Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Hoe WordPress-versie controleren [2024] 💥

Hoe WordPress-versie controleren


Er zijn nogal wat manieren om de WordPress-versie te controleren. Toegang tot de beheerderslogin of bestanden van de WordPress-site is de gemakkelijkste manier om de versie te bepalen. Heeft u geen toegang tot de beheerderslogin of bestanden? U hoeft zich geen zorgen te maken, het is mogelijk om de WordPress-versie te krijgen, zelfs als u geen toegang heeft. We zullen ze één voor één doornemen, beginnend met de gemakkelijkste tot de moeilijkste.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Met de mogelijkheid om in te loggen in WP

1.1 Rechteronderhoek

De eenvoudigste manier is om in te loggen op uw WordPress-backend en helemaal naar beneden te scrollen. De WP-versie staat in de rechterbenedenhoek van elke pagina.


Hoe WordPress-versie controleren Bottom right corner


1.2 WP-Dashboard

De tweede manier is net zo eenvoudig. Log in op je WordPress backend, klik in het menu bovenaan op "Dashboard" en in het midden van de pagina zie je de Wordpress versie weergegeven.


Hoe WordPress-versie controleren WP-Dashboard


1.3 At a Glance

Als u op dezelfde Dashboard-pagina naar beneden scrolt naar het hoofdstuk "At a Glance", zien we daar ook de Wordpress-versie weergegeven.


Hoe WordPress-versie controleren At a Glance


1.4 Updates Area

U kunt ook naar "Dashboard" >> "Updates" gaan. Hier wordt u gevraagd om bij te werken als uw versie ouder is of als u de nieuwste versie van WordPress gebruikt. Als u echter een oudere versie van de software heeft, kunt u het versienummer niet zien. U wordt alleen gevraagd om de pagina bij te werken en niet het versienummer te zien.


Hoe WordPress-versie controleren Updates Area


1.5 About Wordpress

Nog een pagina in de WordPress-backend met de versie... Ga linksboven met de muis over het Wordpress-pictogram en klik op het tabblad "About Wordpress". U ziet een levensgroot versienummer op het scherm verschijnen.


Hoe WordPress-versie controleren About Wordpress


2. Toegang hebben tot de server of hosting

De volgende reeks opties vereist toegang tot de bestanden van de website. Dit kan worden gedaan met behulp van FTP of een bestandsbeheerder (aanbevolen).

2.1 Het bestand version.php

Eenmaal verbonden met uw serverbestanden, kunt u het bestand "version.php" vinden op de locatie home/public_html/wp-includes/ Klik met de rechtermuisknop op het bestand en klik op "Edit" of "View". De inhoud van dit bestand bevat de variabele $wp_version. Scroll naar beneden tot dit zichtbaar is, of gebruik de zoekfunctie weer via Ctrl+F. Als u de juiste regel vindt, ziet u dat het nummer aan de rechterkant het versienummer van WordPress is.


Hoe WordPress-versie controleren PHP


3. Geen login en geen servertoegang, kijkend naar de voorkant van de website

3.1 Broncode

Ga gewoon naar de startpagina van uw website of een andere Wordpress-website en typ "CTRL+U", waardoor een nieuwe pagina wordt geopend met alle broncode. Typ nu "CTRL + F" om het zoekvak te openen. Laten we zoeken naar "generator". In de onderstaande schermafbeelding kun je zien dat we het meteen hebben gevonden. Als "generator geen resultaten geeft, probeer dan "ver=". Kijk altijd goed of je het versienummer van het thema of een plug-in niet krijgt! Gebruik ook je hersens en weet wat de daadwerkelijke WP-versie is, het is is hoogstwaarschijnlijk de versie precies dat of komt in de buurt.


Hoe WordPress-versie controleren Broncode


3.2 /readme.html aan het einde van de domeinnaam

Een alternatieve methode die goed werkt met oudere WordPress-versies, is door "/readme.html" toe te voegen aan het einde van uw adres. Dit toont de huidige versie van WordPress, maar is alleen van toepassing op websites die niet meer beschikbaar zijn. -date. Meer recente versies tonen de pagina, maar niet de Wordpress-versie.


Hoe WordPress-versie controleren Readme.html


3.3 /feed/ aan het einde van de domeinnaam

RSS-feeds zijn de laatste en beste manier om de versie te bekijken. Voeg /feed/ toe aan het einde van de URL van een site. Druk voor de zoekfunctie op Ctrl+F en voer "generator" in. Het zal bovenaan je pagina staan. Hier wordt het versienummer van Wordpress weergegeven.


Hoe WordPress-versie controleren /feed/


4. SSH gebruiken

4.1 SSH-opdrachten (alleen Expert)

Wie ervaring heeft met SSH en ook root-login heeft, kan met een paar simpele commando's het versienummer opvragen. Begin met de volgende opdracht om naar de juiste map te gaan.


cd html

Dan het volgende commando om het versienummer van je Wordpress op te halen.


wp core version


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven