Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

6 Tips om grote bestanden te verzenden in Gmail [2024] 💥

Tips om grote bestanden te verzenden in Gmail


Gmail is een veelgebruikte e-mailservice waarmee gebruikers eenvoudig e-mails kunnen verzenden en ontvangen. Als het echter gaat om het verzenden van grote bestanden en bijlagen, worden veel gebruikers geconfronteerd met uitdagingen vanwege de groottelimieten van Gmail. Hier volgen enkele tips waarmee u grote bestanden en bijlagen kunt verzenden in Gmail:


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Gebruik Google Drive

Gmail is geïntegreerd met Google Drive, waarmee je grote bestanden als links kunt verzenden . Wanneer u een e-mail opstelt, klikt u op het Google Drive-pictogram onder aan het opstelvenster. Vervolgens kunt u het bestand selecteren dat u vanuit uw Google Drive wilt verzenden. De ontvanger ontvangt een link naar het bestand, dat hij of zij direct kan downloaden.

2. Bestanden comprimeren

Voordat u grote bestanden verzendt, kunt u overwegen deze te comprimeren om de grootte ervan te verkleinen. U kunt bestandscompressiesoftware gebruiken, zoals WinRAR of 7-Zip om een gecomprimeerd ZIP- of RAR-bestand te maken. Dit kan de bestandsgrootte aanzienlijk verkleinen, waardoor het gemakkelijker wordt om via e-mail te verzenden.

3. Grote bestanden splitsen

Als je een bestand hebt dat de maximale grootte van Gmail overschrijdt, kun je het in kleinere delen opsplitsen met behulp van software voor het splitsen van bestanden. U kunt elk onderdeel vervolgens als afzonderlijke bijlage in meerdere e-mails verzenden.

4. Gebruik cloudopslagservices

Behalve Google Drive zijn er nog andere cloudopslagservices zoals Dropbox, OneDrive en Box waarmee u grote bestanden kunt uploaden en links kunt delen via e-mail. Upload eenvoudig uw bestand naar de cloudservice, maak een deelbare link en voeg de link toe aan uw Gmail-bericht.

5. Verzenden als meerdere e-mails

Als u geen gebruik wilt maken van cloudopslag of het splitsen van bestanden, kunt u uw grote bestand als meerdere bijlagen over meerdere e-mails verzenden. Zorg ervoor dat de totale bijlagegrootte van elke e-mail binnen de limiet van Gmail valt.

6. Gebruik een bestandsoverdrachtservice

Voor extreem grote bestanden kunt u overwegen een bestandsoverdrachtservice te gebruiken, zoals WeTransfer, SendAnywhere, of Bestandsmail. Met deze services kunt u uw bestand naar hun servers uploaden en een downloadlink genereren, die u vervolgens via Gmail kunt verzenden.

Conclusie

Het verzenden van grote bestanden en bijlagen in Gmail kan een uitdaging zijn vanwege de maximale grootte, maar met de juiste tools en technieken is het mogelijk om zelfs de grootste bestanden te delen. Of u nu Google Drive gebruikt, bestanden comprimeert, splitst of cloudopslag- of bestandsoverdrachtservices gebruikt, er is altijd een manier om uw grote bestanden daar te krijgen waar ze naartoe moeten. Ga voor meer informatie over Gmail naar Gmail-accountherstel.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven