Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Ik kan geen YouTube-video's downloaden [2024] 💥

Ik kan geen YouTube-video's downloaden


Als je YouTube-video's offline wilt bekijken, kun je ze zoals gewoonlijk opslaan. Je kunt opeens geen YouTube-video's meer downloaden. Het mislukken van het downloaden van YouTube-video's is een veelvoorkomend probleem dat door veel factoren kan worden veroorzaakt. YouTube staat alleen premium-abonnees toe om afspeellijsten en video's te downloaden voor offline weergave via de YouTube Music-app of YouTube.com. Dit is om de oorspronkelijke makers te beschermen en de advertentie-inkomsten te verhogen.


Advertentie

Divi Ad 680px


Er is geen directe downloadoptie voor mensen die video's van YouTube willen opslaan. Vanwege de vraag naar YouTube-video's zijn er veel YouTube-downloadtools van derden, zelfs tools om video's te downloaden in 4K-UHD kwaliteit. Het is eenvoudig om een YouTube-video te converteren of te downloaden. Ongeacht de video-downloader die u gebruikt, zijn er ongetwijfeld problemen met het downloaden van YouTube. Deze kunnen optreden als gevolg van onjuist gebruik of andere objectieve factoren. Wat is het probleem met het downloaden van YouTube-video's? Dit zijn de belangrijkste oorzaken en oplossingen:

1. Slechte internetverbinding

De YouTube-downloader werkt mogelijk niet vanwege een variabele netwerkverbinding. Als je een probleem hebt met je netwerkverbinding, kan er een vertraging optreden in het videodetectie- en analyseproces. Mogelijk ziet u ook foutmeldingen met betrekking tot downloads. Als je problemen ondervindt bij het downloaden van YouTube-video's via YouTube-downloaders, zorg dan dat je een internetverbinding hebt. Dien vervolgens uw download-URL opnieuw in. U kunt ook uw DNS-cache leegmaken om downloadfouten op te lossen. Hier leest u hoe u uw lokale DNS-cache in Windows leegmaakt.

Sluit eerst de download-app. Open vervolgens de app Command Prompt door te zoeken in het vak Zoeken starten. Het command /flushdns (zie hieronder) commando is wat je moet typen. Klik vervolgens op "Enter" op het toetsenbord van uw pc. Er verschijnt een bericht dat de DNS Resolver Cache met succes is geleegd. Vervolgens kunt u proberen YouTube-video's te downloaden van uw YouTube-downloader.


command /flushdns

2. Update YouTube-video-downloader

YouTube biedt regelmatig video-algoritme-upgrades om te voorkomen dat video's worden gedownload. Gebruikers van het downloaden van YouTube-video's worden aangemoedigd om op de hoogte te blijven van deze wijzigingen om codering te omzeilen en video-inhoud te schrapen. De verouderde downloadtool is waarschijnlijk de reden waarom je geen YouTube-video's kunt downloaden. Bekijk de nieuwste versie van YouTube Downloader om het probleem op te lossen.

3. U probeert een beveiligde YouTube-video te downloaden

YouTube-videodownloaders kunnen mogelijk geen YouTube-video's downloaden die muziek bevatten. Ze slaan ook geen video op met een resolutie van 1080p of hoger vanwege video-encryptie. Meestal krijg je foutmeldingen zoals 'Deze tool is niet beschikbaar voor video's die muziek bevatten' of 'De download bevat geen audiotracks'. De beste manier om YouTube-video's te downloaden, is door een video-downloader te gebruiken die meer kan.

4. Verkeerde YouTube-video-URL

De meeste YouTube-downloaders downloaden video's met behulp van URL's. De video-downloader van YouTube herkent niet of u per ongeluk een deel of een onjuiste URL kopieert. U kunt YouTube-video-URL's kopiëren door met de rechtermuisknop op de video te klikken en 'Video-URL kopiëren' te selecteren.

5. Je antivirus blokkeert de download

Antivirussoftware die op uw apparaat is geïnstalleerd, kan voorkomen dat u inhoud van internet downloadt. Schakel uw antivirusinstellingen tijdelijk uit of reset deze om te controleren of u YouTube-video's kunt downloaden.

6. Niet beschikbaar in uw land

Als een YouTube-video beperkt is tot bepaalde gebieden en u zich niet in deze gebieden bevindt, ontvangt u een bericht met de melding "Deze video is niet beschikbaar in uw land". Je kunt de video pas naar je apparaat downloaden als je een bijpassende proxyserver of VPN-server hebt. Met een VPN-service omzeil je je eigen geblokkeerde IP, en zo video zal beschikbaar zijn.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven