Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Divi Theme Pagebuilder vs Thrive Architect [2021]

Divi Theme vs Thrive Architect

DIVI THEME VS THRIVE ARCHITECT

In dit Divi Theme vs Thrive Architect review bespreken we de laatste verbeteringen van beide pagebuilders. De beide makers van deze pagebuilders hebben een extreem goed verkopend product op de markt gebracht. Er zijn nog een paar goede pagebuilders, maar we vergelijken hier 2 toppers in de lijst van beste pagebuilders voor Wordpress.

HET DIVI THEME (DIVI BUILDER)

De sterke punten van de Divibuilder van Elegant Themes zijn zonder meer het gemak waarmee gewerkt kan worden, de veelzijdigheid aan modules die men kan gebruiken, het kunnen ex- en importeren van websiteonderdelen in andere websites. Andere opvallende punten zijn het gebruik van open source foto's in de kant-en-klaar te installeren demo's, de prachtige demo's zelf, maar ook de history editor (die Thrive ook heeft), de nieuwe Woobuilder en A-B-testing. Divi heeft zoveel dat ik vast iets vergeet nu, maar geduld want ik kom overal zo meteen gedetailleerd op terug.


Divi ultimate review


Divi is een bestseller theme met een van de beste pagebuilders erin die men kan vinden. Als u lid wordt bij Elegant Themes kunt u willekeurig kiezen voor het complete theme met pagebuilder of de pagebuilder gebruiken in een willekeurig theme want de DiviBuilder werkt feilloos in elk ander theme. De Divi pagebuilder is geschikt voor leken tot professionals en alles ertussen in. De pagebuilder werkt zeer precies in zowel front- als back-end. Er zijn erg veel opties en modules die u kunt gebruiken, dit is echter geen probleem voor beginners, men hoeft niet overal gebruik van te maken, aldoende leert men.

Divi Themebuilder

Divi Theme Builder versie 4


Vanaf Divi 2.7 heeft DIVI al een front-end front-end pagebuilder welke tot op de dag van vandaag continu verbeterd is. Nu met versie 4 spreken we mede over een themebuilder aangezien echt alles nu aangepast, opgeslagen, geëxporteerd en geïmporteerd kan worden. Denk hierbij aan complete pagina's en posts van elk type (404, portfolio, footers, headers e.d.).

Andere top Pagebuilder

De Divi drag & drop pagebuilder maakt net als die van ELEMENTOR nieuwe pagina's en posts voor u op een makkelijke en overzichtelijke manier. Deze pagebuilders staan in de theme-wereld bekend als het neusje van zalm. Hier vergelijken we deze beide top pagebuilders in een artikel.

Divi vs Thrive: Drag & Drop

Elementen kunnen binnen de editor versleept worden door middel van drag & drop, secties kunnen geschaald (ook met uw muis) worden en zodoende bouwt u snel de lay-out voor uw pagina die u in gedachten had. (onder te zien in video)

Divi Lettertypes en tekst-styling

Meer dan 600 verschillende fonts op alle mogelijke manieren aan kunnen passen? Dat kan met de Divi tekst-editor. Bijna zoveel opties als in een programma als Photoshop. Er zijn meer pagebuilders met goeie editos maar de Divi-editor spant hier toch wel de kroon.

Divi 4.0 Review video

Om snel een indruk te krijgen wat de verbeteringen zijn sinds Divi 4.0 is het een goed idee om onderstaande video snel even te bekijken, die duurt 4 minuten.Woo Builder

Divi Woobuilder (E-commerce)


Een probleem in het verleden bij het maken van shops met Woocommerce was altijd dat men over een flinke dosis HTML en CSS-kennis moest beschikken om de pagina's, knoppen, prijzen, e.d. precies zo te stylen als men het graag wilde zien. Met de nieuwe WooBuilder in Divi is dat niet meer het geval. De pagebuilder kan hiervoor gebruikt worden met zero coding-kennis.

Divi webshops

Dit theme werkt hand in hand samen met Woocommerce, de populairste plug-in voor webshops. Divi biedt namelijk een speciale shop-module die u kunt installeren als u een webshop gaat bouwen! Ik kan het niet beter uitleggen dan Elegant Themes zelf dus bekijkt u de video hieronder even en u weet meteen alles. Duurt slechts 10 minuutjes.
Live preview

Divi visuele pagebuilder


De Divi WYSIWYG front-end pagebuilder geeft u via een live preview een perfect beeld van hoe uw site eruit komt te zien. Afgezien van het feit dat u met deze pagebuilder alles kunt aanklikken en verslepen zoals secties, kolommen, maar ook alle modules, heeft u de beschikking over maar liefst 600+ Google fonts. Uiteraard kunnen er ook unieke fonts ingebracht worden maar dat lijkt me nauwelijks nog nodig met zoveel keuze uit verschillende lettertypes.


Divi teksteditor


Divi revisies editor

Divi revisies editor


De top pagebuilders zijn niet tevreden met de standaard Wordpress revisions editor en Divi heeft hiervoor al een tijd zijn eigen systeem wat inderdaad stukken beter werkt. U kunt hiermee terug grijpen op vorige versies van uw werk. De Elementor pagebuilder beschikt ook over een revisions editor.


Divi inhoudsmodules

Divi inhoudsmodules


Natuurlijk heeft u alle standaard inhoudsmodules beschikbaar zoals knoppen, tekst, fotogallerijen, afbeeldingen e.d. Daarnaast sliders, prijstabellen, schuifregelaars, recensies, portfolio's en nog veel meer zodat u hiervoor geen extra plug-ins hoeft te installeren. Ook productpresentatie, single producten e.d. van Woocommerce kunnen eenvoudig gebruikt worden.


Divi pagebuilder vs Thrive architect review: Vooraf gemaakte lay-outs en templates

Divi Kant-en-klare portfolio lay-outs


Divi biedt u meer dan 800 kant-en-klare pagina's en 100+ complete website-demo's. U kunt hier onbeperkt op toegrijpen en mee combineren. Door met kant-en-klaar meteriaal te werken bepaart u een berg werk. Tegenwoordig bieden alle premium themes deze kant-en-klare lay-outs en sites. Bijvoorbeeld het Be Theme is hier bijzonder extreem en biedt maar liefst 550+ complete demo-sites en wint op dit onderdeel dik tegen onze beide kandidaten hier.


Divi webdesigns [2021]


Installeer via een paar eenvoudige klikken het demo-materiaal wat u wilt gebruiken en begin daarna om er uw eigen huisstijl aan te geven door het vervangen van de teksten en foto's en andere eigen items zoals video's, logo's en adresgegevens toe te voegen. In een handomdraai heeft u een eigen website opgebouwd die u in het back-end op kunt slaan of exporteren naar uw PC om uw werk nooit meer te kunnen verliezen.

Kant-en-klare portfolio lay-outs

Divi Theme portfolio lay-outs


Presenteer het werk van uw bedrijf in een van de schitterende portfolio stijlen die Divi te bieden heeft. Divi beschikt over een behoorlijk aantal kant-en-klare portfolio lay-outs die uw presentatie goed uit de verf zullen laten komen. Elegant Themes kondigt nieuwe lay-outs trouwens altijd op hun blog van tevoren aan. In onze Divi vs Thrive Architect vergelijking scoort Divi hier beter.

Open-source foto's

Open-source foto's


Open-source foto's houdt in dat deze vrij gebruikt mogen worden. Als u bij Divi een demo installeert zitten daar dezelfde foto's in als de foto's in de demo op hun website. Dat is zeker niet bij alle themes het geval vandaag de dag. Als u echt alle foto's moet gaan vervangen, gaat daar behoorlijk veel werk in zitten. Tevens heeft Divi een bibliotheek met fotomateriaal waar u extra op toe kunt grijpen.

Divi Leads split-test gereedschap

Divi AB-testtool


Voor zo ver ik weet is Thrive Architect de enige pagebuilder die een split-test tool aanbiedt naast Divi. In het geval van Thrive betaalt u hier wel extra voor wat bij Divi niet het geval is. Met deze tool maakt u 2 verschillende versies van pagina's of delen van pagina's, teksten of knoppen. Deze worden vervolgens wisselend aan uw publiek getoond en al na korte tijd kunt u zien welke van de 2 versies een beter effect heeft. Een onmiskenbare tool voor SEO-specialisten en bedrijven die op een hoge conversie uit zijn. Beide pagebuilders beschikken dus over deze tool.


Divi optimalisatietool


Divi Leads is ook bij affiliate marketeers enorm in trek omdat conversie hier bovenaan staat. Heeft u een blog met advertenties waarop u een commissie intavngt kan deze tool aanzienlijk uw maandelijkse omzet verhogen. Speculeren wat beter werkt is verleden tijd, Divi Leads geeft u gewoon de harde feiten.

Divi: Theme opties

Divi theme opties


De theme opties hebben bij DIVI een compleet eigen paneel. Overal is aan gedacht, u kunt het zo gek niet bedenken of u kunt het hier instellen. Alle premium themes hebben een soortgelijk paneel tegenwoordig maar Divi spant de kroon op het gebied van veelzijdigheid.

Export/import tussen verschillende websites

Deze functie is voor mensen met meerdere websites of pro-webdesigners een manier om niet steeds werk opnieuw te hoeven doen. Met Divi kunt u complete designs, instellingen, pagina's, headers, footers, en alles wat u verder nog wilt kopiëren razendsnel op verschillende website installeren door middel van ex- en import van de items.

Divi prijzen voor een lidmaatschap

Divi review prijzen lidmaatschap


Een Elegant Themes lidmaatschap kost $ 89 per jaar, soms zijn er aanbiedingen dan is het nog iets goedkoper. U krijgt hiervoor niet alleen het Divi Theme, maar ook het geweldige tijdschriften-theme het Extra Theme plus nog eens 86 andere premium themes uit hun collectie. Inbegrepen zitten ook plug-ins en psd-materiaal.

Een levenslang lidmaatschap voor $ 249 is waar veel mensen gebruik van maken. U betaalt dan de rest van uw leven niets meer en heeft onbeperkt toegang tot alle toekomstige upgrades en support. De 30 dagen niet goed geld terug garantie geeft u de mogelijkheid om Divi een maand te proberen zonder enig risico te lopen.

Naar de Divi website!


THRIVE ARCHITECT PAGEBUILDER

Thrive architect review


In dit Divi vs Thrive review zullen we nu ingaan op de fantastische features van de Thrive Architect. Ondanks dat de Thrive Architect een van de nieuwste pagebuilders op de markt is voor Wordpress moeten we natuurlijk niet vergeten dat de pagebuilder ontstaan is uit de Thrive Content Builder plugin die ondertussen al naam gemaakt had. Thrive Architect is net als Divi een front- en back-end WYSIWYG drag-and-drop editor.

De Thrive Architect gebruikersinterface

Thrive Architect gebruikersinterface


Thrive Architect werkt perfect samen met alle mogelijke Wordpress themes en is in principe niet slechts een pagebuilder maar biedt 200+ demo lay-outs die u kunt importeren om te gebruiken als start voor uw website, we komen hier later op terug. Professionals zijn zeer te spreken over deze pagebuilders maar ook elke beginnende website-bouwer moet in staat zijn zeer snel goed met deze pagebuilder om te kunnen gaan.

De gebruikersinterface is bijzonder precies en overzichtelijk. Alles voelt soepel aan en uw werkblad is uw gehele beeldscherm, indien nodig kan de contentbalk links ook nog ingeklapt worden. Met Thrive Architect bouwt u razendsnel pagina's, homepages, posts, landingspagina's en andere content.


Thrive Architect volledige breedte


Content items kunnen vanuit de sidebar opgepikt worden en op uw werkblad geplaatst worden in de kolommen en secties. U kunt ze vervolgens weer oppakken, verslepen naar een andere plek of verschalen. U beschikt over een van de beste inline tekst-editors met Thrive.

Geweldige inline teksteditor

Thrive Architect inline tekst-editor


Veel pagebuilders hebben een tekst-editor waar u in een schermpje schrijft wat vervolgens naar het werkblad verplaatst wordt maar bij Thrive schrijft u de tekst meteen daar waar hij komt te staan. Dit werkt veel prettiger en sneller en in we moeten in dit Divi pagebuilder vs Thrive Architect review wat dit onderdeel betreft zeker de punten aan Thrive geven voor de beste text-editor.

Mobile preview

Thrive Architect Review Mobile preview


Thrive laat u via de Mobile preview mode haarscherp zien hoe uw website er op zowel tablet als mobiel uit gaat zien. Een andere prettige feature is dat Thrive u regelmatig zal herinneren om uw werk op te slaan. Altijd een goed idee natuurlijk.

Revisie manager

Thrive Architect Review Revisie manager


Thrive Architect heeft net als Divi and Elementor een revisiemanager waarmee u uw werk ongedaan kunt maken. Uniek is dat u met Thrive de undo en redo buttons op uw toetsenbord kunt gebruiken om kleine aanpassingen een stap terug te zetten. Conclusie in dit review, de Thrive gebruikersinterface kan met de beste pagebuilders stand houden en heeft zelfs een paar unieke top eigenschappen.


De Thrive Architect opties en settings

Opties menu overzichtelijk

Thrive Architect Review Opties menu


Op de foto hierboven ziet u meteen hoeveel controle u heeft over het door u geselecteerde module. Net als met de Divi Pagebuilder komt men met Thrive aan opties niks te kort, aan alles is gedacht. Aan de bovenkant ziet u een menu wat gericht bepaalde optie laat verschijnen. Veel zoeken naar de optie die u nodig heeft is niet meer nodig op die manier, alles is snel gevonden.


Zijmenu advanced opties

Thrive Architect Review sidebar instellingen


Door in het zijmenu onderaan op "advanced" te klikken verschijnen nog eens meerdere extra opties. Afhankelijk van het element wat u aangeklikt heeft zijn deze opties anders. Maar denk onder andere aan responsive-instellingen voor mobiel, tablet, marge- en opvullingseigenschappen, animatie effecten en nog veel meer.

Tekstanimaties review

Thrive Architect Tekstanimaties


Thrive Architect Tekstanimaties 2


Op de allereenvoudigste manier voegt u prachtige tekstanimaties toe. De bediening ervoor is makkelijker dan bij alle andere pagebuilders die ik ken inclusief Divi, Avada, Elementor en BeaverBuilder.

De Thrive Architect pagina-elementen

Thrive Architect pagina-elementen


Thrive Architect biedt een grote verzamelingen elementen die u aan uw pagina's toe kunt voegen. Al deze elementen kunnen op hun beurt weer fijngetuned worden. In alle elementen vindt u een groot accent op conversie, erg veel call-to-action opties. Thrive helpt u bewust meer omzet te behalen, een prachtig hulpmiddel en steekt wat dit betreft boven andere top pagebuilders uit. Ook de widgets van andere plug-ins in uw website kunnen via de Thrive pagebuilder weergegeven worden.

Kant-en-klare demo pagina's

Thrive Architect Kant-en-klare demo pagina's


De Thrive demo-bibliotheek beschikt over 200+ kant-en-klare pagina's met prachtige designs. Vele daarvan hebben net als de content modules een sterke focus op conversie en call-to-action waarvan we u hieronder in de afbeeldingen een paar voorbeelden geven.


Thrive Architect demo pagina conversie


Thrive Architect demo pagina conversie 2


Thrive Architect demo pagina conversie 3


Ondanks het feit dat er zeker ook standaard bedrijfspagina's en normale landingspagina's in de bibliotheek zitten, is het zeker dat Thrive Architect zijn bibliotheek flink moet uitbreiden. Het zou minstens 50 complete site-demo's moeten hebben en 300 demo-pagina's om een flinke keuze te bieden aan 1-click te installeren designs zoals andere top pagebuilder/themes hebben.

Thrive Architect prijzen

Thrive Architect prijzen


De Thrive membership (25 sites) kost u 228 dollar per jaar. Voor 5 sites betaalt u per jaar 97 dollar en voor een enkele website 67 dollar. We kunnen meteen al zeggen dat de prijzen aan de hoge kant liggen vergeleken met andere top pagebuilders en zeker met het Divi Theme wat erg schappelijk is met zijn prijzen vergeleken met het materiaal wat u voor uw geld krijgt.Naar Thrive Architect

Divi Theme vs Thrive Architect Conclusie

De pagebuilder zelf die Thrive biedt is op een aantal vlakken better dan die van Divi, maar het bijgeleverde materiaal waarmee gewerkt kan worden is (nog) onder de maat helaas. De inline teksteditor die Thrive biedt zal Divi binnenkort in een upgrade ook bieden evenals andere facetten die we beter vonden aan Thrive. Als u dus een levenslange membership koopt bij Divi die ze goedkoop aanbieden zult u daarmee (veel) goedkoper uit zijn. Als u slechts een van de 2 wilt aanschaffen dan zou ik zeker voor DIVI kiezen. Als webdesigner heb ik liefst alle top pagebuilders ter beschikking maar dat zal voor de meesten van u niet nodig zijn.

Beide pagebuilders bieden trouwens een 30-dagen niet goed geld terug garantie. U kunt ze dus beide proberen en dan zelf een conclusie trekken wat voor u het beste is.Onze link geeft u ALTIJD 20% korting op het Divi-thema!

DiviScroll naar boven