Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

DiviBuilder vs Thrive Architect [2023] 💥

Divi Theme vs Thrive ArchitectDIVI THEME (Divi vs Thrive)

Divi is de best verkochte Wordpress-pagebuilder ooit...

Divi Theme review


Dit Divi-Theme review voor [2023] toont u de laatste verbeteringen en de in het oog springende features van Divi. We gaan geen saaie opsommingen en lijsten van opties geven die op de website van Elegant Themes zelf te vinden zijn al viel het me op dat ook zij proberen hun site zo spannend mogelijk te houden, en natuurlijk dat de Divi website een waar kunstwerk is...


Advertentie

Divi


DIVI ADVANCED GRADIENTS

Laten we beginnen met de 2 nieuwste features waarmee Divi laat zien dat ze met afstand het beste spul bieden. Iedereen die met Photoshop, Corel of dergelijke fotobewerkingsprogramma's gewerkt heeft, zal nog weten hoe men daarin gradients kan bouwen in alle kleuren van de regenboog. Hetzelfde zit nu in Divi genaamd Advanced Gradient Builder, de feature beidt onbegrenste mogelijkheden voor wat betreft gradients. Er is uiteraard geen enkel theme wat dit heeft op het moment al zullen ze het zeker gaan kopieren. Dat doen ze namelijk met alles wat Divi uitvindt.


Divi Theme Review Advanced Gradients


DIVI LAYOUT CLOUD

En we gaan meteen al weer door met de volgende feature die geen enkel ander theme heeft. De feature heet Divi Layout Cloud. Hiermee kunt u tijdens het werk op alle websites die u heeft secties, kolommen, complete pagina's, afbeeldingen, video's, audio's en alles wat u verder nog in de Cloud zet, direct gebruik maken. De tijdsbesparing die deze feature te weeg brengt is ongekend. Een absolute must voor elke professionele webdesigner en zeker designbureau's.


Divi Theme Review Layout Cloud


DIVI WEBSHOPS

Divi Theme Review Webshops


Divi 1-klik demo lay-outs

Divi Theme Review Online Stores


Bekijk hier meteen een video hoe Divi's Woocommerce-Builder te werk gaat. Een fatsoenlijk theme heeft fantastische opties om er een webshop mee te maken en dat is bij Divi meer dan het geval. Het theme geeft waanzinnig veel mogelijkheden om product- en categoriepagina's aan te passen door middel van de WooBuilder en de WooModules. Bekijk hier alle 229 verschillende Divi-demo's (1685 templates). Waanzinnige aantallen!

In de Divi demo-bibliotheek zijn vele schitterende shop lay-outs te vinden die u met 1 klik kunt installeren in uw project. Het compleet stylen van uw shop is met de WooBuilder echt een fluitje van een cent. Alles is front-end razendsnel aan te passen. Alle beschikbare demo's zijn uiteraard met de hieronder besproken Divibuilder gemaakt, samen met Elementor Pro beschouwd als de beste pagebuilders die er zijn.


DIVIBUILDER (Pagebuilder)

DiviBuilder


De DiviBuilder is de perfecte pagebuilder voor Wordpress en een absoluut genot om mee te werken. De pagebuilder werkt erg precies, wat betekent op de website zelf ziet het er net zo uit als waar u aan het werk bent. Alles wat u wilt gebruiken zoals elementen en effecten zijn eenvoudig te vinden en men kan er gewoon erg snel pagina's mee opbouwen.

Als u Divi aanschaft zit de DiviBuilder ook als losse plug-in in uw pakket en kan zo in andere themes gebruikt worden. Test nu meteen de DiviBuilder op de Divi website klikt u op de paarse knop "Try it for free" bovenaan.


DIVI THEME SPEED

Divi Theme Speed


Ondertussen wil geen theme achterblijven qua laadtijden oftewel speed, aangezien daar steeds meer waarde aan gehecht wordt door Google. Divi heeft onlangs een speed-upgrade gekregen en is daarmee een van de snelst ladende themes geworden die er voor Wordpress zijn. Onvoorstelbaar dat 1 theme het op alle fronten kan winnen van alle andere themes... Bekijk hier een video en meer informatie over Divi's Speed Upgrade.


DIVI EFFECTEN

Divi Theme Review Effects


Met Divi Effect kunnen afbeeldingen razendsnel getuned worden. Verander de belichting, de kleuren, invert de afbeelding, pas sepia kleuren toe of maak de afbeelding doorzichtig (procenten kunnen ingesteld worden). Het veranderen van afbeeldingen in Divi en niet in een PC-programma zorgt dat uw afbeelding ongeschonden blijft en op elk gewenst moment snel verder aangepast kan worden. We geven in dit Divi Theme review 10 punten voor deze tool.


DIVI TRANSFORMS

Divi Theme Review Transforms


Bekijk hier een video en meer informatie over Divi's Transforms. Met Divi Transforms is practisch alles mogelijk op teksten en afbeeldingen, draaien, spiegelen, skew object net als in Photoshop´s "CTRL+T". Een fantastische tool die voor zo ver ik weet geen ander theme heeft.


DIVI SHAPE DIVIDERS

Divi Theme Review Shape Dividers


Deze feature laat uw website echt stralen, de concurrentie zal jaloers zijn op uw site. Vroeger was het zelfs voor professionele webdesigners een flinke opgave om dergelijke shapes in blokken te krijgen. Dat is tegenwoordig met de DiviBuilder niet meer het geval want iedereen zonder technische kennis kan dit nu met het grootste gemak tot stand brengen, ook u! Bekijk hier een video en meer informatie over Divi's Shape Dividers.


DIVI BULK EDIT

Divi Theme Review Bulk Edit


Collega's die al jaren websites bouwen weten ook nog wel hoe we vroeger eindeloos handelingen herhaalden. Als je 6 blokken had waarvan je de stijl wilde aanpassen, dan moest je 6x aan het werk. Dat is met Divi's Bulk Edit allemaal niet meer nodig, men kan voor alle 6 blokken tegelijkertijd de aanpassingen doorvoeren. Deze feature bespaart u ongelooflijk veel tijd uit. Bekijk hier een video en meer informatie over Divi's Bulk Editing.


DIVI DROP SHADOWS

Divi Theme Review Drop Shadows


U heeft geen Photoshop meer nodig om schaduwen voor afbeeldingen te maken. Photoshop is niet alleen een zeer kostbaar programma maar doet er ook veel langer over dan Divi's Drop Shadows. Een ander voordeel is dat de originele afbeelding gewoon intact blijft en hier later nog extra stijlen aan toegevoegd kunnen worden of de schaduw kan eventueel aangepast worden. Bekijk hier een video en meer informatie over Divi's Drop Shadows.


DIVI SPLIT TESTING

Divi Theme review split testing


Elk bedrijf wil zo veel mogelijk leads en conversie, en dus probeert men regelmatig pagina's te verbeteren om er meer uit te halen. Divi Leads maakt het u echter een stuk makkelijker. U kunt zoveel verschillende versies van een layout of tekst maken als u wilt. Deze worden dan afwisselend aan uw bezoekers gepresenteerd. Divi houdt de statistieken voor u bij welke versies beter scoren. Bekijk hier een video en meer informatie over Divi's Split-Testing.


Divi en de Divibuilder hebben zoveel snufjes en opties dat ik de pagina van dit Divi Theme Review nog 3x zo lang kan maken, maar het beste neemt u hier een kijkje op de Divi Website en bekijkt u daar de rest.

DIVI THEME REVIEW: DE PRIJS

Bij Divi koopt u geen theme, maar een lidmaatschap. Dit lidmaatschap geeft u toegang tot 86 premium themes waaronder Divi en een aantal top plug-ins en een bibliotheek met afbeeldingen. Dit maakt Divi qua prijs zeker interessanter dan andere themes aangezien het maar iets duurder is per jaar dan een gemiddeld ander theme. Deze "andere themes" geven maar een half jaar support meestal wat naar mijn mening erg weinig is. Daarna betaalt u meestal dik om extra support te krijgen.

Als u eenmalig 249 dollar uit kunt geven, heeft u het complete pakket levenslang met levenslang support. Zeker voor bedrijven met een paar websites is dit verreweg de interessantste oplossing aangezien u nooit meer iets anders nodig zult hebben om perfecte websites te bouwen. Als je deze link gebruikt, krijg je minstens 10% korting.


DIVI THEME REVIEW: SLOTCOMMENTAAR

Ik ga het kort maar krachtig houden hier in de afronding van dit Divi theme review voor [2023]. Met Divi krijgt u waar voor uw geld, het is een geoliede machine om websites uit de grond te stampen. Divi heeft geen zwakke punten of tekortkomingen. Ongeacht of u een webshop, een bedrijfswebsite of een prive-site gaat maken, u zult altijd verheugd zijn dat u Divi aangeschaft heeft. Sluit u aan bij de 881.346+ leden die ze al hebben, u zult daar geen spijt van krijgen.


Divi biedt een maand niet-goed-geld-terug garantie dus mocht u het niks vinden kunt u altijd uw geld terug vragen. Andere themes geven u dit niet, maar Divi weet dat u tevreden gaat zijn.Naar Divi theme
THRIVE ARCHITECT (Divi vs Thrive)

Thrive architect review


In dit Divi vs Thrive review zullen we nu ingaan op de fantastische features van de Thrive Architect. Ondanks dat de Thrive Architect een van de nieuwste pagebuilders op de markt is voor Wordpress moeten we natuurlijk niet vergeten dat de pagebuilder ontstaan is uit de Thrive Content Builder plugin die ondertussen al naam gemaakt had. Thrive Architect is net als Divi een front- en back-end WYSIWYG drag-and-drop editor.

De Thrive Architect gebruikersinterface

Thrive Architect gebruikersinterface


Thrive Architect werkt perfect samen met alle mogelijke Wordpress themes en is in principe niet slechts een pagebuilder maar biedt 200+ demo lay-outs die u kunt importeren om te gebruiken als start voor uw website, we komen hier later op terug. Professionals zijn zeer te spreken over deze pagebuilders maar ook elke beginnende website-bouwer moet in staat zijn zeer snel goed met deze pagebuilder om te kunnen gaan.

De gebruikersinterface is bijzonder precies en overzichtelijk. Alles voelt soepel aan en uw werkblad is uw gehele beeldscherm, indien nodig kan de contentbalk links ook nog ingeklapt worden. Met Thrive Architect bouwt u razendsnel pagina's, homepages, posts, landingspagina's en andere content.


Thrive Architect volledige breedte


Content items kunnen vanuit de sidebar opgepikt worden en op uw werkblad geplaatst worden in de kolommen en secties. U kunt ze vervolgens weer oppakken, verslepen naar een andere plek of verschalen. U beschikt over een van de beste inline tekst-editors met Thrive.

Geweldige inline teksteditor

Thrive Architect inline tekst-editor


Veel pagebuilders hebben een tekst-editor waar u in een schermpje schrijft wat vervolgens naar het werkblad verplaatst wordt maar bij Thrive schrijft u de tekst meteen daar waar hij komt te staan. Dit werkt veel prettiger en sneller en in we moeten in dit Divi pagebuilder vs Thrive Architect review wat dit onderdeel betreft zeker de punten aan Thrive geven voor de beste text-editor.

Mobile preview

Thrive Architect Review Mobile preview


Thrive laat u via de Mobile preview mode haarscherp zien hoe uw website er op zowel tablet als mobiel uit gaat zien. Een andere prettige feature is dat Thrive u regelmatig zal herinneren om uw werk op te slaan. Altijd een goed idee natuurlijk.

Revisie manager

Thrive Architect Review Revisie manager


Thrive Architect heeft net als Divi and Elementor een revisiemanager waarmee u uw werk ongedaan kunt maken. Uniek is dat u met Thrive de undo en redo buttons op uw toetsenbord kunt gebruiken om kleine aanpassingen een stap terug te zetten. Conclusie in dit review, de Thrive gebruikersinterface kan met de beste pagebuilders stand houden en heeft zelfs een paar unieke top eigenschappen.


De Thrive Architect opties en settings

Opties menu overzichtelijk

Thrive Architect Review Opties menu


Op de foto hierboven ziet u meteen hoeveel controle u heeft over het door u geselecteerde module. Net als met de Divi Pagebuilder komt men met Thrive aan opties niks te kort, aan alles is gedacht. Aan de bovenkant ziet u een menu wat gericht bepaalde optie laat verschijnen. Veel zoeken naar de optie die u nodig heeft is niet meer nodig op die manier, alles is snel gevonden.


Zijmenu advanced opties

Thrive Architect Review sidebar instellingen


Door in het zijmenu onderaan op "advanced" te klikken verschijnen nog eens meerdere extra opties. Afhankelijk van het element wat u aangeklikt heeft zijn deze opties anders. Maar denk onder andere aan responsive-instellingen voor mobiel, tablet, marge- en opvullingseigenschappen, animatie effecten en nog veel meer.

Tekstanimaties review

Thrive Architect Tekstanimaties


Thrive Architect Tekstanimaties 2


Op de allereenvoudigste manier voegt u prachtige tekstanimaties toe. De bediening ervoor is makkelijker dan bij alle andere pagebuilders die ik ken inclusief Divi, Avada, Elementor en BeaverBuilder.

De Thrive Architect pagina-elementen

Thrive Architect pagina-elementen


Thrive Architect biedt een grote verzamelingen elementen die u aan uw pagina's toe kunt voegen. Al deze elementen kunnen op hun beurt weer fijngetuned worden. In alle elementen vindt u een groot accent op conversie, erg veel call-to-action opties. Thrive helpt u bewust meer omzet te behalen, een prachtig hulpmiddel en steekt wat dit betreft boven andere top pagebuilders uit. Ook de widgets van andere plug-ins in uw website kunnen via de Thrive pagebuilder weergegeven worden.

Kant-en-klare demo pagina's

Thrive Architect Kant-en-klare demo pagina's


De Thrive demo-bibliotheek beschikt over 200+ kant-en-klare pagina's met prachtige designs. Vele daarvan hebben net als de content modules een sterke focus op conversie en call-to-action waarvan we u hieronder in de afbeeldingen een paar voorbeelden geven.


Thrive Architect demo pagina conversie


Thrive Architect demo pagina conversie 2


Thrive Architect demo pagina conversie 3


Ondanks het feit dat er zeker ook standaard bedrijfspagina's en normale landingspagina's in de bibliotheek zitten, is het zeker dat Thrive Architect zijn bibliotheek flink moet uitbreiden. Het zou minstens 50 complete site-demo's moeten hebben en 300 demo-pagina's om een flinke keuze te bieden aan 1-click te installeren designs zoals andere top pagebuilder/themes hebben.

Thrive Architect prijzen

Thrive Architect prijzen


De Thrive membership (25 sites) kost u 228 dollar per jaar. Voor 5 sites betaalt u per jaar 97 dollar en voor een enkele website 67 dollar. We kunnen meteen al zeggen dat de prijzen aan de hoge kant liggen vergeleken met andere top pagebuilders en zeker met het Divi Theme wat erg schappelijk is met zijn prijzen vergeleken met het materiaal wat u voor uw geld krijgt.Naar Thrive Architect

Divi-Builder vs Thrive Architect Conclusie

De pagebuilder zelf die Thrive biedt is op een aantal vlakken better dan die van Divi, maar het bijgeleverde materiaal waarmee gewerkt kan worden is (nog) onder de maat helaas. De inline teksteditor die Thrive biedt zal Divi binnenkort in een upgrade ook bieden evenals andere facetten die we beter vonden aan Thrive. Als u dus een levenslange membership koopt bij Divi die ze goedkoop aanbieden zult u daarmee (veel) goedkoper uit zijn. Als u slechts een van de 2 wilt aanschaffen dan zou ik zeker voor DIVI kiezen. Als webdesigner heb ik liefst alle top pagebuilders ter beschikking maar dat zal voor de meesten van u niet nodig zijn.

Beide pagebuilders bieden trouwens een 30-dagen niet goed geld terug garantie. U kunt ze dus beide proberen en dan zelf een conclusie trekken wat voor u het beste is.DiviScroll naar boven