Webstick.nl logo Website laten maken door Webstick.nl

Responsive website laten maken

Responsive website laten maken

Een responsive website laten maken heeft een hoop voordelen en is tegenwoordig heel betaalbaar geworden. Een responsive design past zich aan via extra CSS aan het formaat van een bepaalde browser. Indien het beeld te smal wordt voor de standaard lay-out van de website, wordt automatisch een ander menu gebruikt voor de knoppen en wordt inhoud die in de standaard lay-out in kolommen verdeeld is onder elkaar neer gezet. Afbeeldingen en slides worden automatisch verkleind tot 100% breedte van de browser waarin de website wordt weergegeven.

Een prachtig idee en niet meer weg te denken uit de webdesignwereld anno 2017/2018. Ondanks dat de verkoop van mobiele telefoons niet zo goed loopt als eerder in het jaar gedacht gebruikt naar schattingen 70% van de mensen die het internet vandaag de dag surfen een mobiel apparaat, dat houdt dus in smartphone of tablet, apparaten waarvoor een responsive design nodig is om de website comfortable te kunnen lezen en bedienen en dit percentage zal in de toekomst nog flink toenemen.

Aangezien ondertussen practisch 100% van onze klanten een responsive website laat maken adverteren alleen nog prijzen voor responsive websites en shops. Dat houdt ook in dat alle info voor onze pagina /cms-website-laten-maken voor de responsive sites geschreven is en u hier meer informatie kunt vinden over wat we voor u zouden kunnen betekenen. Nog meer info vindt u het makkelijkst via onze homepage.

In het weekend dringend hulp nodig?

Wij zijn een van de weinige bedrijven die in het weekend altijd te bereiken en inzetbaar zijn. U kunt zich waarschijnlijk de laatste keer nog goed herinneren dat u op vrijdagavond uw hoster of webdesigner dringend nodig had, en u tot maandagochtend 09.00h geen gehoor kreeg. Een complete ramp is dat, en kost vaak erg veel geld. Ik heb zelf ook vaak bedrijven nodig in het weekend en geef daarom zwaar de voorkeur aan bedrijven met een service zoals wij die aan onze klanten bieden.

Onze concurrentie

Na bij het thema van de service al aangegeven te hebben dat wij de beste keuze voor u zijn, wil ik nog een aantal andere punten bespreken waarom u bij ons beter af bent al zijn er zeker goedkopere bedrijven te vinden. Men moet tegenwoordig erg oppassen aangezien het wel lijkt of iedereen die zonder werk zit websites is gaan bouwen als ik het aanbod zo eens bekijk. Stel u heeft net een responsive website laten maken, en u leest dan dit hoofdstuk, dan zult u zich zeker afvragen hoe dit allemaal in uw nieuwe responsive website geregeld is.

Eerst de fatale punten even op een rijtje:

  1. Zijn uw afbeeldingen geoptimaliseerd om snel te laden?
  2. Zijn uw afbeeldingen geoptimaliseerd op keywords in de bestandnaam?
  3. Zijn uw URL's geoptimaliseerd?
  4. Zijn uw teksten en titels geoptimaliseerd om gevonden te worden?
  5. Is uw e-mailadres afgeschermd?
  6. Tot wanneer biedt de bouwer van uw theme upgrades aan?
  7. Gebruikt uw website cache en compressie voor een veel sneller laadtijd?
  8. Als u uw website naar een andere server wilt verhuizen, kan dat wel?

1. Zijn uw afbeeldingen geoptimaliseerd om snel te laden?

Nu Google de laadtijd meerekent in het goed gevonden worden is het van groot belang dat ALLE gebruikte afbeeldingen op de website geoptimaliseerd zijn, sommige designer gebruiken gewoon afbeeldingen van 250kb terwijl dit verkleind kan worden tot 50kb zonder dat iemand dit ziet.

2. Zijn uw afbeeldingen geoptimaliseerd op keywords in de bestandnaam?

Als u net een responsive website liet maken is het zeker interessant om te weten hoe de bestandsnamen van uw afbeeldingen bewerkt zijn, deze zouden uw keywords moeten bevatten en niet de namen waarmee u ze aangeleverd heeft waarschijnlijk zoals "foto6803.jpg" want daarop wilt u niet gevonden worden en Google rekent dit redelijk mee in de beoordeling van uw website.

3. Zijn uw URL's geoptimaliseerd?

URL's dienen geoptimaliseerd te zijn, wat inhoud altijd met www ervoor of altijd zonder, ze moeten uw keywords voor de pagina's bevatten, geen ".html" of ".php" et cetera op het eind dragen en liefst zonder trailing slashes. Deze meeste bedrijven gaan hier erg slordig mee om en men vindt zelf vaak dat een homepage onzinnig altijd bijvoorbeeld "homepage/index.html" aangeeft.

4. Zijn uw teksten en titels geoptimaliseerd om gevonden te worden?

Heeft u een degelijk advies gehad hoe u uw teksten moet schrijven om straks goed gevonden te worden met uw nieuwe website? Of wilde men geen tijd verliezen en werd hier nooit over gesproken? Als u een responsive website laat maken is het belangrijk en in elk geval voor de homepage uw teksten op zoekwoorden geoptimaliseerd zijn, net als de paginatitels.

5. Is uw e-mailadres afgeschermd?

Als uw e-mailadressen niet beschermd zijn op de website zult u snel een hoeveelheid onnodige spam gaan krijgen. Spammers zetten webcrawlers in net als Google die continu op zoek zijn naar e-mailadressen. Meer hierover op deze pagina.

6. Tot wanneer biedt de bouwer van uw theme upgrades aan?

De kans is groot dat u een Wordpress website gekocht heeft. De vraag is hoe zit het theme in elkaar wat gebruikt is en wie heeft het gebouwd. Als een theme niet erg populair is maar uw website is ermee gebouwd, gaat het waarschijnlijk snel uit de handel en/of komen er geen upgrades meer voor uit. Dit zou inhouden dat bij een grote Wordpress upgrade in de toekomst u honderden euro's kwijt bent om uw responsive lay-out bij te laten werken.

7. Gebruikt uw website cache en compressie voor een veel sneller laadtijd?

Een website die geen compressie gebruikt verliest erg veel laadtijd en dit valt Google ook op, bezoekers en Google zijn hier niet blij mee en u zult ook nog eens slechter gevonden worden. Zonder het gebruik van cache wordt uw website niet opgeslagen in de browser van de bezoeker en moet alles stees opnieuw geladen worden, nog meer verlies van laadtijd en vindbaarheid.

8. Als u uw website naar een andere server wilt verhuizen, kan dat wel?

Designers bouwen vaak backdoors in waardoor uw website niet verhuisd kan worden, ik kom dit vaak tegen en u zit dan voor de rest van uw leven aan de mensen vast of u moet uw website vergeten en weer een nieuwe laten maken. Ze hebben u practisch tot hun slaaf gemaakt. Een erg kwalijke zaak. Beelden van treurige gesprekken komen in mij op met mensen die niet tevreden waren met een website die ze ergens hadden laten maken en mij in wilden zetten maar uiteraard wilden ze niet weer opnieuw een hoop geld uitgeven.

Het zal overbodig zijn u te vertellen dat een responsive website laten maken bij Webstick.nl inhoudt dat al deze punten wel in orde zijn!

- Martijn Assie / Webstick.nl

Het is niet zo zeer mijn bedoeling andere designers af te kraken, maar u te behoeden voor een fiasco en tevens duidelijk te maken waar u in het grote aanbod op moet letten om een juiste keuze te maken. Er zijn hele goede andere bedrijven net als wij, maar meestal betaalt u al snel het dubbele van wat u bij ons betaalt of meer zeker als ze met rekenmodules beginnen om de prijs van uw website te berekenen... bij ons heeft u een complete website met alles wat u erop wilt voor 598 euro.