Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Expires headers WordPress toevoegen [2023] 💥

Add expires headers in WordPress toevoegen


Leer hoe u verlopen headers toevoegt aan WordPress. Met Expires-headers kunnen webbrowsers bepalen of webpagina's, zoals afbeeldingen, moeten worden geladen vanuit de browsercache van de bezoeker. Of vanaf je server. Deze koppen kunnen de prestaties van uw site verbeteren. In dit artikel laten we u zien hoe u expires headers aan WordPress kunt toevoegen.


Advertentie


Hoe gebruikt Wordpress Expires Headers?

Elk bestand wordt afzonderlijk geladen wanneer iemand uw WordPress-website voor de eerste keer bezoekt. De laadsnelheid van de webpagina wordt verhoogd door al deze verzoeken van de browser naar uw WordPress-hostingserver. Browsercaching slaat sommige of al deze bestanden op de computer van de bezoeker op. Dit betekent dat bezoekers de bestanden van hun computer kunnen laden, waardoor de prestaties van WordPress toenemen. U vraagt zich nu misschien af: "Hoe beslissen browsers welke bestanden ze moeten opslaan en voor hoe lang?" Welnu, hier vinden de expires headers hun nut.

U kunt de regels instellen voor welke bestanden u wilt bewaren en voor hoe lang. We concentreren ons in dit artikel op expires headers, omdat deze voor de meeste gebruikers gemakkelijker in te stellen zijn. De Expires-headers definiëren een vervaldatum voor elk type bestand in de browsercache. Om bezoekers de meest actuele versie van de pagina te geven, worden de bestanden na die datum opnieuw geladen door uw server. Dit artikel laat je twee manieren zien om expires headers toe te voegen. Voor de meeste gebruikers is de eerste methode eenvoudiger en handiger.

1. De cache-plug-in WP-Rocket gebruiken

WP-Rocket is de meest gebruiksvriendelijke WordPress caching plug op de markt. Het werkt direct om uw website te versnellen zonder dat u ingewikkelde instellingen hoeft te configureren zoals andere caching-plug-ins. WP Rocket is een premium plug-in. Alle functies zijn echter inbegrepen in het laagste abonnement.


Verlopen headers toevoegen in WordPress met WP-Rocket


Installeer en activeer eerst WP Rocket. U kunt meer informatie vinden in onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in. WP Rocket schakelt browsercaching automatisch in zodra het is geïnstalleerd en geactiveerd. Het voegt automatisch cache-control headers en expires headers toe om de snelheid van uw WordPress-site te optimaliseren. Dit is alles wat er is.

We raden W3 Total Cache aan als je liever een caching-plug-in om expires headers aan uw website toe te voegen. W3 Total Cache heeft enkele van dezelfde functies als WP Rocket, maar is niet zo gebruiksvriendelijk. Aangezien W3 Total Cache vervalste headers niet automatisch inschakelt, moet u deze handmatig inschakelen.2. Expires Headers toevoegen in WordPress met een code

U kunt code aan uw WordPress-bestanden toevoegen om expires headers toe te voegen. Dit wordt niet aanbevolen voor beginners, omdat een fout in de code ernstige fouten kan veroorzaken en zelfs uw site kan breken. We raden u aan een back-up van uw WordPress-site te maken voordat u wijzigingen aanbrengt. Onze gids over hoe u een back-up kunt maken van uw WordPress-site en deze kunt herstellen, biedt meer informatie. Laten we nu kijken naar het toevoegen van expires headers aan WordPress.

Controleer of uw website Apache of Nginx (A/B) draait

Bepaal eerst of uw website Apache- of Nginx-servers gebruikt. Dit doet u door SSH of Putty op uw server te openen en vervolgens deze opdracht uit te voeren. Als u niet weet hoe u dit moet doen, vraag dan gewoon aan de mensen die uw server runnen wat er wordt gebruikt, Apache of Nginx . Veranderingen zijn altijd het hoogst dat Apache wordt gebruikt, tenzij je een dure beheerde Wordpress-hosting hebt zoals WP Engine.


httpd -v

Verwacht een resultaat als dit:


Server version: Apache/***

Voer ook deze opdracht uit:


Nginx -v

Verwacht een resultaat als dit:


Nginx version: nginx/1.14.0 (Ubuntu)


A. Expires Headers in Apache toevoegen

U moet de code toevoegen aan uw .htaccess-bestand om verlopen headers voor een Apache-server toe te voegen. U heeft een FTP-client nodig om dit bestand te bewerken. Uw .htaccess-bestand bevindt zich in de hoofdmap van uw website.


Expires Headers in Apache toevoegen


Om verlopen headers toe te voegen, kunt u de volgende code toevoegen aan uw .htaccess-bestand:


## EXPIRES HEADER CACHING ##

ExpiresActive On
ExpiresByType image/jpg "access 1 year"
ExpiresByType image/jpeg "access 1 year"
ExpiresByType image/gif "access 1 year"
ExpiresByType image/png "access 1 year"
ExpiresByType image/svg "access 1 year"
ExpiresByType text/css "access 1 month"
ExpiresByType application/pdf "access 1 month"
ExpiresByType application/javascript "access 1 month"
ExpiresByType application/x-javascript "access 1 month"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access 1 month"
ExpiresByType image/x-icon "access 1 year"
ExpiresDefault "access 3 days"

## EXPIRES HEADER CACHING ##


B. Expires Headers in Nginx toevoegen

U moet het serverconfiguratiebestand wijzigen om verlopen headers toe te voegen als u Nginx gebruikt om uw WordPress-blog te hosten. De manier waarop u dit bestand opent en bewerkt, is afhankelijk van de host. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw hostingprovider. Voeg de volgende code toe om verlopen headers toe te voegen:


location ~* \.(jpg|jpeg|gif|png|svg)$ {
  expires 365d;
}
  
location ~* \.(pdf|css|html|js|swf)$ {
  expires 3d;
}

Deze code bepaalt de vervaltijden van de verschillende bestandstypen. U zult merken dat afbeeldingen langer in de cache worden bewaard dan HTML, CSS en JS. Dit komt omdat afbeeldingen de neiging hebben om hetzelfde te blijven.
Scroll naar boven