Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Wit scherm in Wordpress oplossen [2024] 💥

Wit scherm in Wordpress oplossen


Het WordPress witte scherm des doods is een van de meest voorkomende WordPress-fouten. Het is ook een van de meest frustrerende omdat er geen foutmelding is en je bent uitgesloten van WordPress. Een ander probleem met het witte scherm van de dood fout is dat het soms alleen van invloed is op een bepaald deel van uw website.


Advertisement

Divi Ad 680px


Je kunt bijvoorbeeld alleen het witte scherm des doods (White screen of death) in het WordPress-beheergebied zien, terwijl alles goed werkt. In andere gevallen zie je het alleen op een specifieke post terwijl al het andere goed werkt. In dit artikel laten we u zien hoe u het witte WordPress-scherm des doods kunt herstellen door naar verschillende oplossingen te kijken.

Waarom zien we het witte scherm van de dood in WordPress?

De meerderheid van de tijd dat je een wit scherm in WP ziet, betekent dat een script op je website de geheugenlimiet heeft uitgeput. Het niet-reagerende script wordt ofwel gedood door je WordPress hosting-server, of het komt gewoon te vervallen. Dit is de reden waarom er geen daadwerkelijk foutbericht wordt gegenereerd en u een gewoon wit scherm ziet zoals op de afbeelding hierboven.

Deze fout kan ook optreden vanwege een slecht gecodeerd thema of plug-in die op uw site is geïnstalleerd. Soms kan het gebeuren als er een probleem is met uw webhostingserver. Omdat de witte schermfout kan worden veroorzaakt door een aantal dingen, moet er naar de oplossing worden gezocht.

Komt het probleem ook voor op uw andere sites?

Als u andere WordPress-sites op hetzelfde hostingaccount/server hebt geïnstalleerd, moet u eerst controleren of het probleem ook op andere sites optreedt. Als dat zo is, dan is dat een sterke aanwijzing dat er iets mis is met je hosting-service/server. Dit kan een tijdelijk probleem zijn dat van invloed is op hun service, en u moet contact opnemen met hun ondersteuning voor meer hulp. Aan de andere kant, als het probleem zich alleen op één website of een specifiek deel van die site voordoet, weet u dat het probleem bij die specifieke website ligt.

Oplossing van een wit scherm met WordPress d.m.v. Recovery-modus

Als het witte scherm wordt veroorzaakt door een WordPress-plug-in of -thema, kan WordPress de fout vastleggen. De nieuwe functie voor fatale foutbeveiliging die in WordPress 5.2 werd geïntroduceerd, kan soms de fout opvangen, waardoor u mogelijk zelfs geen wit scherm ziet. In plaats daarvan ziet u een bericht dat de site technische problemen heeft:


Wit scherm in Wordpress fatale fout


U ontvangt ook een e-mailbericht op uw admin-e-mailadres met het onderwerp "Uw site heeft een technisch probleem".


Wordpress technisch probleem via mail


Dit e-mailbericht wijst op de plug-in die de fout veroorzaakt en bevat ook een speciale link. Via deze link kunt u inloggen op de WordPress-herstelmodus en de defecte plug-in deactiveren.


Wordpress recovery mode


Als u echter het eenvoudige witte scherm des doods ziet zonder optie voor e-mail of herstelmodus, moet u de fout handmatig verhelpen.

De geheugenlimiet verhogen

Meestal gebeurt deze fout omdat een script het geheugen heeft leeggemaakt en ergens halverwege is gestopt. Om dit te verhelpen, moet je PHP-geheugen dat beschikbaar is voor WordPress vergroten. Hierdoor kan het script meer geheugen gebruiken om de taak af te maken die het zou moeten doen.

Uitschakelen van alle plug-ins

Als het verhogen van de geheugenlimiet niet helpt, of als u al een hoge geheugenlimiet zoals 256M of 512M hebt, moet u beginnen met het oplossen van problemen. In onze ervaring met het oplossen van dit probleem hebben we altijd geconstateerd dat het probleem te maken heeft met een specifieke plug-in of een thema. Laten we doorgaan en alle plug-ins uitschakelen. Als je nog steeds toegang hebt tot het WordPress-beheergebied, kun je eenvoudig naar de pagina Plug-ins » Geïnstalleerde plug-ins gaan. Selecteer alle geïnstalleerde plug-ins en selecteer vervolgens 'Deactiveren' onder 'Bulkacties' drop-down.


Wordpress plugins deactiveren


Als u echter geen toegang hebt tot het WordPress-beheergebied, moet u alle plug-ins deactiveren via FTP of een panel als Cpanel. Maak eerst verbinding met uw WordPress-site met behulp van een FTP-client zoals Filezilla. Eenmaal verbonden, gaat u naar de map wp-content waar u de map 'plug-ins' te zien krijgt.


Wp-content plugins


Nu moet u met de rechtermuisknop op de map met plug-ins klikken en vervolgens de naam wijzigen. U kunt de map plug-ins hernoemen naar plug-ins gedeactiveerd.


Wordpress map comprimeren


Uw FTP-client zal nu de map met plug-ins hernoemen. WordPress zoekt naar een map met de naam plug-ins om alle plug-ins te laden. Als het de map niet kan vinden, worden alle plug-ins gedeactiveerd. Als hiermee het probleem is opgelost, schakelt u één plug-in tegelijk in om het probleem helemaal te kunnen oplossen. Zodra u vindt dat de plug-in het probleem veroorzaakt, kunt u deze vervangen door een alternatief of het probleem rapporteren aan plugin-auteurs.

Vervang thema door een standaard thema

Als het probleem met de plug-in niet wordt opgelost, moet u proberen uw huidige thema te vervangen door een standaardthema. Maak eerst verbinding met uw website met behulp van een FTP-client en ga naar de map / wp-content / themes /. Het bevat alle geïnstalleerde thema's op uw website. Klik met de rechtermuisknop om uw huidige WordPress-thema te selecteren en download het naar uw computer als back-up.


Wordpress map downloaden


Vervolgens moet je je huidige thema van je website verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op uw themamap en selecteer 'Verwijderen'. Uw FTP-client zal nu het thema van uw website verwijderen.


Wordpress theme verwijderen


Als u nu een standaard WordPress-thema als (Twenty Twenty of Twenty Twenty-one) op uw website hebt geïnstalleerd, dan zal WordPress het automatisch als het standaardthema gaan gebruiken. Als u echter geen standaardthema hebt geïnstalleerd, moet u het handmatig installeren met behulp van FTP. Als hiermee het probleem wordt opgelost, moet u naar het bestand functions.php van uw thema gaan.

Als er onder aan het bestand extra spaties zijn, moet u deze verwijderen en soms wordt het probleem opgelost. Als u een slecht gecodeerde functie gebruikt in het functiephp-bestand van uw thema, kan dit ook het witte scherm fout veroorzaken. Overweeg een nieuw exemplaar van uw thema te downloaden van de bron en het vervolgens te installeren.

Schakel de Debug-modus in om fouten in WordPress te vinden

Als tot nu toe niets heeft geholpen, is de volgende stap het inschakelen van foutopsporing in WordPress. Hiermee kunt u zien welk type fouten worden uitgevoerd. Voeg eenvoudig de volgende code toe aan uw wp-config.php-bestand.


define( 'WP_DEBUG', true);
define( 'WP_DEBUG_LOG', true );

Zodra u dit hebt toegevoegd, bevat het lege scherm nu fouten, waarschuwingen en mededelingen. Deze kunnen u misschien helpen bij het vaststellen van de oorzaak. Als u geen fouten ziet, wilt u misschien toch het foutopsporingslogboek controleren. Ga eenvoudig naar de map wp-content op uw website met behulp van een FTP-client. Daar vindt u een nieuw error-log bestand met een logboek van alle fouten, kennisgevingen en waarschuwingen.


error log Wordpress


Wis WordPress Cache

Soms heb je toegang tot het back-end, maar de voorkant van de site heeft het witte scherm des doods. Dit kan gebeuren door een plugin voor caching. Leeg gewoon uw cache.

Langere artikelen repareren

Als je alleen een wit scherm hebt op een zeer lange post of pagina, dan zou deze kleine truc kunnen werken. Deze truc verhoogt in feite de tekstverwerkingsmogelijkheden van PHP door de recursie- en backtrack-limiet te verhogen. U kunt de volgende code in uw wp-config.php-bestand plakken.


/** Truc voor langere artikelen */
ini_set('pcre.recursion_limit',20000000);
ini_set('pcre.backtrack_limit',10000000);

We begrijpen dat dit een zeer frustrerende fout is en we hopen dat een van de bovenstaande trucs het probleem voor u heeft verholpen.



Advertisement

Divi Ad 680px