Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Hoe WordPress-versie downgraden [2024] 💥

Hoe de WordPress-versie te downgraden


Voordat ik ga uitleggen hoe je een WordPress-versie kunt downgraden, wil ik zeggen dat de enige goede reden om dit te doen is als je ontwerp kapot gaat na het upgraden. U kunt nu downgraden, maar uiteindelijk zult u opnieuw moeten upgraden omdat uw site de beveiligingsupdates nodig heeft. Je kunt niet eeuwig met een oude WP-versie blijven rondhangen.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. Downgrade de WordPress-versie met een plug-in

De gemakkelijkste manier is om een WP-plug-in te installeren die het werk voor je doet. We gaan de plug-in WP Downgrade gebruiken. Ga in je WordPress-backend naar "Plugins" >> "Nieuwe toevoegen". Zoek naar "WP Downgrade". Installeer en activeer de plug-in met behulp van de knoppen. U kunt de plug-in ook hier van mylink downloaden en zelf uploaden. Zie screenshot.


Hoe WordPress-versie te downgraden met plugin


Ga nu naar "Instellingen" >>"WP Downgrade". Zet het nummer van de Wordpress-versie in het vakje waarnaar u wilt downgraden. Hier kun je kijken welke versies er allemaal beschikbaar zijn. Als u downgradet naar een echt oude versie, kan het nodig zijn om uw server ook een oudere PHP-versie te laten draaien.

Als het niet werkt, ga dan naar "Dashboard" >> "Updates" en klik op de knop "Nu opnieuw installeren" om de oudere versie te herstellen.

2. Downgrade de WordPress-versie handmatig

Handmatig downgraden betekent dat we de Wordpress-bestanden op de server moeten vervangen. Een Filemanager (Cpanel, Plesk) stelt ons in staat om bij de bestanden in uw hosting te komen. In ieder geval kan een filemanager geïnstalleerd worden in de backend van Wordpress door de "Filemanager plug-in" te installeren en activeren.

Nadat we zeker weten dat we een degelijke back-up van onze website hebben, gaan we alle bestanden uit je WordPress-root verwijderen met uitzondering van de map "wp-content" en de bestanden ".htaccess" en "wp-config.php" die we nodig hebben om verbinding te maken met de database. Zie screenshot.


Hoe WordPress-versie te downgraden root-bestanden vervangen


Hier kun je kijken welke versies er allemaal beschikbaar zijn. Download de versie die je nodig hebt. Upload alle bestanden naar de WordPress-root, behalve de map "wp-content" en het bestand "wp-config.php".

U moet de upload voorbereiden op uw laptop door het .zip-bestand van de oudere versie te openen en de 1 map en 2 bestanden die we op de server hebben bewaard te verwijderen, anders overschrijven ze de bestaande bestanden! Dan zul je de bestanden opnieuw moeten zippen (het beste zonder map). U kunt dit doen door deze gratis software voor het comprimeren van bestanden te gebruiken: Winrar .


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven