Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Hoe Gmail Smart Compose gebruiken om sneller e-mails te schrijven [2024] 💥

Hoe Gmail Smart Compose gebruiken om sneller e-mails te schrijven


Het navigeren door een stortvloed aan dagelijkse e-mails kan overweldigend zijn, waardoor velen dromen van een persoonlijke assistent die zich bezighoudt met het beheren van hun inbox. Gelukkig bestaat zo'n assistent, en deze is ingebouwd in uw e-mailservice. De Smart Compose-functie van Gmail fungeert als uw virtuele assistent en stroomlijnt het proces van het schrijven van e-mails zonder dat er compensatie of pauzes nodig zijn. Deze tool helpt niet alleen bij het efficiënter opstellen van e-mails, maar zorgt er ook voor dat uw communicatie duidelijk en beknopt blijft. Laten we eens kijken hoe Smart Compose werkt en hoe u het kunt gebruiken om uw inbox te temmen.


Advertentie

Divi Ad 680px


Hoofdstuk 1: Gmail Smart Compose gebruiken op pc/desktop

1.1. Smart Compose inschakelen op desktop

Het activeren van Smart Compose in uw desktopbrowser is een eenvoudig proces dat in slechts een paar stappen kan worden voltooid:

 1. Navigeer naar het tabblad Algemene instellingen in uw Gmail-account. Je kunt de instellingen rechtstreeks openen door naar Gmail-instellingen te gaan.
 2. Zoek het gedeelte Smart Compose en klik op Schrijfsuggesties aan om de functie in te schakelen.
 3. Voor een persoonlijkere ervaring kunt u er ook voor kiezen Smart Compose-personalisatie in te schakelen door Personalisatie aan te selecteren.
 4. Scroll naar de onderkant van de pagina en klik op de knop Wijzigingen opslaan. Gmail wordt dan vernieuwd in uw browser, waarbij Smart Compose nu actief is en klaar staat om u te helpen bij het efficiënter opstellen van e-mails.

Ga voor meer informatie over Smart Compose en de functies ervan naar de ondersteuningspagina van Google.

1.2. Smart Compose gebruiken in Gmail

Als Smart Compose is ingeschakeld, wordt het opstellen van e-mails in Gmail efficiënter. Open een nieuw e-mailvenster en begin met het typen van uw bericht. Terwijl u typt, biedt Smart Compose van Gmail mogelijk suggesties in lichtgrijze tekst. Om een suggestie te accepteren, drukt u eenvoudigweg op de Tab-toets op uw toetsenbord. De tekst wordt zwart, wat aangeeft dat deze aan uw e-mail is toegevoegd. Als u de suggestie liever niet gebruikt, typt u gewoon verder. De suggestie verdwijnt.

Het aanpassen aan Smart Compose kan enige tijd duren, dus maak je geen zorgen als het in eerste instantie onbekend aanvoelt. Als u besluit dat Smart Compose niets voor u is, kunt u het eenvoudig uitschakelen door dezelfde stappen te volgen als beschreven in paragraaf 1.1 en de functie uit te schakelen.

Voor tips om het meeste uit Smart Compose te halen, ga je naar Google's blog.

Hoofdstuk 2: Smart Compose inschakelen op mobiele apparaten

2.1. Voor Android-gebruikers

Volg deze stappen om Smart Compose op uw Android-apparaat te activeren:

 1. Open de Gmail-app en tik op het menupictogram (drie horizontale lijnen) in de linkerbovenhoek.
 2. Scroll naar beneden en tik op het pictogram Instellingen onder aan het menu.
 3. Selecteer het e-mailadres van uw Google-account in de lijst met opties.
 4. Zoek en vink onder de Algemene instellingen het vakje Smart Compose aan om de functie in te schakelen.

Als u een suggestie van Smart Compose wilt gebruiken, veegt u eenvoudig over de grijze tekst in uw Gmail-bericht. U kunt ook op het scherm aan het einde van de voorgestelde tekst tikken om deze te accepteren. Als u besluit Smart Compose uit te schakelen, volgt u dezelfde stappen en schakelt u het vakje Smart Compose uit.

2.2. Voor iOS-gebruikers

iOS-gebruikers kunnen ook genieten van de voordelen van Smart Compose in de Gmail-app:

 1. Start de Gmail-app op uw iOS-apparaat.
 2. Tik op het menupictogram (drie horizontale lijnen) in de linkerbovenhoek, scroll vervolgens naar beneden en selecteer Instellingen.
 3. Kies het e-mailaccount waarvoor u Smart Compose wilt inschakelen.
 4. Zet in het gedeelte Algemeen de schakelaar Smart Compose op Aan.

Net als bij Android: als u een Smart Compose-suggestie op iOS wilt accepteren, veegt u over de grijze tekst of tikt u op het einde van de voorgestelde tekst. Om Smart Compose uit te schakelen, zet u eenvoudigweg de schakelaar uit in de instellingen.

Ga voor meer gedetailleerde instructies over het gebruik van Smart Compose op mobiele apparaten naar Ondersteuningspagina van Google.

Hoofdstuk 3: Smart Compose-personalisatie van Gmail

3.1. Inzicht in Smart Compose-personalisatie

Smart Compose is ontworpen om zich in de loop van de tijd aan te passen aan en te leren van uw schrijfgewoonten. Terwijl u e-mails opstelt en verzendt, analyseert het uw stijl, inclusief uw taalgebruik, straattaal en veelgebruikte zinnen. Hierdoor kan Smart Compose meer op maat gemaakte en relevante suggesties geven die aansluiten bij uw unieke manier van schrijven.

Om de personalisatie van Smart Compose te verbeteren:

 1. Zorg ervoor dat Smart Compose is ingeschakeld in uw Gmail-instellingen, zoals beschreven in de vorige secties.
 2. Activeer Smart Compose-personalisatie door de optie in te schakelen. Hierdoor kan Gmail uw schrijfstijl analyseren en suggesties doen die beter aansluiten bij uw gebruikelijke taalgebruik en frasering.

Houd er rekening mee dat hoe meer u Smart Compose gebruikt, hoe beter het wordt in het voorspellen van uw schrijfstijl en het geven van nuttige suggesties. Als u zich zorgen maakt over uw privacy, kunt u personalisatie of Smart Compose altijd volledig uitschakelen in uw Gmail-instellingen.

Ga voor meer informatie over hoe Smart Compose-personalisatie werkt en hoe u uw instellingen beheert naar Ondersteuningspagina van Google.

Hoofdstuk 4: Geavanceerde functies van Smart Compose

4.1. Contextuele suggesties

Smart Compose gaat verder dan eenvoudige woordaanvulling; het biedt contextuele suggesties op basis van de inhoud van uw e-mail. Als u bijvoorbeeld een e-mail schrijft om een vergadering te plannen, kan Smart Compose zinnen voorstellen als 'Ben u beschikbaar op...' of 'Laten we afspreken om...'. Met deze functie kunt u sneller e-mails opstellen door het volgende deel van uw zin te voorspellen op basis van de huidige context.

4.2. Tweetalige ondersteuning

Voor gebruikers die in meerdere talen communiceren, biedt Smart Compose tweetalige ondersteuning. Het kan suggesties geven in beide talen zonder dat u instellingen hoeft te wijzigen. Deze functie is vooral handig voor professionals en individuen die regelmatig contact hebben met internationale contacten.

4.3. Maatwerk en privacy

Hoewel Smart Compose tot doel heeft uw e-mailschrijfervaring te verbeteren, geeft Google ook prioriteit aan de privacy van gebruikers. De suggesties van Smart Compose worden lokaal op uw apparaat gegenereerd en er worden geen persoonlijke gegevens voor analyse naar de servers van Google verzonden. Bovendien kunt u het ondersteuningsniveau dat u van Smart Compose ontvangt, aanpassen door de instellingen aan te passen aan uw voorkeuren.

Voor meer inzicht in de mogelijkheden van Smart Compose en hoe u dit kunt afstemmen op uw behoeften, bekijkt u de Google Workspace Updates blog.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven