Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

HTML5 website laten maken in [2024] 💥

HTML5 website laten maken

Het overgrote deel van websites die we ontwerpen zijn Wordpress websites, maar dat neemt niet weg dat andere vormen van website net zo goed of soms zelfs beter zijn. Het hebben van een HTML5 website heeft een groot aantal voordelen, namelijk dat het via de website zelf onmogelijk is om deze te hacken, de website hoeft nooit ge-upgrade te worden wat betreft plug-ins, CMS, of theme. De website laadt veel en veel sneller dan CMS websites en waardes van dicht tegen de 100/100 in Google Pagespeed Insights zijn mogelijk. Een website laten maken met HTML5 kan men dus zeker overwegen, zeker in het geval uw website niet doorlopend uitgebreid wordt want in dat geval moet ik eerlijk toegeven dat dit veel arbeidsintensiever is dan met een CMS website, deze zijn namelijk gebouwd voor het gemak en om snel artikelen te kunnen publiceren.


Advertisement

Divi Ad 680px


HTML5 website laten maken - Templates

U kunt kiezen of we uw website met de hand opbouwen, maatwerk, wat erg duur uit gaat pakken, of dat we uw website bouwen vanuit een professioneel HTML5 template, wat nog steeds duurder uitpakt dan het laten maken van een CMS website maar zeker betaalbaar te noemen is. Een goede plek om uw template uit te zoeken voor uw HTML5 website is op Themeforest, dit zijn verreweg de beste designs die er in het internet te vinden zijn.

Responsive HTML5 website laten maken

Een groot deel van de kosten waar ik het net over had bij een maatwerk HTML5 website laten maken komen tot stand door het responsive moeten maken van de website voor alle mogelijke apparaten zoals smartphones en tablets, en het testen ervan. In het geval er een template gebruikt wordt, wordt dit standaard al responsive geleverd. Uiteraard worden deze templates door ons gepersonaliseerd om perfect bij uw huisstijl aan te sluiten. Een alternatief is een maatwerk website te laten bouwen die niet responsive is, maar dit is anno 2020 een erg slecht idee, te veel bezoekers bekijken uw website op smartphone en tablet dus is het nauwelijks nog denkbaar om alleen een desktop versie te laten bouwen.

Voordelen van een HTML5 website op een rij:

  1. Een veel snellere laadtijd
  2. Foutloos HTML, geen enkel CMS site heeft dat
  3. Niet te hacken
  4. Upgraden niet nodig
  5. Alle browsers ondersteunen het

1. Een veel snellere laadtijd komt doordat er geen database is, men zelfs inline css kan gebruiken, er heel weinig bestanden zijn. Een CMS website waar redelijke wat plugins gebruikt worden komt snel aan 50 CSS bestanden en 25 Javascript bestanden die geladen moeten worden voor 1 enkele pagina, bij een HTML website kan men dit beperken tot in principe 1 CSS bestand en 2 Javascript bestanden. Uw website laten maken met HTML5 houdt dus in dat uw bezoekers uw website practisch meteen zien en dus niet weg surfen of verveeld raken door een lange laadtijd. Tevens zal Google uw website hoger in de zoekresultaten plaatsen naar mate deze sneller laadt, iets wat erg belangrijk is voor het goed laten draaien van uw website aangezien men eigenlijk niet zonder Google kan tegenwoordig.

2. Om een CMS website te hebben zonder HTML fouten is practisch onmogelijk. Zelfs websites als yahoo.com of bbc.co.uk zitten vol fouten net als alle andere CMS sites doordat het bestaat uit erg veel verschillende zowel HTML, PHP, en XML bestanden waardoor het een gigantisch grote puzzel wordt en men alle fouten er nooit uitkrijgt. HTML fouten zijn niet zo heel erg en het betekent niet dat de website niet goed weergegeven wordt, maar het is heel netjes uiteraard als de website perfect in elkaar zit en Google weet dit zeker te waarderen. Ook hier geldt dat een website laten maken met HTML zorgt voor een betere positie in Google.

3. De meeste website worden gehackt via outdated CMS en plugins waar hackers in de loop der tijd zwakke plekken in vinden en als men niet regelmatig een website upgrade wordt deze dus vrij eenvoudig gehackt als een hacker er echt voor gaat zitten. Een HTML website heeft geen plgins en CMS en hier is dit dus niet van toepassing. Wel moet men zorgen voor een goede firewall op de server en sterke paswoorden want zwakke paswoorden worden snel geraden en moeilijker paswoorden ook met een bruteforce attack als de server geen goede firewall heeft.

4. Uw CMS en plugins af en toe upgraden is geen grote opgave maar men mag het uiteraard niet vergeten of verwaarlozen. Laat uw website maken met HTML en u heeft een zorg minder, of minder kosten in geval u het onderhoud uitbesteedt.

5. Oudere browsers geven moderne websites niet goed meer weer, maar dat is niet het geval met HTML wat foutloos weergegeven wordt door zowel de nieuwste als ook de oudst mogelijke browsers.Advertisement

Divi Ad 680px