Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

10 tips om de Vertrouwelijke Modus van Gmail te gebruiken [2024] 💥

tips om de vertrouwelijke modus van Gmail te gebruiken


De vertrouwelijke modus van Gmail biedt een veilige manier om e-mails te verzenden en te ontvangen, met functies zoals het verlopen van berichten en sms-toegangscodes. Deze gids helpt u het meeste uit deze krachtige tool te halen.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Begrijp de vertrouwelijke modus

Met de vertrouwelijke modus van Gmail kunt u e-mails verzenden die ontvangers niet kunnen doorsturen, kopiëren, afdrukken of downloaden. Lees meer over hoe het werkt op de Help-pagina van Gmail. p>

2. Stel vervaldata in

Stel een vervaldatum in voor uw vertrouwelijke e-mail, zodat de toegang na een bepaalde periode automatisch wordt ingetrokken. Deze functie is ideaal voor tijdgevoelige informatie.

3. Sms-toegangscodes vereisen

Verbeter de beveiliging door van ontvangers te eisen dat ze een toegangscode invoeren die via sms is verzonden om de e-mail te bekijken. Dit voegt een extra verificatielaag toe.

4. Toegang vroegtijdig verwijderen

Als u de toegang tot een e-mail wilt intrekken vóór de vervaldatum, kunt u dit handmatig doen. Dit is handig als de informatie verouderd raakt of als u de e-mail naar de verkeerde persoon heeft verzonden.

5. Gebruik de vertrouwelijke modus voor gevoelige informatie

Gebruik de vertrouwelijke modus voor e-mails die gevoelige of privé-informatie bevatten om ongeoorloofd delen of toegang te voorkomen.

6. Houd rekening met beperkingen

De vertrouwelijke modus verhindert niet dat ontvangers screenshots of foto's van uw e-mail maken. Houd hier rekening mee als u gevoelige informatie verzendt. Meer details zijn te vinden in Rechterinbox.

7. Controleer of ontvangers de vertrouwelijke modus kunnen gebruiken

Niet alle e-mailclients ondersteunen de vertrouwelijke modus. Als de e-mailclient van de ontvanger dit niet ondersteunt, ontvangt hij/zij een link waarmee hij de e-mail in een webbrowser kan bekijken.

8. Gebruik de vertrouwelijke modus in de Gmail-app

Je kunt de Vertrouwelijke modus gebruiken in de Gmail-app op zowel Android- als iOS-apparaten. Hierdoor kunt u eenvoudig onderweg beveiligde e-mails verzenden.

9. Informeer uw ontvangers

Informeer uw ontvangers over de Vertrouwelijke modus en de functies ervan, vooral als ze er niet bekend mee zijn. Dit kan verwarring helpen voorkomen wanneer ze een vertrouwelijke e-mail ontvangen.

10. Controleer vertrouwelijke e-mails regelmatig

Controleer regelmatig uw verzonden vertrouwelijke e-mails om er zeker van te zijn dat ze nog steeds relevant zijn en dat de toegang op passende wijze wordt beperkt.

Ga voor meer tips en informatie over het effectief gebruiken van Gmail naar het Helpcentrum van Gmail en ontdek andere functies zoals de autoresponders van Gmail.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven