdmin hebt werkt het precies hetzelfde. Log in op uw Hosting Panel, zoek naar "Bestand", klik op "Bestandsbeheerder". Ga naar home/public_html/wp-content, daar zie je de map "uploads".

Klik er een keer op. Klik nu in het bovenstaande menu op "Comprimeren". Markeer het vakje "Zip-archief" en klik vervolgens op "Bestanden comprimeren". Download het zip-bestand dat we zojuist hebben gemaakt en je hebt je mediabibliotheek op je pc/laptop. Zie screenshot.


Wordpress mediabibliotheek downloaden Cpanel


3. File Manager plugin

Als u geen toegang heeft tot een bestandsbeheerder, kunt u er een installeren in uw WordPress-backend. De plug-in heet "Bestandsbeheer". Ga naar "Plug-ins" >> "Nieuwe toevoegen" en zoek daar naar de naam. Installeren en activeren. Onderaan in je linker WP-menu verschijnt een knop "Bestandsbeheer", klik hierop. Dubbelklik op "wp-content" om die map te openen. Klik met de rechtermuisknop op de map "uploads" die al uw mediabestanden bevat. Klik op de optie "Download" en u downloadt naar uw pc/laptop als een gecomprimeerd bestand. Zie screenshot.


Wordpress mediabibliotheek downloaden Filemanager plugin


4. Mediabibliotheek exporteren

Deze plug-in is specifiek voor de mediabestanden en is geen uitgebreide tool zoals de eerder genoemde "Bestandsbeheerder". Het doet ook geweldig werk, dus je zou deze ook kunnen gebruiken. Ga naar en zoek naar "Export Media Library", de naam van de plug-in. Installeer en activeer.

Ga naar "Media" >> "Exporteren" om de plug-in te openen. U kunt "Enkele map met alle bestanden" selecteren in het vervolgkeuzemenu Mappenstructuur. Dit betekent dat al uw media in één map worden opgeslagen. Nadat u de selecties heeft gemaakt, klikt u op de knop "Zip downloaden" om uw volledige mediabibliotheek naar een zipbestand te downloaden. Zie screenshot.


Wordpress mediabibliotheek downloaden Export Media Library


5. FTP

Na alle zeer mooie tools die we hebben gepresenteerd, heb je FTP echt niet nodig. FTP is ouderwets en helemaal niet aan te raden. Het is te traag en laat ruimte voor fouten, bestanden kunnen ontbreken. Gebruik het niet.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven