Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Opslagruimte vrijmaken op Android [2024] 💥

Opslagruimte vrijmaken op Android


De hoeveelheid interne opslagruimte is een belangrijke factor bij uw keuze voor een Android-apparaat. Mogelijk hebt u niet het volledige beloofde bedrag van de opslagruimte omdat een deel ervan is opgebruikt door het besturingssysteem, bloatware en vooraf geïnstalleerde applicaties. Er zijn veel manieren om opslagruimte vrij te maken in Android.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. De eigen opslagbeheerder van Android

Android-telefoons met nieuwere functies hebben een opslagoptie in het menu Instellingen. Hierdoor kunt u zien wat ruimte op uw telefoon in beslag neemt en kunt u ook ruimte vrijmaken.

 • Open Instellingen op uw smartphone en zoek naar "Opslag".
 • De beschikbare ruimte en de analyse ervan worden weergegeven.
 • U kunt vervolgens naar de app-mappen navigeren om te zien welke bestanden opslagruimte innemen. Vervolgens kunt u beslissen of u de app volledig wilt verwijderen of alleen enkele bestanden wilt verwijderen.

2. Sommige apps verwijderen

Apps zijn vaak de grootste gebruikers van opslagruimte op uw apparaat. Apps worden vaak gedownload en bewaard omdat we ze later zouden kunnen gebruiken.

Apps die u niet, zelden of maanden niet gebruikt, kunt u verwijderen om ruimte vrij te maken. Met deze stappen kunt u zien hoe lang het geleden is dat u een app voor het laatst hebt gebruikt.

 • Ga naar 'Mijn apps en games' in de Play Store.
 • Tik vervolgens op Geïnstalleerd.
 • Om uw lijst met apps te sorteren, gaat u naar "Op dit apparaat" en tikt u op het pictogram rechts ervan.
 • Kies 'Laatst gebruikt'. Je ziet apps die je onlangs hebt gebruikt, maar je kunt mogelijk nog steeds apps vinden die je al een tijdje niet hebt gebruikt.

3. Een bestandsbeheerder gebruiken

Als u uw Android-apparaat al een tijdje gebruikt, kan het vol staan met dubbele, ongewenste of verouderde bestanden.

De meeste Android-telefoons worden geleverd met een app Bestandsbeheer. Hiermee kunt u uw bestanden bekijken en beheren. Je kunt er een krijgen via de Google Play Store als je telefoon er geen heeft of als je er niet van houdt.

Een bestandsbeheerder helpt u de mappen op uw computer te identificeren en u te laten zien wat ze bevatten. Bestandsbeheerders kunnen u ook helpen bij het lokaliseren en verwijderen van bestanden die opslagproblemen veroorzaken, zoals dubbele of ongewenste bestanden en grote bestanden.

U zou de bestanden moeten kunnen zien die Bestandsbeheer gaat verwijderen, zodat u geen belangrijke informatie verliest.

4. De SD Maid-app gebruiken

Hoewel uw bestandsbeheerder alle opslagverslindende bestanden en apps kan wissen, kan het sporen achterlaten op de interne en externe SD-kaarten. De SD Maid-app is hier om te helpen. Het is ontworpen om rommel te elimineren en opslagruimte te maximaliseren.

 • SD Maid is beschikbaar in de Play Store.
 • Open de app. Er zijn veel opties, waaronder SystemCleaner en CorpseFinder.
 • Kies de CorpseFinder. Het zoekt en verwijdert alle eerder geïnstalleerde apps.
 • AppCleaner zal alle caches van uw apps opschonen als u daarvoor kiest. Databases optimaliseren de databases van al uw apps.
 • De SystemCleaner zoekt vervolgens naar bestanden en standaardmappen die niet worden gebruikt en verwijdert deze veilig.

5. Upload uw media naar een cloud

Het uploaden van foto's en video's naar de cloud is een geweldige manier om ze kwijt te raken. Het is eenvoudig om uw foto's en video's naar de cloud te uploaden. Er zijn veel opties voor cloudopslag beschikbaar.

Uw foto's zijn mogelijk al geüpload naar Google Foto's. Maak een back-up van uw foto's naar Google Foto's en maak ruimte vrij op de telefoon.

Upload je muziekbestanden naar YouTube Music in plaats van ze op je telefoon op te slaan. Via een internetverbinding stream je je muziek op je tablet of telefoon.

6. Offload gegevens naar Micro SD-chip/kaart

Kom je nog steeds ruimte te kort? Breng uw bestanden en gegevens over naar microSD-kaarten. Hoewel veel Android-telefoons micro-SD-kaartsleuven hebben, komt deze functie minder vaak voor op geavanceerde apparaten.

Koop een microSD-kaart als uw apparaat er geen heeft. Dit geeft je extra opslagruimte om mediabestanden en apps op te slaan. Zorg ervoor dat u de SD-kaart formatteert, koppelt deze als interne opslag en dan kunt u de apps verplaatsen om ruimte vrij te maken.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven