Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Tips om Gmail-contacten te synchroniseren met andere platforms [2024] 💥

Tips om Gmail-contacten te synchroniseren met andere platforms


Gmail Contacten is een essentieel hulpmiddel voor het beheren en organiseren van uw contacten op één handige locatie. Hiermee kunt u essentiële gegevens opslaan, zoals e-mailadressen en telefoonnummers, en ervoor zorgen dat uw contacten worden gesynchroniseerd op verschillende platforms, waaronder uw smartphone en andere e-mailclients. In dit artikel gaan we in op de best practices voor het organiseren en synchroniseren van je Gmail-contacten met verschillende platforms, waardoor je communicatie gestroomlijnd en up-to-date blijft.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Contacten toevoegen aan Gmail

De eerste stap bij het organiseren van uw Gmail-contacten is het toevoegen van nieuwe contacten aan uw account. Volg hiervoor deze eenvoudige stappen:

 1. Open Gmail en klik op de knop 'Google Apps'-pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.
 2. Selecteer 'Contacten' in het vervolgkeuzemenu. Hierdoor wordt de interface van Gmail-contacten geopend.
 3. Klik op de rode knop 'Contact maken' aan de linkerkant van het scherm.
 4. Er verschijnt een nieuw venster waarin u de gegevens van het contact kunt invoeren. Vul de relevante gegevens in, zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer en alle andere informatie die u wilt opnemen.
 5. Klik op de knop 'Opslaan' om het contact toe te voegen aan uw Gmail-contacten.

Door deze stappen te volgen, kunt u eenvoudig nieuwe contacten toevoegen aan uw Gmail-account en al hun gegevens op één handige locatie opslaan.

2. Contacten organiseren

Het georganiseerd houden van uw contacten is essentieel voor efficiënte communicatie. Gmail Contacten biedt verschillende functies waarmee u uw contacten effectief kunt categoriseren en beheren. Hier zijn enkele tips voor het organiseren van uw contacten:

 • Labels: Labels zijn een geweldige manier om uw contacten in verschillende groepen te categoriseren. Om labels aan uw contacten toe te voegen, selecteert u het gewenste contact en klikt u op de knop "Labels" bovenaan het scherm. U kunt nieuwe labels maken of bestaande labels aan de contactpersoon toewijzen. U kunt bijvoorbeeld labels maken voor werk, familie, vrienden of elke andere categorie die aan uw behoeften voldoet.
 • Groepen: Net als bij labels kunt u met groepen uw contacten in specifieke categorieën indelen. Om een groep aan te maken, klikt u op de knop "Label maken" aan de linkerkant van het scherm. Geef uw groep een naam en begin met het toevoegen van contacten. Zo kun je eenvoudig e-mails versturen of informatie delen met een hele groep tegelijk.
 • Contacten met ster: Met Gmail kun je belangrijke contacten markeren met een ster. Deze functie is handig als u een lange lijst met contacten heeft en snel de meest essentiële wilt identificeren. Om een contact een ster te geven, klikt u eenvoudig op de lege ster naast zijn of haar naam. U kunt ook het label 'Met ster' gebruiken om alleen uw contacten met ster te filteren en weer te geven.
 • Zoeken en filters: Gmail Contacten biedt een krachtige zoek- en filterfunctionaliteit. U kunt naar specifieke contactpersonen zoeken door hun naam, e-mailadres of andere relevante informatie in het zoekvak bovenaan het scherm in te voeren. Bovendien kunt u filters gebruiken om contacten weer te geven op basis van specifieke criteria, zoals een label, groep of aangepast veld.

Door gebruik te maken van deze organisatorische functies kunt u uw contactbeheerproces stroomlijnen en snel de informatie vinden die u nodig heeft.

3. Gmail-contacten synchroniseren met smartphones

Het synchroniseren van uw Gmail-contacten met uw smartphone is een handige manier om onderweg toegang te krijgen tot uw contactgegevens. Volg deze stappen om uw Gmail-contacten te synchroniseren met een Android- of iOS-apparaat:

 1. Android:
 • Ga op uw Android-apparaat naar de app 'Instellingen'.
 • Scroll naar beneden en tik op 'Accounts' of 'Accounts en back-up', afhankelijk van je apparaat.
 • Selecteer 'Account toevoegen' en kies 'Google' uit de accountopties.
 • Meld u aan met de inloggegevens van uw Gmail-account.
 • Zorg ervoor dat de optie 'Contacten' is ingeschakeld en dat het synchronisatieproces automatisch start.
 1. iOS (iPhone of iPad):
 • Open de app 'Instellingen' op uw iOS-apparaat.
 • Tik op je naam bovenaan het scherm.
 • Selecteer 'iCloud' en zet de 'Contacten'-tuimelschakelaar aan.
 • Scroll naar beneden en tik op 'Mail' of 'Accounts en wachtwoorden'.
 • Tik op 'Account toevoegen' en kies 'Google' uit de accountopties.
 • Meld u aan met de inloggegevens van uw Gmail-account.
 • Zorg ervoor dat de optie "Contacten" is ingeschakeld en dat het synchronisatieproces begint.

Zodra het synchronisatieproces is voltooid, zijn uw Gmail-contacten beschikbaar op uw smartphone, zodat u overal toegang heeft tot al uw contactgegevens.

4. Gmail-contacten synchroniseren met andere e-mailclients

Als u andere e-mailclients dan Gmail gebruikt, zoals Microsoft Outlook of Apple Mail, kunt u uw Gmail-contacten ook met deze platforms synchroniseren. Hier ziet u hoe:

 • Microsoft Outlook: Open Outlook op uw computer. Klik op het tabblad "Bestand" en selecteer "Opties". Klik in het venster Outlook-opties op "Contacten" in de linkerzijbalk. Klik in het gedeelte 'Contacten synchroniseren' op 'Synchroniseren' en kies 'Google' als accounttype. Meld u aan met de inloggegevens van uw Gmail-account. Volg de instructies op het scherm om het te voltooiensynchronisatieproces. Ga voor meer informatie naar de Microsoft-ondersteuningspagina.
 • Apple Mail: Open de app "Contacten" op uw Mac. Klik op "Bestand" in de menubalk en selecteer "Voorkeuren". Klik in het venster Voorkeuren op het tabblad 'Accounts'. Klik op de knop "+" om een nieuw account toe te voegen. Kies 'Google' als accounttype en log in met de inloggegevens van uw Gmail-account. Selecteer de optie "Contacten" en klik op "OK". Wacht tot het synchronisatieproces is voltooid en uw Gmail-contacten zijn beschikbaar in Apple Mail. Ga voor meer informatie naar de Apple-ondersteuningspagina.

Door uw Gmail-contacten te synchroniseren met andere e-mailclients, kunt u ervoor zorgen dat uw contactgegevens consistent blijven op verschillende platforms.

5. Contacten exporteren en importeren

Het exporteren en importeren van contacten kan handig zijn als u uw contacten naar een ander e-mailaccount wilt overbrengen of een back-up wilt maken. Gmail Contacten biedt opties voor het exporteren en importeren van contacten in standaardbestandsindelingen. Hier ziet u hoe:

 • Contacten exporteren: Open Gmail en klik op het pictogram 'Google Apps' in de rechterbovenhoek. Selecteer 'Contacten' in het vervolgkeuzemenu om de interface van Gmail-contacten te openen. Klik op de knop "Meer" boven de lijst met contactpersonen en kies "Exporteren..." in het vervolgkeuzemenu. Selecteer de contacten die u wilt exporteren of kies ervoor om alle contacten te exporteren. Kies het gewenste exportformaat, zoals CSV (Comma Separated Values) of vCard. Klik op de knop "Exporteren" en de contacten worden naar uw computer gedownload.
 • Contacten importeren: open Gmail-contacten zoals beschreven in de vorige stappen. Klik op de knop "Meer" en selecteer "Importeren..." in het vervolgkeuzemenu. Klik op de knop "Bestand kiezen" en selecteer het bestand met de contacten die u wilt importeren. Kies de juiste importopties, zoals hoe u dubbele contacten moet afhandelen. Klik op de knop "Importeren" om te beginnen met het importeren van de contacten in uw Gmail-account.

Door de export- en importfuncties te gebruiken, kunt u uw contacten eenvoudig overbrengen naar verschillende platforms of back-ups maken voor bewaring.

Conclusie

Gmail Contacten biedt een uitgebreide oplossing voor het beheren en organiseren van uw contactgegevens. Door de stappen in dit artikel te volgen, kunt u nieuwe contacten toevoegen, ze effectief ordenen met behulp van labels en groepen, ze synchroniseren met uw smartphone en andere e-mailclients, en indien nodig contacten exporteren/importeren. Met Gmail Contacten kunt u ervoor zorgen dat uw contactgegevens gemakkelijk toegankelijk, actueel en gesynchroniseerd zijn op meerdere platforms, waardoor vlotte communicatie en efficiënt contactbeheer mogelijk zijn. Zorg ervoor dat u uw accountgegevens altijd veilig houdt en overweeg aanvullende beveiligingsmaatregelen in te schakelen . Voor meer tips over het verbeteren van uw Gmail-ervaring kunt u onze handleiding raadplegen over Samenwerking en teamwerk in Gmail.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven