Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Mijn Instagram werkt niet [2024] 💥

Mijn Instagram werkt niet


Werkt Instagram niet? Instagram is de populairste foto-deelwebsite op het internet. Het is het enige socialemediaplatform waar mensen zich voornamelijk uitdrukken via foto's in plaats van woorden. Maar wat doe je als Instagram crasht of je app niet meer functioneert? Wij laten je zien hoe je de problemen met Instagram kunt oplossen.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. Start de Instagram-app opnieuw

Het oplossen van het probleem kan eenvoudiger zijn dan u denkt. Vaak kunt u Instagram-problemen verhelpen door de app opnieuw te starten. Dit betekent dat u de app uit de lijst met recent geopende apps verwijdert en opnieuw opstart.

2. Start uw mobiele telefoon opnieuw op

Een andere eenvoudige oplossing is het herstarten van uw Android-telefoon of iPhone. Dit kan soms voldoende zijn om de problemen op te lossen. Mobiele telefoons zijn kleine computers, en net als computers kunnen ze allerlei problemen vertonen als ze een tijdje niet opnieuw zijn opgestart.

3. Werkt uw internet goed?

Zorg ervoor dat u een stabiele internetverbinding hebt. Als u Instagram via wifi gebruikt, probeer dan uw router opnieuw op te starten. Overschakelen naar mobiele data kan een goede manier zijn om te bepalen of de wifi-verbinding het probleem is of andersom.

4. Instagram is mogelijk niet beschikbaar

Controleer of Instagram ook voor andere gebruikers niet werkt. Als uw Instagram-feed niet laadt of als u de foutmelding "5xx" krijgt, kan dit duiden op een storing bij de servers. U kunt een statuscontrolewebsite zoals Down Detector of Is it Down Right Now? gebruiken om te controleren of Instagram down is. U kunt ook het Twitter-account van Instagram raadplegen voor updates en officiële mededelingen. Als Instagram wereldwijd niet beschikbaar is, kunt u weinig anders doen dan wachten tot het probleem is opgelost.

5. Update uw Instagram

Als geen van de voorgaande oplossingen werkt, kan het zijn dat u uw Instagram-app niet hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie. De nieuwste updates bevatten vaak beveiligingspatches, bugfixes en nieuwe functies. Ga naar de Google Play Store voor Android of de App Store voor iOS en zoek naar Instagram om de app bij te werken.

6. Wis de app-gegevens en cache (op Android)

Het wissen van de cache en gegevens van de Instagram-app kan helpen het probleem op te lossen. Ga naar "Instellingen" > "Apps" en selecteer "Alle apps bekijken". Zoek Instagram in de lijst en tik op "Opslag en cache" om toegang te krijgen tot de opties "Gegevens wissen" en "Cache wissen".

7. Verwijder de Instagram-app (op iPhone)

Als Instagram niet werkt op uw iPhone, kunt u de app verwijderen. Dit zorgt ervoor dat al uw Instagram-gegevens op uw telefoon blijven, zelfs als u de app verwijdert. Ga naar "Instellingen" > "Algemeen" > "iPhone-opslag" en zoek naar de Instagram-app. Tik erop en kies vervolgens voor "App verwijderen". Installeer Instagram opnieuw via de App Store.

8. Instagram opnieuw installeren

Als u vermoedt dat de Instagram-app is gecrasht door een fout en u hebt geprobeerd de cache te wissen, kunt u overwegen de app te verwijderen en opnieuw te installeren. Voor Android: ga naar "Instellingen" > "Apps" > "Alle apps bekijken" > "Instagram" > "Verwijderen". Ga vervolgens naar de Google Play Store en installeer Instagram opnieuw. Voor iPhone: open de App Library, zoek naar Instagram, houd het app-pictogram ingedrukt en tik op "App verwijderen". Nadat de app is verwijderd, herstart u uw iPhone en installeer Instagram opnieuw via de App Store.

9. Installeer een oudere versie van Instagram opnieuw (alleen Android)

Als u problemen ondervindt met de nieuwste versie van Instagram, kunt u overwegen een oudere versie van de app te installeren. Bezoek APK Mirror in de browser van uw telefoon en zoek naar "Instagram". Kies een versie die ouder is dan uw laatste update (vermijd alpha- en bètaversies). Download de APK en installeer deze nadat u de huidige versie van Instagram hebt verwijderd.

10. Verleen de nodige machtigingen aan Instagram

Instagram heeft op uw iOS- en Android-smartphone machtigingen nodig voor verschillende functies, zoals de camera, contacten, microfoon, foto's en opslag. Als de toestemming voor een of meer van deze functies wordt geweigerd, kan Instagram mogelijk niet correct functioneren. Voor Android: ga naar "Instellingen" > "Apps" > "Instagram" > "Machtigingen" en zorg ervoor dat alle benodigde machtigingen zijn ingeschakeld. Voor iOS: ga naar "Instellingen" > "Instagram" en controleer of alle machtigingen zijn verleend.

11. Schakel VPN tijdelijk uit

Met een VPN-service kunt u toegang krijgen tot inhoud die in uw land beperkt is. Een VPN verbergt uw online identiteit en omzeilt regionale beperkingen, waardoor u toegang krijgt tot apps zoals WhatsApp en Instagram. Echter, Instagram werkt mogelijk niet correct als u een VPN gebruikt. Een onveilige VPN kan ervoor zorgen dat Instagram niet laadt, wat leidt tot vertragingen bij het verzenden en ontvangen van berichten. Schakel uw VPN uit om te controleren of Instagram nog steeds werkt.

12. Beperking van achtergrondgegevens opheffen (op Android)

Om uw Instagram-feed bij te werken, e-mails te verzenden/ontvangen en meldingen over uw berichten te ontvangen, moet u verbonden zijn met het internet. Zorg ervoor dat de achtergrondgegevens van Instagram niet worden beperkt om de app soepel te laten functioneren. Ga naar "Instellingen" > "Apps" > "Alle apps bekijken" > "Instagram" en schakel de optie "Achtergrondgegevens" in. Dit zorgt ervoor dat Instagram toegang heeft tot het internet, zelfs wanneer de app op de achtergrond draait.

13. Maak opslagruimte vrij op uw smartphone

Weinig opslagruimte op uw iPhone of Android-apparaat kan problemen met Instagram veroorzaken, zoals frequente crashes of niet-functioneren. Leer hoe u opslagruimte kunt vrijmaken op uw iPhone en Android toestel.

14. Uitloggen en opnieuw inloggen

Uitloggen bij uw Instagram-account en vervolgens weer inloggen is een effectieve manier om problemen op te lossen. Open de Instagram-app, ga naar uw profielscherm, tik op het hamburgermenu (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". Scroll naar beneden en tik op "Afmelden". Herstart uw telefoon en log opnieuw in op uw account.

15. Probeer de webversie van Instagram

Problemen met Instagram op mobiele apparaten zijn meestal beperkt tot de app. Als Instagram niet werkt op uw mobiele apparaat, kunt u de webversie van Instagram in uw browser proberen of de app gebruiken op een ander apparaat, zoals uw computer.

16. Bekende problemen met Instagram

Instagram heeft een lijst met bekende fouten en problemen. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt om gebruikers te helpen oplossingen te vinden voor veelvoorkomende problemen met de app. Noteer de foutcode en zoek op Google naar oplossingen. Het is waarschijnlijk dat anderen hetzelfde of een vergelijkbaar probleem hebben ondervonden en hulp hebben gezocht.

17. Instagram-hulplijn

Als geen van deze stappen het probleem oplost, kunt u een fout melden in de app. Geef een gedetailleerde beschrijving van het probleem, welk apparaat u gebruikt en wanneer het voor het laatst is gebruikt. Dit geldt ook voor problemen bij het inloggen op uw account.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven