Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Geheugenlimiet WordPress vergroten [2024] 💥

Geheugenlimiet WordPress vergroten


Uw website vertoont problemen en u moet de geheugenlimiet van WordPress verhogen om dit op te lossen. We laten je de beste en snelste manieren zien om dit te doen. Afhankelijk van uw hostingsituatie heeft u een voorkeursmethode.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Verhoog geheugenlimiet Wordpress met WHM (Cpanel)

Verreweg de beste manier om de geheugenlimiet voor Wordpress te verhogen als u de server bestuurt, is uw WHM-paneel. Gebruik de zoekbox in WHM, typ: "PHP". Klik in het menu aan de linkerkant op "MultiPHP INI Editor". Bovendien moet u de PHP-versie kiezen die uw website gebruikt. Ik bewerk normaal gesproken alle beschikbare versies tegelijk, zodat ze allemaal dezelfde instellingen hebben, maar dat is op dit moment niet nodig, denk ik.

Open nu het zoekvak van uw browser met de sneltoets CTRL+F en typ: "limit" en druk op ENTER. U ziet nu "memory_limit" waar u de waarde kunt bewerken.


Geheugenlimiet WordPress verhogen met WHM


2. Geheugenlimiet Wordpress verhogen met Cpanel (account)

Als je geen toegang hebt tot de volledige server, maar slechts tot één Cpanel-account, kun je nog steeds de "MultiPHP INI Editor" gebruiken, hoewel het hier iets anders werkt. Gebruik de zoekbox in WHM, typ: "PHP". Klik in het onderstaande menu op "MultiPHP INI Editor". Selecteer "Thuismap". Blader gewoon naar beneden en verhoog de waarde voor geheugenlimiet. Zie screenshot hieronder. U kunt ook de documentatie van de MultiPHP INI Editor van Cpanel lezen.


Geheugenlimiet WordPress verhogen met Cpanel


3. Verhoog de geheugenlimiet WordPress-bewerking wp-config.php

Het bestand wp-config.php bevindt zich in uw WordPress-root, wat normaal gesproken de public_html zou zijn. Voeg onderstaande code toe aan het bestand. Als u al een vergelijkbare code vindt, verhoog dan gewoon de waarde voor de geheugenlimiet. Bijvoorbeeld van 64 naar 256 of 512.


define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

4. Verhoog de geheugenlimiet WordPress-bewerking .htaccess

Het .htaccess-bestand kan worden gebruikt om instructies door te geven aan uw server zonder dat u uw serverconfiguratiebestanden hoeft te wijzigen. Als u geen toegang kunt krijgen tot uw PHP.ini-bestand, is .htaccess een haalbaar alternatief.

U kunt het bestand openen door verbinding te maken met uw server met een FTP-client, zoals beschreven in de vorige secties. De public_html directory bevat het .htaccess-bestand. Open dit bestand nu en voeg het volgende codefragment toe na/onder de # END WordPress-regel. Het zou er min of meer uit moeten zien als in de onderstaande schermafbeelding.


php_value memory_limit 256M


Geheugenlimiet WordPress verhogen met .htaccess


5. Verhoog de geheugenlimiet voor WordPress-bewerking van php.ini met SSH

U moet inloggen met de vereiste machtigingen om het php.ini-bestand te wijzigen met SSH. Dit betekent meestal dat u root-toegang moet hebben. De map die het belangrijkste php.ini-bestand bevat, wordt hieronder vermeld.


/usr/local/lib/php.ini

U kunt gewoon het volgende typen om het te openen.


vi /usr/local/lib/php.ini

Typ eerst een ":" om naar de opdrachtmodus te gaan. Nadat php.ini nu kan worden bewerkt, kunnen we zoeken naar de variabele memory_limit door te schrijven:


/memory_limit

Hiermee wordt de regel gevonden die de parameter bevat die uit de geheugenlimiet moet worden verwijderd. Klik op de knop "Invoegen" om de geheugenlimiet te wijzigen. U kunt deze bijvoorbeeld wijzigen van 128 MB tot 256 MB.

U kunt de invoegmodus verlaten door op de "Esc"-toets te drukken. Om via de ":" weer in de opdrachtmodus te komen, typt u gewoon "x" gevolgd door "Enter". Hiermee worden alle wijzigingen opgeslagen en keert u terug naar de opdrachtprompt. Nadat php.ini is gewijzigd, kunt u Apache herstarten met behulp van de volgende opdracht.


service httpd restart

Dat was het!


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven