Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Shutterstock - Pas op met dit criminele bedrijf 💥

Shutterstock fraude oplichting

Goedkope trucs bij Shutterstock. Fraude?

Shutterstock heeft het zich allemaal prachtig uitgedacht. “Hoe vangen we die sukkels die slechts een paar foto’s nodig hebben even in een jaarcontract waar ze niet uit kunnen en met wat geluk laten ze de opzegtermijn nog verlopen na een jaar en zitten ze nog een jaar aan Shutterstock vast.” Dit zit voor mij dicht tegen fraude of oplichting, ik licht dit later nog verder toe.

Shutterstock abonnement fraude oplichting

De volgende methodes worden hierbij gehandhaafd. Je krijgt meteen de prijzen per maand voorgeschoteld die bij een jaarcontract horen. Om de normale prijzen per maand te zien moet je op de kleine lettertje onderaan klikken met “bekijk prijs per maand”. De grote rode knop is echter zo overheersend dat zeker als men snel een paar foto’s denkt te kopen er al snel op klikt en niet op onderzoek uitgaat of er misschien vallen gezet zijn. Men gaat er niet vanuit dat men op zijn hoede moet zijn.


Advertentie


Let op: Koop geen Shutterstock jaarcontract!

Check alles goed voordat u bij dit bedrijf foto’s gaat kopen. Het zogenaamde jaarcontract komt u alleen uit als u de verschillen gaat betalen, liever gezegd die nemen ze gewoon van uw kredietkaart als u het jaarcontract op wilt zeggen.

Creditcard data zijn niet te verwijderen

Shutterstock creditcard verwijderen onmogelijk

Want de data van uw creditcard kunt u zelf niet verwijderen en zij weigeren die eruit te halen. Ze zijn immers nog niet klaar met u en willen nog een heel jaar lang incasseren voor de paar foto’s die u vandaag nodig had. Als u probeert uw kaart te verwijderen wordt u gesommeerd hiervoor contact met support op te nemen. De kaart zelf verwijderen is niet mogelijk, ik vraag me af of dat niet tegen de privacy van mensen ingaat. Als u in die mail uitlegt dat het u ontgaan is dat het om een jaarabonnement ging en het stopgezet wilt zien, kunt u onderstaande domme mail van ze terug verwachten.


Shutterstock abonnement fraude oplichting

Paypal kan niet gebruikt worden bij Shutterstock

Drie keer raden waarom men niet met Paypal kan betalen bij Shutterstock? Ik zal het u uitleggen. Een Paypal abonnement kunt u te allen tijde verwijderen en dan is hun feestje met afboeken klaar. Paypal is een bemiddelaar om u te beschermen tegen oneerlijk gedrag van verkopers in het internet. Paypal is er voor de koper, logisch dat een bedrijf met vooropgezette trucs en het type politiek wat ik hierboven al uitlegde geen bemiddelaars als Paypal wil gebruiken die fraude en smerige trucs zullen voorkomen.

Naar schatting wil 80% opzeggen

Shutterstock abonnement opzeggen standaard in contactformulier

Aangezien veel mensen er net zoals ik ingeluisd werden, willen er ook heel veel weer opzeggen op het moment dat ze erachter komen aan een jaarabonnement vast te zitten. Het lijkt de ECI wel, een boekenclub van vroeger die net zo met dergelijke fraude te werk ging. Zoveel mensen willen graag opzeggen dat er in hun contactformulier standaard een optie voor is die men kan selecteren.

Niet alleen mensen die erin geluisd werden willen opzeggen maar natuurlijk ook degenen die beseffen dat ze niet elke maand foto’s nodig hebben en practisch voor niks aan het betalen zijn.

Shutterstock Google recensie

Shutterstock Google recensies

In hun Google recensie scoort Shutterstock Amsterdam 2.4 van de 5, een zware onvoldoende. Het bedrijf zou toch zo’n goede naam hebben maar de recensies met 1 ster zijn er veel meer dan met 5. De score voor Shutterstock New York is 2.5 geloof ik.

Hoe komt u van deze ladelichters af?

Ga naar de bank en vraag een andere kaart aan. De oude komt automatisch te vervallen en ze kunnen niks meer bij u afboeken. Bij mijn bank hoef ik niet te wachten en krijg de kaart meteen dus een hele kleine moeite. Bij andere banken kan het wat meer moeite kosten maar laat u zich geen poot uitdraaien door Shutterstock. Aan fraude, oplichting en goedkope trucs zou men geen gehoor moeten geven.

Hoe help ik mijn medemens?

Ga naar Google Maps, zoek op Shutterstock Amsterdam en Shutterstock New York. Geef ze een 1-sterrenbeoordeling om hun cijfers nog lager te krijgen en schrijf er een kort stukje bij met uw verhaal. Schrijf je eigen artikel over hen met je eigen verhaal en plaats het bij voorkeur op je eigen website. Gebruik woorden als fraude en oplichting of varianten ervan zodat als mensen daarop zoeken in Google uw artikel gevonden wordt.

Gebruik onze social media knopjes aan de zijkant (onderkant op mobiel) en post ons artikel op uw Twitter/Facebook etcetera. Link ook naar dit artikel vanaf uw website zodat het meer kracht krijgt en bovenaan komt in de zoekmachines als men op Shutterstock zoekt. Op deze manier worden meer mensen gewaarschuwd.

Is alles niet wat overdreven in dit artikel?

Zeker niet. Er zijn veel mensen die dezelfde mening hebben, al jaren lang zelfs. Dit schijnt niet nieuw te zijn. Check de afbeeldingen hieronder met posts van andere mensen die zich benadeeld of opgelicht voelden. We plaatsen er slechts een paar, maar u kunt erop klikken en gaat dan naar een recensiewebsite waar u ze allemaal kunt lezen.


Klacht 7

Klacht 6

Klacht 5

Klacht 4

Klacht 3

Klacht 2

Klacht 1