Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Fatale fout toegestane geheugengrootte WP 💥

Fatale fout toegestane geheugengrootte Wordpress


Het is duidelijk dat de server niet genoeg geheugenlimiet heeft toegestaan. Uw website heeft een hogere limiet nodig. Dus we gaan het verhogen.


Advertisement

Divi Ad 680px


Fix fout toegestane geheugengrootte WP met WHM

Als u toegang heeft tot de server waar uw website zich bevindt, kunt u het geheugen eenvoudig opschalen. Log in op WHM. Ga naar "MultiPHP INI-editor". Als je meerdere PHP-versies op de server hebt staan, stel dan degene in die verantwoordelijk is voor het probleem met je Wordpress website. Scroll naar beneden waar het "memory_limit" zegt en maak het onmiddellijk 256M of zelfs 512M.


Fix fout toegestane geheugengrootte Wordpress met WHM


Fix fout toegestane geheugengrootte WP met Cpanel

Als je geen controle hebt over de volledige server, maar wel over de hosting waar je website op staat, dan kan je met Cpanel precies hetzelfde doen. Voorwaarde is natuurlijk dat de WHM-beheerder de "MultiPHP INI Editor" in uw paneel toestaat.


Fix fout toegestane geheugengrootte Wordpress met Cpanel


Wat deze beide methoden die WHM of Cpanel gebruiken eigenlijk doen, is de fout van de toegestane geheugengrootte WP in het php.ini-bestand repareren. Je kunt dit bestand vinden in de root van je hosting, maar ik raad niet aan om er handmatig mee te rommelen.

Fix fout toegestane geheugengrootte WP met wp-config.php

U moet eerst de wp-config.php van uw WordPress-site bewerken. U vindt het in de hoofdmap van uw WordPress-site. Om het te bewerken, hebt u een FTP-client of Cpanel nodig. De volgende stap is om de volgende code aan het einde naar wp-config.php te kopiëren.

define( 'WP_MEMORY_LIMIT', '256M' );

Fix fout toegestane geheugengrootte WP met .htaccess

Het .htaccess-bestand heeft niet zoveel inhoud als het php.ini-bestand en het is zeker een optie om het te bewerken om de fout op te lossen dat u niet genoeg geheugen voor uw Wordpress-site heeft. Zorg ervoor dat je je hosting hebt ingesteld om verborgen bestanden weer te geven. Je vindt .htaccess in de public_html van je hosting. Voeg er rechts onderaan de volgende code aan toe:

php_value memory_limit 256M


Advertisement

Divi Ad 680px