Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Aanpassingen naar child-theme kopiëren [2023] 💥

Hoe aanpassingen naar een child-theme kopiëren


Om uw aanpassingen niet te verliezen bij het upgraden van uw thema, moet een kindthema worden gebruikt. Maar wat als je thema al veel aanpassingen heeft en je vervolgens een child-thema wilt installeren? Als je niet weet hoe je een child-thema moet instellen, lees dan deze snelle instructies over hoe je een child-thema maakt en kom terug hier.


Advertentie


1. Installeer een kindthema

Aangezien we al een korte handleiding voor deze acties hebben, lees eerst dit korte artikel van ons over het instellen van een kind thema, kom dan hier terug.

2. Identificeer alle eerder gemaakte aanpassingen

U kunt nu alle aanpassingen die u aan het bovenliggende thema hebt aangebracht, toevoegen aan het onderliggende thema. U moet ervoor zorgen dat u alle wijzigingen die u in uw hoofdthema hebt aangebracht, kunt identificeren. WinMerge is een hulpmiddel voor het vergelijken van bestanden waarmee u zeker kunt zijn. Met deze tool kunt u oudere en nieuwere versies van themabestanden vergelijken en eventuele wijzigingen snel identificeren. Open gewoon het programma en alle gewijzigde bestanden worden rood gemarkeerd.

Kaleidoscope is beschikbaar voor Mac-gebruikers, terwijl Meld is beschikbaar voor Linux-gebruikers.


Hoe aanpassingen naar een child-theme kopiëren Winmerge


Kopieer de gemarkeerde bestanden en mappen van het oudere bestand naar het nieuwere bestand, behalve de bestanden style.css en functions.php. Deze bestanden maken al deel uit van je child-thema, dus je moet ze afzonderlijk wijzigen.

Open zowel de functions.php-bestanden van de oudere aangepaste versie als de nieuwste versie van de themabestanden en vergelijk ze. Kopieer en plak vervolgens de roze gemarkeerde delen uit de oudere versie in de functions.php van het child-thema.


Hoe aanpassingen naar een child-theme kopiëren Winmerge


Nu moet hetzelfde worden gedaan voor het bestand style.css. Dat is het! Je hebt je aanpassingen gekopieerd naar je child-thema.
Scroll naar boven