Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Parseren van JavaScript in WP uitstellen [2024] 💥

Parseren JavaScript in Wordpress uitstellen


De meeste van de bezoekers van deze pagina zullen door of Google Pagespeed of GtMetrix de aanbeveling gehad hebben om het parseren van hun Javascript uit te stellen. U ziet een voorbeeld hiervan hieronder op de afbeelding. Als u al wist dat het erom gaat dat browsers altijd het eerste Javascript van servers downloaden en dan pas de rest en dat dit het snel tonen van uw website vertraagt, dan heeft u nog steeds geen idee hoe u dan te werk moet gaan. Ik leg u hieronder 2 manieren uit hoe u dit zelf eenvoudig kunt doen.


Parseren JS Wordpress uitstellen GtMetrix


MANIER 1

Uitstellen van parseren JavaScript via functions.php

We gaan handmatig het bestand functions.php aanpassen om het parseren van Javascript uit te stellen. Denk eraan dat dit bestand ge-upgrade wordt als Wordpress upgrade tenzij u met een Child-Theme werkt. Voor degenen die zonder Child-Theme werken is deze manier daarom minder goed, tenzij u dit als nog in orde maakt. Hier vindt u meer info over het maken van een Child-Theme.


Advertisement

Divi Ad 680px


Het bestand functions.php vindt u via Cpanel of andere serverpanels in de map van het theme wat u gebruikt, volg deze route: wp-content > themes > "naam van uw theme". In het geval u wel een Child-Themeheeft gaat u uiteraard meteen naar de map daarvan. Als u om wat voor reden dan ook niet bij de mappen op de server kan komen, kunt u het functions.php vinden via het back-end van Wordpress via deze route: Appearance > Theme Editor. Het bestand staat ergens rechts onder de vermelding "Themes Files".


Open Theme-Editor


Helemaal onderaan in het bestand plakt u onderstaande code en sla het bestand daarna op. Daarna test u uw website via GtMetrix om te zien of het probleem ook echt opgelost is.


function defer_parsing_of_js ( $url ) {
if ( FALSE === strpos( $url, '.js' ) ) return $url;
if ( strpos( $url, 'jquery.js' ) ) return $url;
return "$url' defer ";
}
add_filter( 'clean_url', 'defer_parsing_of_js', 11, 1 );


MANIER 2

Uitstellen van parseren JavaScript met een plug-in

Ik beveel beide onderstaande plug-ins aan hiervoor. De eerste is verreweg de beste maar is niet gratis. WP-Rocket heeft niet alleen deze functie maar is de perfecte plug-in voor het optimaliseren van de snelheid van uw website. Auto-Optimize is gratis.

  1. WP-Rocket
  2. Auto Optimize

U uploadt de plugin van uw keuze via de normale Wordpress Installer (nieuwe plugin) daarna installeren en activeren. Dit zijn handelingen die elke WP-gebruiker kent en ik neem maar aan dat het verder geen uitleg benodigd. Als laatste moet u de optie voor het parseren van JS uitstellen activeren en de opties in de plugin opslaan.

INSTELLINGEN VOOR JS-DEFER VOOR BEIDE PLUG-INS

WP-Rocket

WP-Rocket instellingen


Auto-optimize

Auto-optimize instellingen


Test nu nog eens uw website via GtMetrix om te zien of het probleem ook echt opgelost is.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven