Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

GetResponse Review [2023] - Nieuwsbrief Service 💥

GetResponse review

GetResponse App Dashboard


GETRESPONSE REVIEW

In dit GetResponse review voor [2023] bespreken we de features van deze e-mailmarketing of nieuwsbrief verstuur-service. GetResponse heeft echter veel meer te bieden en is min of meer een complete marketing solution voor het MKB. De prijs van hun e-mail marketing software begint bij 15 dollar per maand en is dus zeer betaalbaar. Extra features van GetResponse zijn overigens landing pages, autoresponders, onbeperkt automation templates, facebook ads, sales funnels en meer.


Advertentie


Naar mate u meer subscribers heeft, loopt de prijs langzaam op. De PLUS, PRO, en MAX services bieden een Automation-Builder en (on-demand) Webinars en zijn geschikt voor meerdere users zoals freelancers en werknemers. Hiermee is het mogelijk om automatische mails te versturen op acties van klanten zoals het invullen van formulieren of het niet afronden van een aankoop in uw shop.


GetResponse review pricing


GetResponse krijgt een hele hoge waardering voor zijn marketingautomatiseringsmogelijkheden die bij de meeste concurrenten buiten de basisfuncties voor e-mailmarketing vallen. Ook beschikt u met GetResponse over goede workflow-functies om het proces van marketingautomatisering op te zetten. De marketing-auto-tools worden continu verbeterd door GetResponse en de service is een uitstekend startpunt voor het MKB om meer leads en conversie te bewerkstelligen. Een betere service hiervoor is Hubspot, maar daar bent u ook meer geld kwijt.

GETRESPONSE UPLOAD CONTACTS

In ons GetResponse review viel het ons meteen op hoe uiterst eenvoudig het is om uw subscriber-lijsten in de service te importeren. Dit kunt u op verschillende manier doen. Door middel van het uploaden van een .csv file of direct uit een andere service zoals bijvoorbeeld Google Contacts of de service van een concurrent zoals Mailchimp.


GetResponse review uploading contacts


Zodra uw abonnees geïmporteerd zijn, kunt u lijsten samenstellen op locatie of het openen en klikken van autoresponders.

GETRESPONSE CRM EN WP/WOO

GetResponse review Woocommerce


GetResponse biedt mogelijkheden om het op CRM-programma's en Wordpress websites aan te sluiten. Dit maakt het mogelijk om landing pages en pop-ups te gebruiken. Overigens werkt GetResponse niet alleen met Wordpress en Woocommerce maar hetzelfde geldt voor Magento en Prestashop.

GETRESPONSE LIST BUILDING WIZZARD

GetResponse review List Building Wizard


Via de List Building Wizard die GetResponse aanbiedt, kunt u feedbackformulieren, bestelformulieren, enquêtes en landingspagina's op uw Twitter, Facebook of website presenteren. Overigens biedt GetResponse overal steeds de optie tot A-B-testing. Steeds meer website themes, pagebuilders en e-mailmarketingservices hebben deze optie erin zitten. Men tast zo niet meer in het duister welke versie van een formulieren of landingspaginahet beste werkt. Het systeem toont afwisselend verschillende versies aan uw bezoekers en houdt statistieken bij welke versie het meeste succes heeft.

E-MAILCAMPAGNES

Met de Drag-n-Drop editor of de HTML Source Editor kunt u razendsnel een nieuwsbrief opzetten. Met de eerste gebruikt u een sjabloon, met de tweede gebruikt u eigen HTML-code. Ik moet zeggen dat de sjablonen de laatste tijd flink beter geworden zijn die GetResponse aanbiedt.


GetResponse review E-mail sjablonen


Tijdens mijn laatste GetResponse review was dit wat minder. Met de Previewer kunt u voor alle apparaten bekijken hoe de nieuwsbrief eruit zal gaan zien. Wees geduldig, soms kan het even duren. U krijgt meteen een spamscore getoond, wat belangrijk is want u wilt dat uw nieuwsbrieven in de inbox van uw sebscribers terecht komen. Uiteraard bent u ten alle tijden gebonden aan de regels van de CAN-SPAM Act van 2003.


GetResponse review mail campagnes

Workflow


U beschikt met GetResponse over de optie de nieuwsbrief meteen te verzenden of te plannen voor een later tijdstip. De Time Travel-functie laat de nieuwsbrief bezorgen op een vast tijdstip in de tijdzone van de ontvanger. Maar er is nog een optie, de Perfect Timing-functie. Hier wordt het gedrag van de klant geobserveerd op verschillende tijden op de dag en afhankelijk daarvan wordt de beste tijd bepaalt voor verzending. Mooi gevonden deze functie, we geven hiervoor de volle punten in dit GetResponse review.

U kunt met GetResponse op alle soorten verzamelde gegevens van klanten trouwens het tijdstip voor verzenden bepalen. Ook heeft GetResponse een app die geschikt is om eerder gemaakte mailings voor u te verzenden.

E-MAIL TRACKING

Het paneel hiervoor is erg overzichtelijk. U ziet in een oogopslag al uw campagnes met de info ernaast hoveel mensen mails geopend hebben, op links klikten et cetera. Uiteraard is uw Google Analytics aangesloten op uw tracking in GetResponse voor nog betere resultaten. Elke campagne kan afzonderlijk bekeken worden voor nog veel meer statistieken. GetResponse is bijzonder geschikt voor middel- en grote bedrijven om via dit soort functies meer omzet te behalen.


GetResponse review tracking


U kunt ook overzichten openen met info over subscribers. Bijvoorbeeld welke campagnes ze gekregen hebben, waarin ze geïnteresseerd waren, of waar ze op geklikt hebben.

AUTOMATION + AUTOFUNNEL

Tijdens dit GetResponse review werd snel duidelijk dat automation een van de sterkste punten is van deze service. De opbouw werkt als volgt: Condition - Action - Filter. We beginnen met een conditie, dus bijvoorbeeld ¨klikte op een knop", "schreef zich in", "kreeg een mail", of "kocht een product". Hierop volgt een actie zoals "zend nu deze mailing" of aan welke lijst de nieuwe subscriber moet worden toegevoegd. Practisch alles is te automatiseren en GetResponse is zo ongeveer het beste wat men zich voor kan stellen op het gebeid van e-mailmarketing automatisering.

Een paar top-features zijn onder andere het kunnen verplaatsen of kopiëren van contacten tussen de verschillende workflows. U kunt diverse tags aan contacten geven die bijvoorbeeld al bepaalde stages doorlopen hebben of nergens op reageren. U kunt bijvoorbeeld een actie laten lopen waarbij de eerste 100 subscribers een korting krijgen. Door Javascript in shops te kunnen integreren kunnen bezoekers automatisch aan bepaalde workflows toegevoegd worden en kunt u zien wat zij in de shop deden zoals producten in hun mandje stoppen, kopen, en op welke URL dat gebeurde.

TRIAL + SUPPORT

Men mag GetResponse gratis proberen met een subscriberaantal van 1000. Er zijn geen beperkingen en u kunt zo alle functies uittesten voordat u besluit ermee verder te gaan. Het GetResponse team biedt een fantastisch 24/7 support per mail en live chat. Vroger ook per telefoon maar daar is de live chat voor in de plaats gekomen.

GETRESPONSE REVIEW CONCLUSIE

Om te beginnen stel ik het zeer op prijs dat u mijn GetResponse review tot het einde gelezen heeft. GetResponse is duidelijk een van de betere services voor e-mailmarketing en net geen complete marketing solution. Als we het met andere services vergelijken is het in de eerste plaats erg betaalbaar. Als geld geen rol speelt zou ik eerder voor Hubspot kiezen wat een complete service is maar een stuk duurder. GetResponse is op peil met bijvoorbeeld Aweber.Naar GetResponseWatch video

GetResponse Video
Scroll naar boven