Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Rechtsklik uitschakelen WordPress [2024] 💥

Rechtsklik uitschakelen WordPress


Het is gemakkelijker dan ooit om auteursrechtelijk beschermde informatie te stelen, wat grote problemen kan veroorzaken voor creatieve kunstenaars die van hun werk proberen te leven. Eigenaren van WordPress-sites hebben een paar opties om ervoor te zorgen dat hun auteursrechtelijk beschermd materiaal wordt beschermd. Dit zijn enkele manieren om te voorkomen dat anderen uw inhoud en foto's van uw website halen. Een daarvan is het uitschakelen van rechtsklikken in Wordpress.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. Klik met de rechtermuisknop op WordPress MET plug-in

Afgezien van het kunnen kopiëren van inhoud via de rechtermuisknop, zijn er veel sneltoetsen die hetzelfde doen. Afgezien daarvan kan men eenvoudig screenshots van uw afbeeldingen maken met een browser-add-on of een pc-programma. Het is daarom het beste om uw afbeeldingen van een watermerk te voorzien als u wilt voorkomen dat ze worden gestolen.

We gaan een plug-in gebruiken die gewoon een watermerk op al je afbeeldingen zet, want als we dit met de hand doen (veel werk) worden al je afbeeldingen meteen min of meer onbruikbaar. De beste plug-in voor inhoudsbescherming die ik ken, behalve het uitschakelen van rechtsklikken en watermerken van afbeeldingen is WP Content Copy Protection & No Right Klik op. Een lange naam, maar dat maakt niet uit.


watermerk op afbeeldingen


2. Rechtsklikken uitschakelen in Divi-theme

Het meest ongelooflijke thema ooit gebouwd, de Divi Theme geeft je de oplossing om met de rechtermuisknop op afbeeldingen te klikken wanneer je hun thema gebruikt. Het is beter en schoner om dit te gebruiken dan een plug-in. Voeg het volgende codefragment toe aan Divi's "Theme Options" >> "Integration" >> "Head".


<script>
jQuery('document').ready(function($){
		$('body').bind('contextmenu', 'img', function(e) {
			return false;
		});
	});
</script>

3. Schakel WordPress met de rechtermuisknop uit ZONDER plug-in

Je moet de volgende code invoegen in je WordPress-themabestand. Scroll naar WordPress-dashboard >> "Uiterlijk" >> "Themabestandseditor". Selecteer het footer.php-bestand en voeg de volgende code toe aan de footer-sectie. Zoek de </body>-tag in "footer.php" en plak de code net boven het sluiten van deze body-tag.


<script type="text/javascript">
  jQuery(document).ready(function () {
    //Disable cut copy paste
    jQuery('body').bind('cut copy paste', function (e) {
      e.preventDefault();
    });
    //Disable mouse right click
    jQuery("body").on("contextmenu",function(e){
      return false;
    });
  });
  </script>

4. Voorkom hotlinking van uw afbeeldingen

Erger nog dan het stelen of kopiëren van uw afbeeldingen is het hotlinken ervan. Mensen kunnen URL's van de afbeeldingen van uw website in hun website gebruiken, wat betekent dat uw server en website de afbeelding op internet moeten aanbieden. De volgende code moet direct aan de .htaccess worden toegevoegd om hotlinking te voorkomen. We gebruiken deze code om hotlinking naar jpg-, jpeg-, gif-, png- en webp-bestandstypen te voorkomen.


RewriteEngine on 
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$ 
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^https://(www.)?your-website.com/.*$ [NC] 
RewriteRule .(jpg|jpeg|gif|png|webp)$ - [F] 

Maar uiteindelijk is het zo dat als u niet wilt dat uw content gestolen wordt, u het beter niet in het internet kunt plaatsen.. Moderne browsers kunnen de mogelijkheid van JavaScript om rechtsklikken uit te schakelen negeren. Tools zoals Firebug/Web Dev Toolbar doen de meeste bescherming te niet.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven