Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Is Envato oplichterij? En Themeforest? [2024] 💥

Themeforest scam oplichterij


Dit zal een diepgaand overzicht zijn van hoe Envato (beter bekend als Themeforest) omgaat met hun klanten, partners en zelfs hun thema-auteurs. Voor de duidelijkheid Envato is het bedrijf wat onderverdeeld is in 6 platforms: Themeforest, Audiojungle, Codecanyon, Videohive, Graphicriver, Photodune. De bekendste, die voor themes is Themeforest de andere platforms zijn duidelijk minder bekend. Hierboven zag u al dat Themeforest een klantenrating heeft van 1.58/5 wat nog hoog is vergeleken met de 1.14/5 van het overall concern Envato.


AdvertentieDRAAIT ENVATO ZIJN KLANTEN EEN POOT UIT?

Laten we dit onderzoek starten met de klanten die themes en andere producten kopen, zijn ze tevreden of misschien toch niet zo? Ik zal u maar meteen vertellen hoe dit zit, practisch al hun klanten zijn ontevreden of erger. Bekijk hieronder het screenshot van de 206 reviews die ze op Sitejabber kregen. Ze komen aan een gemiddelde van 1.14/5. Wetende dat men niet lager kan raten dan 1 is een veel lagere score nauwelijks mogelijk als er af en toe iemand van hun eigen kennissenkring een 5-ster er daar doorkrijgt.


Envato scam oplichterij


Ik heb zelf jarenlang producten afgenomen van Themeforest en zou dat nog steeds doen als het nodig is. Ik werk echter veel minder als webdesigner en sinds maanden heb ik daar niks meer gekocht. Ik ga u echter een aantal van hun praktijken hier ontrafelen. Om te beginnen, als u een theme of een ander product koopt kunen de upgrades daarvan stoppen zonder opgave van reden.

Envato producten die verdwijnen

Wat meestal gebeurt echter is dat men ook de oude versie ervan niet meer kan downloaden. Het product verdween gewoon als sneeuw voor de zon. Niet zo erg als dat bij 1 op de 50 producten zou gebeuren maar de waarheid is hard. Bekijk de afbeelding hieronder en zie hoe hele rijen producten dit hebben. Van 7 zijn er 5 niet meer beschikbaar. Weggegooid geld dus. Ik moet eerlijk zeggen dat ik goed gezocht heb om dit screenshot te kunnen maken om u het extreemste te kunnen laten zien. Deze producten kocht ik jaren terug.


Envato producten die verdwijnen


Envato licenties en support

Waar themes als Divi en Astra hun product op zoveel websites laten installeren als u wilt ondanks dat het ook nog veel betere themes zijn, bent u bij Themeforest verplicht om voor elke van uw websites een aparte licentie te kopen wa tnatuurlijk snel in de prijzen loopt.

Om u te kunnen controleren zitten uw website vol met checkers die controleren of u voor die site betaald heeft. Dit maakt uw website langzamer en geeft vaak problemen bij upgrades van de themes. Als er iets misgaat moet u wachten tot support u helpt wat vertragingen oplevert. Koop daarom nooit themes die een licentie vereisen.


Themeforest support scam


Ook wat betreft support proberen ze een slaatje uit u te slaan. Als u een theme koopt zit er een half jaar support bij, dat is sneller voorbij dan u denkt dus wacht niet te lang met de bouw van uw website want mij is al gebeurd dat mijn support verliep voordat ik het theme ook maar gebruikt had. Nu de grote klapper, een half jaar extra support kost bijna net zoveel als de standaard theme prijs!

Er schiet me verder niks te binnen wat betreft hun klanten belazeren, dus we gaan hieronder verder met hoe ze affiliatemarketers behandelen.DRAAIT ENVATO ZIJN AFFILIATES EEN POOT UIT?

Ik zal u om te beginnen laten zien wat ik deze maand al met ze verdient heb, met de 238 bezoekers die in themes geinterresseerd waren die ik erheen stuurde. Bekijk het screenshot hieronder en zie dat de verdiensten deze maand na 3 weken nog altijd op nul staan. Vreemd want als ik zoveel mensen naar Divi stuur verdien ik goed geld. Ik heb 34 pagina's (x3 talen= 102 pagina's) die reklame voor Envato zogenaamde beste product, het Avada theme reclame maken. Toch kocht er niemand. Maar Avada claimt net zoveel of haast meer te verkopen dan Divi.Ik heb nog zeker 1500 pagina's waar andere themes en producten van Envato in voor komen, toch geen omzet.


Themeforest affiliate scam


Als affiliate moet men vertrouwen hebben, als een bedrijf wil kunnen ze zeker moedwillig de cijfers manipuleren. Men heeft alleen een voorgevoel maar geen bewijs, dat gevoel is bij Envato erg sterk vergeleken met alle andere bedrijven waar ik voor schrijf. Hieronder ziet u een lijst 34 artikelen over alleen Avada dus, die artikelen bestaan in het Nederlands, Duits en Engels dus een totaal van 102 artikelen.


34 Avada artikelen


Envato affiliate condities

Ik heb pas veel oude mail gewist. Ik wilde u correspondenties met Envato laten zien hier over de condities voor affiliates. U zult me gewoon moeten geloven wat ik schrijf, affiliates die Envato langere tijd kennen zullen alles bevestigen. Vroeger betaalden ze 30% op geld-deposites, niet op mensen die direct wat kopen. Je kreeg deze commissie net zoals dat nog steeds alleen voor de eerste betaling van een klant. Als deze daarna net zoals ik zelf als klant van Envato nog 120 andere producten koopt in de loop der tijd, krijg je daar geen cent extra meer voor. Aangezien de meest emensen direct iets kopen en niet erst geld gaan storten is de kans dat ze je wat moesten betalen zeer klein.


Envato affiliate condities


Op dit moment zeggen ze te betalen op de eerste directe verkoop. Ze hadden eigenlijk onlangs ook de procenten van 30 naar 40% verhoogte maar dat schijnt alweer op oud peil terug te zijn. Maakt ook weinig uit, 30% of 40% van niets komt op hetzelfde neer. ;ijn inkomsten paar jaar zijn iets van 300 dollar geloof ik, belachelijk aangezien dat bij andere bedrijven boven de 20.000 dollar ligt.Okay, genoeg over affilaites, trap er niet in zou ik zeggen al wordt er veel gezocht op hun themes en kan men ze als lokkertje gebruiken om dan goede producten te verkopen, niet die troep van Envato :)DRAAIT ENVATO ZIJN AUTHORS EEN POOT UIT?

Ik ben zelf geen author voor ze maar kwam wat dingen tegen van authors die ik u nu hier ga laten zien. Ziet er ook niet best uit, zelfde rode draad zeg maar, het bloed eruit zuigen. Als ze hun theme ook via hun eigen site willen verkopen betalen ze dus 55% + tax van elke verkoop aan Envato.


Envato author condities


Ja mensen, ik moet zeggen dat ik verder geen info over de authors heb, maar dit lijkt me meer dan genoeg. Toch besluiten veel authors zaken met ze te doen. De Envato marktplaats is goed bezocht dus het levert ze evengoed faam en wat geld op kennelijk. Als u hieronder doorleest ziet u hele erge review over Envato wat directe scam is of nog erger maar ik heb zelf slechts milde slechte ervaringen met ze, ze zijn op zijn minst erg krenterig zullen we maar zeggen.

EXTREME ENVATO REVIEWS

Onderstaande reviews en nog een kleine 200 stuks ervan kunt u zelf nalezen op Sitejabber.

Envato negative reviews


Als u slim bent doet u business met bedrijven als Divi (4,93/5 beoordeeld op dezelfde beoordelingssite) en Astra die iedereen hun "fair share" geven en geen rare streken hebben...

Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven