Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Opslagruimte vrijmaken op iPhone [2024] 💥

Opslagruimte vrijmaken op iPhone


iPhones hebben tegenwoordig een enorme opslagruimte, en nog meer opslagruimte als je het niet erg vindt om extra te betalen. Het is echter gemakkelijk om die ruimte te vullen met foto's, video's en muziek. Apple weet dit en heeft ingebouwde tools waarmee je de opslag van je telefoon kunt beheren. We laten je zes manieren zien om ruimte vrij te maken op je iPhone. Ze zijn allemaal heel gemakkelijk.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. Offload en verwijder zelden gebruikte apps

Uw iPhone heeft mogelijk onvoldoende opslagruimte omdat u iOS-apps gebruikt, vooral als uw iPhone wordt gebruikt om te gamen. Onze eerste suggestie voor het vrijmaken van ruimte op uw iPhone is het verwijderen en "offloaden" van apps. Volg deze stappen:

 1. Open de app Instellingen. Scroll naar beneden en kies "Algemeen" >> "iPhone-opslag". Wacht even tot je telefoon berekent hoeveel vrije plaatsen je hebt.
 2. Deze optie geeft iOS-besturing. Selecteer "Offload ongebruikte applicaties" om uw iPhone te laten beslissen welke apps moeten worden verwijderd. Hiermee blijven al uw persoonlijke gegevens, documenten, media en media behouden. Apps die u zelden gebruikt, worden niet verwijderd en alleen als er weinig opslagruimte is.
 3. Je hebt volledige controle over de tweede optie. U kunt elke app selecteren (al gesorteerd op grootte) en vervolgens op de app tikken die u niet wilt. Hierdoor wordt aanvullende informatie weergegeven. Hier vindt u de "Delete App", die al zijn gegevens van uw iPhone verwijdert.

2. Verklein de grootte van het fotobestand

De camera van de iPhone is de afgelopen jaren in omvang gegroeid. Maar deze extra megapixels kunnen nu leiden tot enorme bestandsgroottes. Door uw foto's te optimaliseren, kunt u ruimte vrijmaken op uw iPhone.

 1. Start de Instellingen-app. Scroll flink naar beneden en tik op "Camera".
 2. U krijgt een paar opties te zien wanneer u op "Formaten" klikt. We raden aan om "Hoge efficiëntie" te kiezen, waarmee de Camera-app wordt verteld om HEIF/HEVC-formaten te gebruiken. U krijgt foto's die er precies hetzelfde uitzien als voorheen, maar met een kleinere bestandsgrootte.
 3. Je ziet ook de optie om in ProRAW te fotograferen als je een iPhone hebt. Houd er rekening mee dat ProRAW-afbeeldingen erg groot kunnen zijn. Deze functie is niet nodig, tenzij u een professionele fotograaf bent en afbeeldingen bewerkt.
 4. U moet ook dubbele burst-afbeeldingen van uw iPhone verwijderen. Deze foto's kunnen veel opslagruimte in beslag nemen, vooral als de Camera-app niet is geoptimaliseerd zoals hierboven beschreven.

  3. Lokale media verwijderen

  U kunt gemakkelijk uw opslagruimte opeten als u muziek of podcasts downloadt om offline te luisteren, of mediastreamingservices gebruikt om tv-programma's en films te downloaden. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u die bestanden kunt verwijderen en wat opslagruimte kunt herstellen.

  1. Navigeer naar Instellingen en klik op "Algemeen" >> "iPhone-opslag".
  2. Kies de gewenste app om offline gegevens te beheren. Als je veel muziek lokaal hebt opgeslagen, open dan de 'Muziek-app'. Mogelijk hebt u ook veel podcasts opgeslagen in de app "Podcasts". U kunt offline bestanden opslaan in mediastreaming-apps zoals Netflix, Disney Plus, Hulu en Hulu.
  3. Nadat je elke app hebt geselecteerd, zie je het volledige overzicht. Hier ziet u ook alle gegevens die zijn opgeslagen voor offline gebruik. Het bevindt zich handig onder aan uw scherm. U kunt die gegevens verwijderen door op elk bestand aan de rechterkant te klikken.

  4. Wis Safari

  Als je Safari elke dag gebruikt, heb je waarschijnlijk meerdere cookies en andere bestanden op je iPhone staan. Hoewel ze niet groot zijn, kun je ze verwijderen om ruimte vrij te maken op je iPhone. Volg deze stappen:

  1. Scroll naar beneden in de app Instellingen en selecteer "Safari".
  2. Kies "Geschiedenis wissen" >> "Websitegegevens". Dat is alles!

  5. Bewaar video en foto op iCloud

  U kunt ook foto's en andere bestanden in de cloud opslaan om ruimte vrij te maken op uw iPhone. iCloud is de beste cloudservice voor iPhone-gebruikers. Je foto's en video's zijn de eerste dingen die je wilt overzetten naar iCloud. Deze items kunnen veel ruimte innemen.

  iCloud Drive, een standaard iOS-app die uw bestanden opslaat, is beschikbaar. Je bestanden worden daar opgeslagen zodra je iCloud gaat gebruiken. Dit kan worden gewijzigd in de iCloud-instellingen, zoals hieronder beschreven.

  6. Maak een lokale back-up en herstel uw iPhone

  Soms geeft uw iPhone u mogelijk geen nauwkeurig rapport over hoeveel ruimte u heeft. U kunt dit oplossen door een back-up van uw iPhone te maken en deze vervolgens lokaal te herstellen.


  Advertisement

  Divi Ad 680pxScroll naar boven