Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Hoe in te loggen in Wordpress [2024] 💥

Hoe in te loggen in Wordpress


Misschien ben je nog niet bekend met WordPress als je nieuw bent of het een tijdje niet hebt gebruikt. Misschien wilt u niet de standaard WordPress-inlogmethode gebruiken.

Je hebt veel opties om in te loggen op WordPress-sites. U kunt de standaard gebruikersnaam-wachtwoordmethode gebruiken, maar u heeft ook de mogelijkheid om meerdere accounts te koppelen en vervolgens die inloggegevens te gebruiken. Dit gaat sneller en kost minder moeite.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Log in met gebruikersnaam + wachtwoord

Inloggen op WordPress is eenvoudig. De standaard inlog-URL voor WordPress is voorbeeld.com/wp-admin/. Afhankelijk van de host kunt u mogelijk ook toegang krijgen tot de inlogpagina van uw website met behulp van deze achtervoegsels: /admin/ en /login/. Voer eenvoudig uw gebruikersnaam + wachtwoord in. Dit zijn de inloggegevens die u hebt gekozen toen u uw website maakte. Bij het maken van uw website is het belangrijk om deze inloggegevens te onthouden. Anders kunt u worden buitengesloten.


Hoe in te loggen in Wordpress standaard manier


Om te voorkomen dat u elke keer dat u uw site bezoekt uw gebruikersnaam of wachtwoord moet invoeren, kunt u het vakje "Onthoud mij" aanvinken. Hierdoor worden uw aanmeldingsgegevens op uw apparaat opgeslagen. Het wissen van uw cookies zal dit niet ongedaan maken en u moet uw uw inloggegevens opnieuw bij uw volgende bezoek.

Veel webbrowsers slaan inloggegevens op, zodat u ze later gemakkelijker kunt onthouden. Hoewel dit erg handig kan zijn, moet u voorkomen dat u uw inloggegevens opslaat op gedeelde browsers en apparaten waar anderen er mogelijk toegang toe hebben.

2. Inloggen met sociale media

Hoewel sociale logins niet standaard zijn ingeschakeld in WordPress, kunnen plug-ins worden gebruikt om ze in te schakelen. U en uw teamleden kunnen sneller inloggen als u een bestaand account gebruikt. Deze functie is beschikbaar in een aantal plug-ins, waaronder Nextend Social Login & Register. Met deze tool kunt u uw bestaande gebruikersaccount koppelen aan uw Facebook-, Google- en Twitter-profielen. U kunt dan een van deze sociale accounts kiezen om in plaats daarvan te gebruiken wanneer u zich aanmeldt bij uw site.


Hoe in te loggen in Wordpress Social Login


3. Log in met een Apple-account (WordPress.com)

Met WordPress.com kun je inloggen met je Apple ID. Dit is de beste manier om in te loggen voor iPhone- en Mac-gebruikers. Hierdoor kunt u een ander wachtwoord vergeten en gaat het sneller als u een Apple-apparaat gebruikt. Selecteer Doorgaan met Apple om in te loggen met uw Apple-account. U wordt gevraagd uw Apple-accountgegevens in te voeren. Je hebt direct toegang tot je site als je al bent ingelogd.


Hoe in te loggen in Wordpress met Apple


4. Log in met een Google-account (WordPress.com)

Je hebt meer opties om toegang te krijgen tot je WordPress-site als je deze op WordPress.com hebt staan in plaats van je gewonnen WordPress-site te gebruiken. U kunt inloggen bij Google met uw Google-account. Dit is handiger dan het gebruik van een gebruikersnaam en wachtwoord, omdat u waarschijnlijk al bent aangemeld bij Chrome of Gmail. Klik gewoon op de knop "Doorgaan met Google" op uw WordPress.com-inlogscherm om u aan te melden met uw Google-account.


Hoe in te loggen in Wordpress met Google


5. Log in met een link in je mail (WordPress.com)

U kunt zich ook aanmelden bij WordPress.com door de optie E-mail mij een inloglink te gebruiken. Voer het e-mailadres in dat aan uw account is gekoppeld. Je hebt dan toegang tot je dashboard via een link. Klik op de link in uw e-mail en u logt automatisch in zonder wachtwoord.


Hoe in te loggen in Wordpress met inloglink gemaild


6. Log in met een link in met Cpanel

Niet alle hosts geven je deze app in je Cpanel, maar misschien heb je hem wel. Log in op Cpanel. Gebruik de zoekfunctie, typ: "zacht". Navigeer naar "Softaculous Applications Installer" en je ziet een lijst met scripts die we kunnen installeren. Om naar de WordPress-sectie te gaan, klikt u op de optie "WordPress". Als u uw WordPress installeert met behulp van het script hier, kunt u altijd inloggen vanuit het paneel. Zie screenshot.


Hoe in te loggen in Wordpress CpanelAdvertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven