Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Facebook Like-knop WordPress [2024] 💥

Facebook Like-knop WordPress


We leggen je hier op 4 manieren uit hoe je een Facebook like button in Wordpress kunt gebruiken. Dit kan via een plug-in, de standaard Facebook Configurator of met behulp van de Divi- of Elementor-paginabuilders.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. Facebook Like-knop WordPress toevoegen met Alles-in-één Like Widget

Ga naar uw WordPress-backend en open "Plug-ins" >> "Nieuwe toevoegen". Gebruik het zoekvak en zoek naar "All-in-one Like Widget". Installeer en activeer het. Je kunt de plug-in ook uploaden om te installeren, nadat je hem hier hebt gedownload.

Ga vervolgens naar "Appearance" >> "Widgets". Kies de gewenste widget, afhankelijk van waar u de knop wilt weergeven. Klik op de plus met de tekst "Blok toevoegen" als u erover beweegt. Selecteer de Like-widget.


Facebook Like-knop WordPress All-in-one Like Widget


Gebruik de instellingen om precies de gewenste knop te maken. Zie screenshots hierboven en hieronder.


Facebook Like-knop WordPress All-in-one Like Widget 2


2. Voeg Facebook Like Button WordPress toe met Facebook's Like Button Configurator

Dit is de eenvoudigste manier om een Facebook-vind-ik-leuk-knop te krijgen, van Facebook zelf. Ga hiervoor naar deze URL voor hun knop Configurator. Dingen spreken hier vrij veel voor zich. Vul gewoon de URL van uw website of pagina in en kies de grootte van de knop. Onderaan de configurator staat een knop met de tekst "Get Code".

Facebook geeft je je code in een pop-up. Kopieer gewoon de code en gebruik deze in widgets of waar dan ook op uw website. Als je de code in je kop- of voettekst wilt gebruiken, is het misschien een goed idee om deze plug-in voor codefragmenten te gebruiken daarvoor.


Facebook Like-knop WordPress Configurator


3. Facebook Like-knop WordPress toevoegen met Divi

Divi-gebruikers kunnen natuurlijk de eerste twee methoden van deze tutorial gebruiken of deze uitstekende plug-in gebruiken als je wat geld te besteden hebt: Divi Supreme Pro.

De Facebook Like Button-module maakt gebruik van een Facebook App ID. Om te kunnen functioneren, hebt u een Facebook-ID nodig. Zorg ervoor dat u uw Facebook APPID hebt ingevoerd op de Divi Supreme-plug-inpagina voordat u een Facebook-module kunt gebruiken. Om er een te krijgen, gaat u naar Facebook Developer en klikt u op Nieuwe app maken.


Facebook Like-knop WordPress Divi


4. Facebook Like-knop WordPress toevoegen met Elementor

Veel WordPress-thema's worden standaard geleverd met de Elementor-paginabuilder. Deze heeft al de Facebook Like-knop erin. Open uw pagina of bericht met Elementor en gebruik de zoekopdracht. Type: "Vind ik leuk" en het element zal verschijnen. Sleep het naar de pagina om het te zien. Zie screenshot hieronder.


Facebook Like Button WordPress ElementorAdvertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven