Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Goedkope dedicated server met 10 cores 💥

Goedkope dedicated server

Advertentie

Divi Ad 680px


De locatie van uw dedicated server

Om te beginnen zijn servers in Nederland in practisch alle gevallen overprijsd. De bewuste servers waar ik het hier over wil hebben staan in Würzburg en Nürnberg, Duitsland dus bij Contabo. Uw eerste reactie is misschien dat dat erg ver is en u beter af bent met een server in Nederland. Maar wist u dat computers met elkaar corresponderen op lichtsnelheid met aftrek van de vertraging die de glasvezelkabel veroorzaakt altijd nog goed voor 200.000 kilometer per uur. De afstand tussen Würzburg en Amsterdam is slechts 550 kilometer.


Internet connectie lichtsnelheid

Als ik een test uitvoer voor de reactietijd van een server in Würzburg ziet u in het resultaat dat voor Duitsland 5 ms (milliseconden) staan en voor Londen 23 ms, Amsterdam zal rond de 0,015 seconden zijn dus. Het verschil is practisch verwaarloosbaar. Een dedicated server leasen in Würzburg vergeleken met Amsterdam is wat snelheid betreft dus absoluut geen probleem. Zeker niet als we allerlei andere factoren meteen zoals het hebben van een standaard uplink van 1 Gbit/s port waar veel andere servercentra u slechts 100 Mbit/s port geven zonder extra bij te betalen.


Reactietijd van server

Goedkope dedicated server prijs per maand

Prijzen voor een dedicated server van een dergelijke kwaliteit variëren bij Nederlandse datacentra tussen de 200 en 400 euro per maand, met hier en daar flinke uitschieters naar boven. Ook al kende u ze misschien nog niet, Contabo is het grootste datacenter voor dedicated servers in heel Europa wat de uiterst scherpe prijs van 109 euro per maand verklaart.

Als u ervaring heeft met het leasen van servers weet u dat we het hier over een basisprijs hebben voor de server zelf en u voor een aantal luxe opties wat extra moet uitgeven per maand. Zo is het belangrijk dat het operating system op SSD geïnstalleerd wordt. Dat treft want bij Contabo krijgt u 500 Gb SSD gratis erbij geleverd. Wat ik zeker kan aanraden is niet te besparen op uw administratiepaneel, best of the best is Cpanel en kost u 30 euro per maand (voorop gesteld u heeft een server nodig om er websites op te hosten). Alle andere extra's kunnen als overbodige luxe beschouwd worden behalve misschien een tweede IP-adres wat bijna niets kost. Voor 139 euro per maand heeft u dus een goedkope dedicated server van topkwaliteit met 500GB SSD en Cpanel zonder set up kosten bij het beste en grootste bedrijf met de beste service in Europa.


Goedkope dedicated server zonder set up fee

CDN

Om uw websites ongeacht de locatie van uw server nog beter bereikbaar te maken, kunt u CDN gebruiken. De beste gratis CDN is uiteraard Cloudflare.Om Cloudflare accounts perfect in te stellen (zowel gratis als betaald) is het een goed idee om dit tutorial ervoor te lezen want men maakt snel een paar kleine fouten waardoor bijvoorbeeld uw mail het niet meer doet: Cloudflare perfect instellen

.

Ga nu naar Contabo


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven