Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Kleur Lettertype aanpassen in Wordpress 💥

Kleur Lettertype aanpassen in Wordpress


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Wijzig de letterkleur in Wordpress met de Customizer van uw thema

Wijzig de letterkleur in Wordpress met de Customizer van uw thema


De meeste thema's hebben de optie om lettertypen te wijzigen in de thema-aanpasser. Ga in je WordPress-dashboard eerst naar "Appearance" > "Customize". Van daaruit zijn er verschillende locaties waar u de configuratie voor letterkleuren kunt vinden. In het WP-thema dat ik gebruik, is dit in "Appearance" > "Customize" > "General" > "General Typography". Het is mogelijk dat je thema een andere locatie gebruikt, maar elk goed thema heeft deze opties, dus kijk maar eens rond in de WP-Customizer en je zult het vinden.


2. Letterkleur wijzigen in Wordpress met Elementor (tekst)

Letterkleur wijzigen in Wordpress met Elementor (tekst)


Bovenstaande afbeelding laat zien hoe u de lettertypekleur in Elementor voor een enkele tekst kunt wijzigen. Open gewoon een pagina met Elementor en klik op een tekstgebied, ga naar "Appearance". Waar "Text Color" is voor 2 knoppen aan de rechterkant, zullen ze allebei uw letterkleur op verschillende manieren veranderen.


3. Letterkleur in Wordpress wijzigen met Elementor (globaal)

Letterkleur in Wordpress wijzigen met Elementor (globaal)


Bovenstaande afbeelding laat zien hoe u de letterkleur in Elementor kunt wijzigen voor alles dat met Elementor is gebouwd. Open gewoon een willekeurige pagina met Elementor, bijvoorbeeld hetzelfde als voorheen. Klik op het hamburgermenu (linksboven) en vervolgens op "Site-instellingen". Met "Global Colors" en "Typography" kunt u beide de algemene letterkleuren wijzigen.


4. Wijzig de letterkleur in Wordpress met de Classic Editor

Wijzig de letterkleur in Wordpress met de Classic Editor


De klassieke editor verbergt standaard de opties voor lettertypekleuren, dus laten we deze eerst weergeven.

 • Om de tekstkleur te wijzigen, klikt u op "Toolbar Toggle", die zich onder "Media toevoegen" of "Contactformulier toevoegen" bevindt.
 • Je zou nu extra opties moeten hebben. Een daarvan is de optie "Tekstkleur" in de vervolgkeuzelijst.
 • De pijl-omlaag zou opties moeten weergeven om lettertypetekst aan te passen. Deze aanpassingsopties zijn meestal te vinden op andere aanpassingstools. U kunt uw eigen letterkleuren maken als u niet van de basiskleuropties houdt. Om de tekstkleur te wijzigen, drukt u op de "X"-knop in de rechter benedenhoek.

5. Letterkleur wijzigen in Wordpress met CSS (globaal)

Letterkleur wijzigen in Wordpress met CSS (globaal)


We gaan weer naar "Appearance" > "Customize". Zoek deze keer helemaal onderaan naar "Aanvullende CSS" of "Aangepaste CSS". Eventuele CSS die daar wordt geplaatst, gaat niet verloren als u uw thema upgradet.

Gebruik deze code om alle H-tag-titels te wijzigen.

Natuurlijk kunnen voor verschillende kleuren verschillende Hex-codes worden toegepast. Dit verandert alleen de kleur van alle koppen, niet de echte paginatitel.


h1, h2, h3, h4, h5, h6 {
         color: #1F618D;
				 }

Gebruik onderstaande code voor de paginatitel. Uiteraard kunnen voor verschillende kleuren verschillende Hex-codes worden toegepast.


.entry-title a {
         color: #1F618D;
				 }

Gebruik deze code om alle berichttitels te wijzigen.

Natuurlijk kunnen voor verschillende kleuren verschillende Hex-codes worden toegepast.


h1.entry-title {
         color: #1F618D;
				 }Advertisement

Divi Ad 680px