Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Tips voor het instellen van Yahoo Mail
privacy-instellingen [2024] 💥

Tips voor het instellen van Yahoo Mail-privacy-instellingen


Er was een tijd dat ik dacht dat mijn e-mails alleen tussen mij en de ontvanger waren bedoeld. Die illusie werd verbrijzeld toen ik gerichte advertenties begon te ontvangen die verband hielden met gesprekken die ik alleen in mijn e-mails had besproken. Het was een wake-up call voor het belang van privacy-instellingen in Yahoo Mail. Ik besefte dat het overnemen van de controle over mijn privacy-instellingen niet alleen een keuze was, maar een noodzaak in het huidige digitale tijdperk.

In dit artikel deel ik de stappen die ik heb genomen om mijn privacy in Yahoo Mail te verbeteren. Van het aanpassen van advertentievoorkeuren tot het beveiligen van mijn account: ik begeleid u bij het instellen van uw privacy-instellingen om ervoor te zorgen dat uw e-mailervaring zowel veilig als persoonlijk is.


Advertentie

Divi Ad 680px


Hoofdstuk 1: Advertentievoorkeuren configureren voor betere privacy

Het beheren van uw advertentievoorkeuren in Yahoo Mail is een cruciale stap bij het verbeteren van uw privacy. Door deze instellingen aan te passen, kunt u bepalen welke soorten advertenties u ziet en het bijhouden van gegevens minimaliseren. Hier vindt u een gedetailleerde handleiding voor het configureren van uw advertentievoorkeuren:

Toegang tot uw advertentievoorkeuren

Om toegang te krijgen tot uw advertentievoorkeuren, logt u in op uw Yahoo Mail-account en klikt u op het tandwielpictogram 'Instellingen' in de rechterbovenhoek. Selecteer 'Meer instellingen' in het vervolgkeuzemenu en klik vervolgens op 'Privacy' in de linkerzijbalk. Hiermee gaat u naar het Privacy Dashboard.

Afmelden voor op interesses gebaseerde advertenties

Zoek in het Privacydashboard naar het gedeelte 'Advertentieinteressemanager'. Klik op 'Afmelden' om te voorkomen dat Yahoo uw e-mailinhoud en -activiteit gebruikt om advertenties af te stemmen op uw interesses. Mogelijk moet u zich afzonderlijk afmelden voor zowel 'Uw advertentiekeuzes' als 'Op Yahoo.'

Uw advertentie-interesses bekijken en bewerken

In de Ad Interest Manager kunt u nog steeds de interesses bekijken die Yahoo over u heeft afgeleid. Als u interesses ziet die niet op u van toepassing zijn of waarvan u liever geen invloed heeft op de advertenties die u ziet, kunt u deze verwijderen door op de 'X' naast elke interesse te klikken.

Advertentieblokkers gebruiken

Als u advertenties volledig in Yahoo Mail wilt blokkeren, kunt u software voor het blokkeren van advertenties of browserextensies gebruiken. Enkele populaire advertentieblokkers zijn AdBlock Plus en uBlock Origin. Installeer de advertentieblokkering volgens de gegeven instructies en deze zou automatisch moeten beginnen met het blokkeren van advertenties in uw browser, inclusief die in Yahoo Mail.

Door uw advertentievoorkeuren aan te passen en advertentieblokkers te gebruiken, kunt u genieten van een meer persoonlijke en gepersonaliseerde ervaring in Yahoo Mail.

Hoofdstuk 2: Tweestapsverificatie inschakelen voor verbeterde beveiliging

Tweestapsverificatie is een cruciale functie die een extra beveiligingslaag toevoegt aan uw Yahoo Mail-account. Door een tweede vorm van verificatie te vereisen, zorgt het ervoor dat alleen u toegang heeft tot uw account, zelfs als iemand anders uw wachtwoord kent. Zo schakelt u tweestapsverificatie in:

Stap 1: Toegang tot accountbeveiligingsinstellingen

Log in op uw Yahoo Mail-account en klik op uw profielpictogram in de rechterbovenhoek. Selecteer 'Accountinfo' in het vervolgkeuzemenu en klik vervolgens op 'Accountbeveiliging'.

Stap 2: Schakel authenticatie in twee stappen in

Zoek in het gedeelte Accountbeveiliging de optie 'Tweestapsverificatie' en zet de schakelaar om deze in te schakelen. U wordt gevraagd uw telefoonnummer in te voeren.

Stap 3: Verifieer uw telefoonnummer

Nadat u uw telefoonnummer heeft ingevoerd, stuurt Yahoo u een verificatiecode via sms of telefoontje. Voer deze code in het daarvoor bestemde veld in om uw telefoonnummer te verifiëren.

Stap 4: App-wachtwoorden genereren

Als u apps van derden gebruikt om toegang te krijgen tot uw Yahoo Mail, moet u app-specifieke wachtwoorden genereren. Dit zorgt ervoor dat uw hoofdwachtwoord veilig blijft. Klik in het gedeelte Accountbeveiliging op 'App-wachtwoord genereren' en volg de aanwijzingen om app-wachtwoorden voor uw e-mailclients of apps te maken en te gebruiken.

Stap 5: Houd uw herstelinformatie bijgewerkt

Zorg ervoor dat uw herstelmailadres en telefoonnummer up-to-date zijn in uw accountinstellingen. Hierdoor kunt u weer toegang krijgen tot uw account als u ooit problemen ondervindt met tweestapsverificatie.

Door tweestapsverificatie in te schakelen, voegt u een aanzienlijke beschermingslaag toe aan uw Yahoo Mail-account, waardoor uw e-mails en persoonlijke gegevens worden beschermd.

Hoofdstuk 3: Uw accountinformatie en gegevens beheren

Uw Yahoo Mail-account bevat een schat aan persoonlijke informatie en gegevens. Het is belangrijk om deze informatie regelmatig te controleren en te beheren om uw privacy en veiligheid te garanderen. Zo beheert u uw accountgegevens en gegevens in Yahoo Mail:

Uw accountgegevens controleren

Log in op uw Yahoo Mail-account en klik op uw profielpictogram in de rechterbovenhoek. Selecteer 'Accountinfo' om toegang te krijgen tot uw accountgegevens. Hier kunt u uw persoonlijke gegevens bekijken, zoals uw naam, e-mailadressen, telefoonnummers en meer. Werk alle informatie bij die verouderd of onjuist is.

Je privacy-instellingen beheren

Ga in het gedeelte 'Accountinfo' naar het tabblad 'Privacy'. Hier kunt u uw privacy-instellingen beheren, inclusief uw advertentievoorkeuren, communicatievoorkeuren en locatie-instellingen. Neem de tijd om deze instellingen te bekijken en aan te passen aan uw privacyvoorkeuren.

Toegang tot uw accountgegevens

Yahoo biedt u een manier om toegang te krijgen tot de gegevens die aan uw account zijn gekoppeld en deze te downloaden. Ga naar het Yahoo Privacy Dashboard, log in en selecteer 'Je gegevens downloaden'. Volg de aanwijzingen om een download van uw Yahoo Mail-gegevens aan te vragen, waaronder mogelijk uw e-mails, contacten en andere accountgegevens.

Onnodige gegevens verwijderen

Controleer regelmatig uw e-mails, contacten en andere gegevens die zijn opgeslagen in uw Yahoo Mail-account. Verwijder alle e-mails of informatie die niet langer nodig is om uw account schoon te houden en verminder de hoeveelheid gegevens die in gevaar kan komen in het geval van een inbreuk op de beveiliging.

Door uw accountinformatie en gegevens actief te beheren, kunt u ervoor zorgen dat uw Yahoo Mail-account veilig blijft en uw huidige privacyvoorkeuren weerspiegelt.

Hoofdstuk 4: Tips voor veilige e-mailpraktijken

Naast het configureren van privacy-instellingen is het beoefenen van veilige e-mailgewoonten essentieel voor het beschermen van uw Yahoo Mail-account. Hier volgen enkele tips om u te helpen een veilige e-mailomgeving te behouden:

Wees voorzichtig met bijlagen en links

Vermijd het openen van bijlagen of het klikken op links van onbekende of verdachte afzenders. Deze kunnen malware bevatten of leiden naar phishing-sites die zijn ontworpen om uw persoonlijke gegevens te stelen.

Gebruik sterke en unieke wachtwoorden

Zorg ervoor dat uw Yahoo Mail-wachtwoord sterk en uniek is en niet voor andere accounts wordt gebruikt. Overweeg het gebruik van een wachtwoordbeheerder om complexe wachtwoorden te genereren en op te slaan.

Update uw software regelmatig

Houd uw besturingssysteem, browser en antivirussoftware up-to-date. Regelmatige updates bevatten vaak beveiligingspatches die bescherming bieden tegen nieuwe bedreigingen.

Encryptie voor gevoelige e-mails inschakelen

Voor zeer gevoelige informatie kunt u overwegen om e-mailversleutelingstools te gebruiken die end-to-end-versleuteling bieden, zodat alleen de beoogde ontvanger de inhoud van de e-mail kan lezen.

Wees op de hoogte van phishing-fraude

Wees waakzaam voor phishing-pogingen, waarbij aanvallers zich voordoen als legitieme entiteiten om u te misleiden zodat u gevoelige informatie verstrekt. Controleer altijd de identiteit van de afzender voordat u reageert op onverwachte verzoeken om persoonlijke informatie.

Controleer uw account op verdachte activiteiten

Controleer uw account regelmatig op ongebruikelijke activiteiten, zoals onverwachte e-mails die vanuit uw account worden verzonden of onbekende wijzigingen in uw instellingen. Als u iets verdachts opmerkt, onderneem dan onmiddellijk actie om uw account te beveiligen.

Door deze veilige e-mailpraktijken toe te passen, kunt u de privacy en veiligheid van uw Yahoo Mail-account verder verbeteren.

Conclusie: Verbeter uw Yahoo Mail-privacy

Het beveiligen van uw Yahoo Mail-account gaat niet alleen over het configureren van instellingen; het gaat over het aannemen van een mentaliteit van waakzaamheid en verantwoordelijkheid ten aanzien van uw digitale privacy. Door de tips in dit artikel te volgen, kunt u een veiligere e-mailomgeving creëren die uw persoonlijke gegevens beschermt en gemoedsrust biedt.

Onthoud dat geïnformeerd en proactief blijven de sleutel is tot het behoud van uw privacy. Controleer regelmatig uw instellingen, blijf op de hoogte van de nieuwste beveiligingsbedreigingen en aarzel niet om actie te ondernemen wanneer dat nodig is. Als u ooit uw wachtwoord opnieuw moet instellen of uw account verder moet beveiligen, raadpleeg dan onze Yahoo Mail-wachtwoord opnieuw instellen handleiding voor stapsgewijze instructies.

Neem vandaag nog de controle over uw Yahoo Mail-privacy en geniet van een veiligere e-mailervaring.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven