Webstick.nl logo WP Webdesigner en SEO bureau

Hoe lang moet mijn meta omschrijving zijn in 2018? En de meta titel?

Karakters meta omschrijving en titel 2018

Aantal karakters voor meta omschrijving op desktop 2018

Antwoord: De meta omschrijving (meta description) voor pagina’s mag vanaf 20 december 2017 nu 320 karakters lang zijn. De pagina title (meta title) 70 karakters.

Aantal karakters voor de meta omschrijving op mobiel 2018

Voor mobiel is dit anders, namelijk: meta omschrijving (meta description) 78 karakters en pagina title (meta title) 220 karakters.

lange meta omschrijving

Doe meteen uw voordeel

Misschien was het u al opgevallen dat in de weergave van de Google zoekresultaten de meta omschrijving niet meer 2 regels hoog is maar zo’n 5 a 6 regels. Voor degenen die er vroeg bij zijn is dit prachtig nieuws, tijdelijk kunnen we meer dan het dubbele aantal keywords in de meta omschrijving kwijt terwijl de meeste websites nog met rond de 155 karakters werken. Dit voordeel zal niet voor lange duur zijn, dus profiteer hier snel van en pas uw omschrijvingen voor uw pagina’s aan.

Ons advies

Zoals u hier boven ziet, is het voor mobiel net even anders. Uiteraard wordt alles wat u meer opgeeft voor de meta omschrijving er gewoon afgeknipt op mobiel. Ik zou zeggen dat dat prima is, dus gebruik gewoon tot 320 karakters.

Voor de meta title is het niet netjes als deze onderbroken zou worden op mobiel omdat u 78 karakters gebruikt. Ik zou voor de meta title dus gewoon een maximum van 70 karakters gebruiken wat altijd nog een stuk meer is dan in de laatste jaren.

Zorg dat de meta beschrijving niet leeg blijft

Als u de Wordpress SEO plugin Yoast gebruikt en deze up-to-date is zal deze u automatisch op het beste aantal karakters voor zowel meta titel als meta omschrijving wijzen. Als u zelf niets opgeeft, zal Google zelf bepalen wat er in de snippets komt te staan als ze u weergeven. Het is echter verstanding om zelf de touwtjes in handen te houden en zorgen dat potentiele bezoekers van uw website een prachtig geoptimaliseerd snippet van u te zien krijgen.

Extra SEO tips

Extra SEO tips (120)

Meta tags is 1 van de voornaamste SEO factoren, de title en omschrijving zijn namelijk samen met een goede content erg belangrijk. Als u meer Google SEO tips voor 2018 wilt hebben, lees dan ons veel gelezen artikel met meer dan 120 zoekmachine optimalisatie tips. Geschreven door SEO specialist.

Linkbuilding tip

Na top content en goed verzorgde meta tags zijn backlinks erg belangrijk. Test gratis een maand lang gratis Nederlandse backlinks voor uw beste keyword(combinatie) via de knop hieronder.

1 maand gratis backlinks >>