Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Mijn Instagram werkt niet [2023] 💥

Mijn Instagram werkt niet


Instagram werkt niet? Instagram is de meest populaire site voor het delen van foto's op internet. Het is het enige sociale mediaplatform dat mensen gebruiken om zich uit te drukken door middel van foto's en niet door woorden. Wat doe je als Instagram crasht of je app niet meer werkt? We laten je zien hoe je de problemen van Instagram kunt oplossen.


Advertentie


1. Start de Instagram-app opnieuw

Dit oplossen kan veel eenvoudiger zijn dan u dacht. Misschien kun je de problemen van Instagram oplossen door de app opnieuw te starten. Dit houdt in dat de app uit de lijst met recent geïnstalleerde apps wordt verwijderd en opnieuw wordt gestart.

2. Start uw mobiele telefoon opnieuw op

Een andere heel gemakkelijke oplossing is het herstarten van je Android-telefoon of iPhone, wat soms voldoende kan zijn om alles weer goed te maken. Mobiele telefoons zijn kleine computers en computers vertonen altijd allerlei soorten problemen als ze een tijdje niet opnieuw zijn opgestart.

3. Werkt uw internet goed?

U moet er ook voor zorgen dat u een stabiele internettoegang heeft. Start je router opnieuw op als je Instagram via wifi gebruikt. Overschakelen naar mobiele data kan een goede optie zijn om te bepalen of de wifi-verbinding het probleem is of andersom.

4. Instagram is mogelijk niet beschikbaar

Controleer vervolgens of Instagram ook niet voor andere mensen werkt. Als je Instagram-feed niet wordt geladen of als je de foutmelding "5xx" krijgt, is dit een teken dat de servers niet werken. Een statustool van derden, zoals Down detector of Is it Down Right Now? kan worden gebruikt om de status van uw account te controleren. Voer https://www.instagram.com/ in om te zien of Instagram niet beschikbaar is.

Je kunt ook het Twitter-account van Instagram bekijken. Je kunt op Instagram zoeken naar updates en bedrijfsberichten. Je kunt niet veel doen als Instagram overal ter wereld uitvalt. Wacht in plaats daarvan tot het team het probleem heeft opgelost.

5. Update je Instagram

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, kan het zijn dat je je Instagram-app niet hebt bijgewerkt naar de meest recente versie. De nieuwste versies bevatten vaak beveiligingspatches en bugfixes, evenals nieuwe functies. Open Google Play Store voor Android en zoek op Instagram om je Instagram-app bij te werken. Tik op de knop "Bijwerken" naast Instagram. Ga voor een iOS-apparaat naar de App Store.

6. Wis de app-gegevens en cache (op Android)

Het wissen van de cache en gegevens in de Instagram-app kan je helpen het probleem op te lossen.

 1. Open "Instellingen" >> "Apps".
 1. Klik op de knop "Alle apps bekijken".
 2. Scroll naar beneden om Instagram te vinden in de lijst met populaire apps.
 1. Mogelijk moet u op "Opslag en cache" tikken, afhankelijk van de Android-versie, om toegang te krijgen tot "Gegevens wissen" en "Cache wissen".
 2. Tik op "Cache wissen" om uw gegevens te wissen. Om dit opnieuw te doen, tikt u in plaats daarvan op "Uw opslag wissen".

7. Instagram-app downloaden (op iPhone)

Offload de Instagram-app als deze niet werkt op je iPhone. Dit zorgt ervoor dat al je Instagram-gegevens op je telefoon blijven staan, zelfs als je deze verwijdert. Hiermee kun je het ook herstellen wanneer je Instagram opnieuw installeert. Dit is in wezen het wissen van de cache.

Ga naar "Instellingen" >> "Algemeen" >> "iPhone-opslag" en scroll naar beneden totdat je de Instagram-app ziet. Tik erop en klik vervolgens op "App offloaden". Installeer Instagram opnieuw door naar de App Store te gaan.

8. Instagram opnieuw installeren

Als je denkt dat de Instagram-app is gecrasht vanwege een bug en je hebt geprobeerd de cache te wissen en te ontladen, kun je de app verwijderen en opnieuw installeren.

Installeer Instagram (Android) opnieuw

 1. Open "Instellingen" >> "Apps".
 2. Klik op de knop "Alle apps bekijken".
 3. Tik op Instagram om het in de lijst met apps te vinden.
 4. Tik op "Verwijderen"
 5. Ga naar de Google Play Store en installeer Instagram opnieuw. Log opnieuw in om te controleren of het werkt.

Installeer Instagram opnieuw (iPhone)

 1. Open App Library op de iPhone en zoek naar Instagram.
 2. Houd het pictogram van de Instagram-app in uw hand. Tik op 'App verwijderen'.
 3. Je kunt Instagram ook verwijderen door naar "Instellingen" >> "Algemeen" >> "iPhone-opslag" >> "Instagram" >> "App verwijderen" te gaan.

 4. Nadat het is verwijderd, start u uw iPhone opnieuw op. Open vervolgens de App Store en zoek naar Instagram om het opnieuw te installeren.

9. Installeer de oudere versie van Instagram opnieuw (alleen Android)

Je kunt een oudere versie van Instagram terugdraaien als je merkt dat je er problemen mee hebt. APK Mirror is de beste manier om dit te doen. Voordat je met de volgende stappen begint, moet je ervoor zorgen dat je de Instagram-app hebt verwijderd.

 1. Ga naar APK mirror in de browser van je telefoon. Gebruik vervolgens het zoekpictogram in de rechterbovenhoek om te zoeken op "instagram"
 2. Scrol omlaag naar "Apps", tik vervolgens op "Apps" en selecteer ten slotte "Instagram van Instagram".
 3. Scroll naar beneden door alle beschikbare Instagram-versies tot er een is die ouder is dan je laatste update (vermijd de "alpha" en "bèta) versies.
 4. Scrol omlaag naar het gedeelte 'Downloaden' op de volgende pagina. Selecteer de juiste variant voor uw Android-versie en klik vervolgens op het downloadpictogram.
 5. Laat uw browser indien nodig onbekende apps downloaden. Blader vervolgens naar de APK die u hebt gedownload vanuit uw map Downloads (toegankelijk via de app Bestanden) en tik vervolgens op het pictogram om deze te installeren.

10. Geef toestemming voor je Instagram

Om op je iOS- en Android-smartphone te werken, heeft Instagram machtigingen nodig voor verschillende apps: Camera, Contacten Microfoon, Foto's, Opslag, Microfoon, Foto en Microfoon. Instagram werkt mogelijk niet correct als de toestemming voor slechts een of twee hiervan wordt geweigerd. Als dit gebeurt, kan de app crashen.

Android: zorg ervoor dat u app-machtigingen inschakelt door naar "Instellingen" >> "Apps" >> "Insta" >> "Machtigingen" te gaan. Het hangt af van welke Android-versie je hebt. U kunt op de schakelaars tikken om elke optie groen te maken, of op vermeldingen in "Geweigerd" tikken en ze vervolgens toestaan.

Ga naar "Instellingen" >> "Instagram" op iOS en zorg ervoor dat alle machtigingen zijn verleend.

11. VPN tijdelijk uitschakelen

U hebt toegang tot alle beperkte inhoud in uw land door een VPN service te gebruiken. Een VPN verbergt uw internetidentiteit en omzeilt eventuele regionale beperkingen. Je hebt toegang tot apps zoals WhatsApp en Instagram. Het is niet in alle landen beschikbaar.

Dit betekent dat Instagram mogelijk niet werkt als je een VPN gebruikt. Een onveilige VPN laadt Instagram mogelijk niet, waardoor het verzenden en ontvangen van berichten vertraging oploopt. Schakel je VPN uit om te controleren of Instagram nog steeds werkt.

12. Beperking van achtergrondgegevens opheffen (op Android)

Om je Instagram-feed bij te werken, e-mails te verzenden/ontvangen en meldingen over je berichten te ontvangen, moet je verbonden zijn met internet. U moet ervoor zorgen dat de achtergrondgegevens van Instagram niet worden beperkt om deze ononderbroken te laten functioneren.

U kunt ervoor zorgen dat het niet beperkt is tot Android door naar het menu Instellingen te gaan en "Apps" >> "Alle apps bekijken" >> "Instagram" te selecteren om de schakelaar "Achtergrondgegevens" op Aan te zetten. Hierdoor heeft Instagram toegang tot internet, ook al draait het op de achtergrond.

13. Maak opslagruimte vrij op uw smartphone

Weinig opslagruimte op je iPhone of Android kan problemen met Instagram veroorzaken, waaronder constante crashes of niet meer werken. Ontdek hoe u opslagruimte kunt vrijmaken op uw iPhone en Android.

14. Uitloggen/Inloggen

Uitloggen bij je Instagram-account is de beste manier om te voorkomen dat Instagram niet werkt op je smartphone. Open de Instagram-app en ga vervolgens naar je profielscherm. Tik op het hamburger-icoontje (3 horizontale streepjes), gevolgd door "Instellingen". Scroll naar beneden en tik op "Gebruikersnaam afmelden". Start je telefoon opnieuw op en log opnieuw in.

15. Probeer Instagram webeditie

De problemen van Instagram met het niet werken op mobiele apparaten zijn meestal beperkt tot de app. Als Instagram niet werkt op je mobiele apparaat, kun je de Instagram webversie in je browser proberen of Instagram gebruiken op een ander apparaat zoals je computer .

16. Bekende problemen met Instagram

Instagram heeft een lijst met fouten en bekende problemen. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt, zodat gebruikers oplossingen kunnen vinden voor alledaagse problemen met de app. Noteer de fout en zoek op Google naar oplossingen. Hoogstwaarschijnlijk hebben anderen hetzelfde of een soortgelijk probleem ervaren en hulp gezocht.

17. Instagram-hulplijn

Meld een bug in de app als geen van deze stappen het probleem oplost. Geef een gedetailleerde uitleg over het probleem, welk apparaat u gebruikt en wanneer het voor het laatst is gebruikt. Dit geldt ook voor problemen bij het inloggen op uw account.
Scroll naar boven