Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Hoe WordPress-site privé te maken [2024] 💥

Hoe WordPress-site privé te maken


Er zijn veel redenen waarom u uw website zou moeten vergrendelen, of u nu een gedeelte "Alleen voor leden" op uw zakelijke website wilt maken of een privéblog wilt maken dat uw gezin kan lezen. WordPress maakt dit eenvoudig en ongecompliceerd. WordPress biedt de meeste functionaliteit je nodig hebt. Plug-ins kunnen snel de rest toevoegen.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Hoe u uw blogposts/pagina's privé kunt maken

Je hebt geen plug-ins nodig. Klik vanaf elke pagina in uw WordPress-dashboard op Berichten in zijbalk. Hiermee gaat u naar de pagina Berichtenbeheer. Klik op Bewerken wanneer u de muisaanwijzer op het bericht plaatst dat u privé wilt maken.

Ga naar de zijbalk direct nadat je klaar bent met het bewerken van het bericht. Om het overzichtsmenu te openen als dit nog niet is geopend. Bekijk vervolgens de optie "Zichtbaarheid". Klik op het woord "Openbaar".

Het menu wordt geopend. Hoewel het logisch klinkt, is "Privé" niet de juiste optie. Sitebeheerders en redacteuren zijn de enigen die het bericht op die manier kunnen zien. "Beveiligd met een wachtwoord" is de beste optie. Hiermee kunt u een wachtwoord voor de post maken. Deel vervolgens het wachtwoord met iedereen die dat bericht wil zien.


Hoe WordPress-site privé te maken blog


Mensen die uw site bezoeken, zien het bericht/de pagina zoals in de onderstaande schermafbeelding. Ze moeten een wachtwoord invullen en kunnen dan de inhoud zien.


Hoe WordPress-site privé te maken Password Protected


2. Hoe u uw volledige site privé kunt maken

Wordpress biedt hier zelf geen mogelijkheid voor, dus gaan we een gratis plug-in gebruiken genaamd "My Private Site". Klik hier om de plug-in te downloaden, of ga naar "Plugins" >> "Voeg nieuw toe" in uw WP-backend en gebruik de zoekbox om het te vinden en van daaruit te installeren + te activeren.

In je Wordpress-menu aan de linkerkant verschijnt ergens onderaan de knop "My private site". Klik erop en klik vervolgens op het tabblad "Privacy site". Markeer vervolgens het vakje met de tekst "Inlogprivacy inschakelen". Klik vervolgens op de blauwe knop "Privacystatus opslaan". Dat is het!


Hoe WordPress-site privé te maken Site Privacy


Als iemand uw site bezoekt en niet is geregistreerd of ingelogd, zien ze het normale WordPress-inlogscherm. Dit betekent dat u een gebruikersaccount moet aanmaken voor iedereen van wie u uw inhoud wilt lezen.

Je hebt alleen een gebruikersnaam en een e-mailadres nodig. WordPress doet de rest. WordPress kan zelfs willekeurig een wachtwoord voor je genereren. Als u wilt, kunt u dit ook handmatig instellen. WordPress stuurt uw gebruikersnaam en wachtwoord automatisch naar het e-mailadres dat u hebt opgegeven zodra u op de knop "Nieuwe gebruiker toevoegen" klikt. Als u niet wilt dat iemand uw site bewerkt, maar alleen-lezen, stelt u de optie Rol in op "Abonnee".


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven